Fujifilm X-A5 – noul mirrorless pentru vlogging?

Postat de: F64 F64

Fujifilm tocmai a anunțat cel mai nou mirrorless, modelul  X-A5, care se pare că va fi de mare interes pentru cei care fac vlogging.

Ca orice aparat fără oglindă, Fujifilm X-A5 este mic, ușor, vine cu un ecran rabatabil cu touchscreen, având totodată capacitatea de a înregistra video în format 4K și Full HD, la 120fps. Singurul minus pe care îl putem observa acum este lipsa unui vizor, însă acesta oricum nu prea este de interes pentru pasionații de vlogging.

Cu o rezoluție de 24.2mpx și un senzor APS-C dotat cu un filter Bayer color (în locul obișnuitului X-Trans), aparatul vine și cu  autofocalizare cu detecție de fază, conectivitate Bluetooth și posibilitatea de a atașa un microfon.

Fujifilm X-A5 se pare că va fi disponibil în 3 culori: maro, roz și negru. Body-ul este contruit din aluminiu și piele, pentru a menține design-ul retro cu care compania ne-a obișnuit.

Ce i-ar putea interesa pe fotografi la acest nou mirrorless? Mai degrabă noul obiectiv cu care vine: Fujinon XC15-45mm f/3.5-5.6, primul obiectiv motorizat cu zoom, foarte compact și ușor, cântărind doar 136g.

Bateria promite să reziste până la 450 de cadre, iar rotind ecranul LCD la 180 de grade, aparatul activează automat funcția Eye Detection AF, care le va fi foarte utilă vloggerilor, fiindcă urmărește mișcarea ochilor. De asemenea, camera ajustează automat tonurile pielii prin funcția Portrait Enhancer pentru fotografii de portret mai bune. Focalizarea foarte precisă va permite urmărirea exactă a subiecților în mișcare.