Sony lansează camera full-frame a7R III

Postat de: F64 F64

Sony lansează camera full-frame a7R III cu obiectiv interschimbabil, cu rezoluție și viteză superioare.

Modelul inovator mirrorless Full-frame oferă o rezoluție superioară de 42.4 megapixeli, capacitate de fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă, Funcție AF precisă și rapidă, într-un corp compact.

  • Senzor Exmor R CMOS full frame de 35mm și 42.4 MP cu iluminare din spate și Evolved Image Processing
  • Fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă, atât la declanșare silențioasă cât și la declanșare mecanică și urmărire automată a autofocusului/expunerii automate
  • 399 de puncte focale AF de detecție a fazei, care acoperă 68% din suprafața imaginii, 425 puncte focale AF cu detecția contrastului și funcție Eye AF de aproximativ două ori mai eficientă
  • Stabilizare optică a imaginii pe 5 axe, permițând timpi de expunere mai lungi cu 5,5 trepte
  • Înregistrare 4K cu citire a pixelilor pe întreaga suprafață a senzorului, fără efect de îmbinare a pixelilor
  • Reproiectată pentru profesioniști, inclusiv funcții îmbunătățite Auto Focus, sloturi Dual SD Card, durată extinsă de utilizare a bateriei, terminal USB SuperSpeed (USB 3.1 Gen 1) Type-C și multe altele
  • Compactă, ușoară, la doar 650 grame

Sony completează gama de camere mirrorless full-frame prin lansarea modelului a7R III (model ILCE-7RM3).

Noua cameră a7R III valorifică performanța oferită de senzorul Exmor R CMOS de 42.4 megapixeli cu iluminare din spate și viteza superioară de fotografiere de până la 10 cadre pe secundă cu urmărire completă AF/AE, oferind o calitate video 4K, un interval dinamic extins de până la 15 diafragme, sensibilitate ridicată și reducere a zgomotului până la o treaptă de expunere în plus.

Cu un corp compact și ușor, noua cameră foto este un instrument util și extrem de versatil pentru fotografi, videografi, creatori de conținut multimedia și fotografi profesioniști care au nevoie de fiabilitate și flexibilitate.

Nou nivel al calității imaginii

Senzorul Exmor R CMOS cu iluminare din spate este dotat cu o arhitectură cu lentile fără spații și  strat AR (anti-reflecție) la suprafața chipului, pentru a îmbunătăți eficiența de captare a luminii, oferind astfel o sensibilitate ridicată, un nivel de zgomot redus, dar și un interval dinamic extins.

Noua cameră a7R III de la Sony dispune de un nou front-end LSI care dublează viteza de citire a senzorului de imagine, precum și un procesor de imagine BIONZ X îmbunătățit, care crește viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori, comparativ cu camera foto a7R II. Datorită acestor componente, camera poate fotografia la viteze mai mari, permițând o gamă de sensibilitate ISO între 100 – 32000 (extinsă la ISO 50 – 102400 pentru foto) și un interval dinamic de 15 trepte la setări de sensibilitate redusă.

Noul model full-frame nu este prevăzut cu filtru optic „low pass”, ceea ce permite suprinderea imaginilor la cea mai mare rezoluție posibilă, având posibilitatea de a stoca în format RAW de 14 biți, chiar și în modul silențios sau continuu. Sistemul optic de stabilizare a imaginii pe 5 axe a fost îmbunătățit pentru a permite fotografierea la o rezoluție foarte mare, pentru timpi de expunere cu 5.5 trepte mai lenți, cea mai bună performanță de compensare pentru un sistem de stabilizare a imaginii. A fost îmbunătățit obturatorul pentru a reduce vibrațiile și imaginile mișcate în toate modurile de fotografiere, inclusiv la fotografierea în rafală la 10fps, precum și redarea tonurilor pielii.

AF performant și urmărire AF/AE cu până la 10 fps