Fujifilm X-A5 – noul mirrorless pentru vlogging?

Fujifilm tocmai a anunțat cel mai nou mirrorless, modelul  X-A5, care se pare că va fi de mare interes pentru cei care fac vlogging.

Ca orice aparat fără oglindă, Fujifilm X-A5 este mic, ușor, vine cu un ecran rabatabil cu touchscreen, având totodată capacitatea de a înregistra video în format 4K și Full HD, la 120fps. Singurul minus pe care îl putem observa acum este lipsa unui vizor, însă acesta oricum nu prea este de interes pentru pasionații de vlogging.

Cu o rezoluție de 24.2mpx și un senzor APS-C dotat cu un filter Bayer color (în locul obișnuitului X-Trans), aparatul vine și cu  autofocalizare cu detecție de fază, conectivitate Bluetooth și posibilitatea de a atașa un microfon.

Fujifilm X-A5 se pare că va fi disponibil în 3 culori: maro, roz și negru. Body-ul este contruit din aluminiu și piele, pentru a menține design-ul retro cu care compania ne-a obișnuit.

Ce i-ar putea interesa pe fotografi la acest nou mirrorless? Mai degrabă noul obiectiv cu care vine: Fujinon XC15-45mm f/3.5-5.6, primul obiectiv motorizat cu zoom, foarte compact și ușor, cântărind doar 136g.

Bateria promite să reziste până la 450 de cadre, iar rotind ecranul LCD la 180 de grade, aparatul activează automat funcția Eye Detection AF, care le va fi foarte utilă vloggerilor, fiindcă urmărește mișcarea ochilor. De asemenea, camera ajustează automat tonurile pielii prin funcția Portrait Enhancer pentru fotografii de portret mai bune. Focalizarea foarte precisă va permite urmărirea exactă a subiecților în mișcare.

Modul macro îți permite să fotografiezi și doar de la 5cm depărtare. Binele obișnuite filtre artistice sunt în număr de 17, așa că vei avea de unde alege pentru a experimenta. Ce este interesant, este funcția menită să scoată tonurile cețoase și neclare din imagini.
Compensarea expunerii este de ± 5 stopuri.

Blițul integrat ajustează automat cantitatea de lumină, în funcție de situațiile de fotografie, pentru a evita cadrele arse sau care par nenaturale. În plus, acum poți declanșa silențios, iar Dark Mode, conceput exact pentru fotografiile în lumină scăzută, reduce zgomotul imaginii și tremurul pentru ca tu să poți realiza ușor fotografii din mână.

Și pentru că tot am adus vorba despre vloggeri, funcțiile video nu sunt deloc de ignorat. În afară de posibilitatea de a filma 4k, Fujifilm X-A5 poate înregistra orice moment în detalii incredibile, permițându-ți să le redai și în slow motion pentru a observa ce i-a scapat ochiului liber.

 Descoperă toate ofertele Fujifilm de la F64!

[products ids=125039834,125039835,125039832,125039833]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • 4k o sa fie limitat la 15p, iar Fhd limitat la 59.94. Nici gand de 120p.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.