Sony A6300 opinia utilizatorului, cu Viorel Tomuța

Postat de: F64 F64

Sony A6300 arată la fel ca predecesorul său A6000. Doar că, aparențele înșală. Am folosit acest mirrorless timp de două săptămâni și pot spune că m-am îndragostit de el.  Este robust, elegant și ușor. Micuțul A6300 ce costă 4.299 lei (doar body) este un aparat de tip mirrorless cu senzor APS-C de 24mpx și o sensibilitatemaxima ISO de 5100 cu ajutorul căruia poți realiza fotografii excepționale în orice condiții.

Este aparatul perfect pentru fotografii amatori sau chiar profesioniștii ce nu vor să care după ei echipamente grele. Deși arată exact ca Sony A6000, ascunde în interior multe îmbunătățiri.

Avantaje Sony A6300:

  • Construcție foarte solidă
  • Sistemul de autofocus al aparatului este și punctul lui forte, fiind unul dintre cele mai rapide din lume. Cei de la Sony au „îndesat” în micul senzor APS-C nu mai puțin de 425 puncte de focus, fiind împărțite în 256 puncte pentru detecția de fază și restul 169 pentru detecția de contrast. P.S: Am reușit să focalizez pe un stix 🙂
  • Poți să te conectezi ușor la telefon și să îți transferi astfel rapid fotografiile făcute. În plus, prin conectivitatea Wi-Fi poți controla aparatul de la distanță.
  • Sensibilitatea ISO este foarte bună. Lucru ce deja nu mă mai surprinde la Sony, fiind obișnuit cu valorile aproape „astronomice” ale ISO, fără să am de ce să mă plâng de zgomotul de imagine.
  • Pentru amatorii de sport… Da, aparatul pe cât de compact este, poate să realizeze fotografii cu până la 11 cadre pe secundă.
  • Aparatul face imagini în format RAW cu o calitate de 14 biți, iar în modul silențios scade la 12 biți, fără să se piardă din calitate!
  • Se poate încărca direct de la incărcătorul unui telefon, acest lucru facând aparatul mult mai portabil, deoarece nu trebuie să mai cari după tine și încărcătorul dedicat.
  • Pentru videografie, A6300 este perfect. Acesta poate înregistra videoclipuri in 4K la 30 sau 24 cadre pe secundă și Full-HD la (120, 60, 60i, 30 și 24 cadre pe secundă), în formatul MP4, AVCHD și XAVC S. În plus, cu ajutorul sistemului de autofocus 4D foarte rapid, poți urmări subiectul aflat în mișcare. În timpul filmării 4K, senzorul foloseste doar 20 mpx și supra-eșantionează imaginea în timp real, pentru a avea o claritate sporită. Desigur, se poate conecta și un ecran sau recorder extern, deoarece are ieșire HDMI necomprimată.

Vezi acest videoclip filmat cu Sony A6300 + Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm f/4 ZA OSS și cu un DJI Mavic Pro:

Dezavantaje Sony A6300:

  • Chiar dacă ecranul este rabatabil la 45 grade în jos și 90 în sus, acesta nu poate fi întors pentru a putea vedea ce filmaezi din față. Aspectul acesta face ca aparatul să incomodeze la capitolul vlogging.
  • Durata de viață a bateriei este una destul de scurtă, dar cu ajutorul unui încărcător cu mufă micro-USB îl poți pune aproape oriunde la încărcat.