Canon EOS 800D – află mai multe despre el

Postat de: F64 F64

Canon EOS 800D este ultimul aparat dintr-o linie de aparate DSLR entry level care au un descendent comun apărut în anul 2003, respectiv bătrânul EOS 300D.

Până acum, Canon 750D era unul dintre cele mai apreciate DSLR-uri entry level de pe piață, fiind perfect pentru utilizatorul aflat la început de drum. Dar această cameră are deja doi ani și, pentru a ține pasul cu ce apare nou, atât în zona DSLR a concurenței, cât și în registrul mirorrless, Canon a trebuit să se conformeze și să vină cu altceva.

Așadar, Canon 800D care are o serie considerabilă de îmbunătățiri, iar unele dintre ele nu se văd neaparat dacă citim doar specificațiile, care sună cam așa:

  • Senzor 24.2MP APS-C CMOS 
  • Sensibilitate ISO 100-51200 
  • Procesor de imagine DIGIC 7
  • Wi-Fi și NFC
  • Înregistare Full HD 1080p
  • Fotografiere în rafală cu 6fps

La prima vedere, Canon Eos 800D are un senzor APS-C CMOS de 24.2 MP, ecran rabatabil de 3 inch cu 1040000 puncte și dispune de filmare video full HD. Până acum nimic deosebit comparativ cu predecesorul său care avea același senzor. Totuși, senzorul de la 800D a fost îmbunătățit și folosește aceeași tehnologie ca fratele mai mare, Canon 80D , ceea ce îl face sa aibă un zgomot de imagine mult mai redus. Acest senzor este susținut de noul procesor de imagine Digic 7, despre care producătorul susține că se poate descurca cu de 14 ori mai multă informație comparativ cu procesorul Digic 6, cel care se află pe modelul 750D. Acest lucru contribuie semnificativ la reducerea zgomotului de imagine și mărirea vitezei de autofocalizare, atât în modul foto, dar mai ales în modul video.

Canon 800D oferă o plajă ISO 100-25600, cu un extrastop față de predecesorul său și poate urca, dacă este neapărat nevoie la ISO 51200, lucru personalizabil din meniu.

Camera are o rafală de 6fps și un user-guide care ușurează enorm folosirea acestuia de către fotografii începători.

Ecranul LCD are o rezoluție bună, dar poate că ar fi fost benefică o extra dimensionare a acestuia având în vedere că este un ecran touch foarte responsive, care ar necesita mai mult spațiu de joacă. Chiar și așa, interfața ecranului lui 800D este foarte intuitivă, iar dacă nu era o obișnuință pentru utilizator să folosească funcția touch, cu siguranță se va adapta foarte repede și îi va face plăcere să o folosească, având acum mai multă libertate de a controla aparatul foto. 

Rezoluția video rămâne Full HD, dar de data aceasta avem un număr de 60fps pentru o imagine mai armonioasă, mai fluidă.

Un upgrade binevenit este stabilizarea pe 5 axe, disponibilă doar în modul video, nu și în cel de fotografiere. Acest sistem de stabilizare va lucra împreună cu sistemul IS de stabilizare de pe obiective îmbunătățind mult calitatea filmării din acest punct de vedere.

Sistemul de autofocus are 45 de puncte și toate sunt în cruce, sporind acuratețea acestuia. Pe modul video avem deja mult lăudatul sistem de focalizare al celor de la Canon, Dual Pixel care îl face pe 800D să fie unul dintre cele mai rapide DSLR-uri entry level în modul video chiar și în condiții de iluminare scazută.

Un alt avantaj este existența unui jack pentru atașarea unui microfon extern. Deocamdată nu există port pentru căști din păcate. Ar fi ajutat la o monitorizare mai bună a materialului video la fața locului.

La fel ca și în cazul lui 750D, avem conectivitate Wi-Fi și NFC, dar 800D vine în plus cu capacitatea de a transfera fotografiile și filmulețele prin intermediul tehnologiei Bluetooth către telefonul mobil, iar avantajul este că în acest caz avem un consum mult mai redus de baterie, salvând atât energia smartphone-ului cât și a aparatului. În condiții normale bateria poate contoriza cu ușurință peste 600 de cadre.

Aplicația Camera Connect a fost actualizată, iar acum interfața este mult mai prietenoasă pentru începători și îi ghidează pentru a ști cum să controleze camera cât mai bine. Totodată, aceasta poate fi folosită ca și telecomandă fără să mai fii nevoit să cumpari un accesoriu în plus.

Corpul este alcătuit dintr-un aliaj de aluminiu și policarbonat, dar vine cu un design ușor schimbat care îl face să cântărească doar 532g cu tot cu baterie și card. Gripul este considerabil mai bun și dă un sentiment de siguranță.

Singurul lucru care ar trebui într-adevăr îmbunătățit la aparatele foto DSLR este o rezoluție mai bună pe partea de video, și aici mă refer la filmarea 4K, lucru care a devenit aproape un standard în cazul aparatelor mirorless.

În concluzie, Canon 800D poate fi considerat unul dintre cele mai bune aparate entry-level de pe piață, comparativ atât cu DSLR-urile cât și cu aparatele foto mirorrless.

Tu ce aparat foto entry-level preferat ai? Lasă-ne un comentariu!

Un articol de Corneliu Mărculescu.


Produse folosite
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top