Zeiss Photography Award – au început înscrierile!

Postat de: F64 F64

Zeiss oferă la ediția cu numărul III a concursului deja consacrat obiective la alegere, în valoare de 12000 de eur, și o excursie dedicată fotografiei, în valoare de 3000 de euro!

Startul înscrierilor a avut loc pe data de 10 octombrie 2017, iar competiția nu percepe taxă de participare. Ultima zi în care te vei putea înscrie este 6 februarie 2018. Penmtru mai multe informații vezi site-ul concursului.

Producătorul german de optică Zeiss deschide concursul anual de fotografie și promite în 2018 obiective la alegere în valoare de 12000 euro, pentru a obține cele mai bune imagini și 3000 de euro pentru a-i cheltui într-o excursie pentru un proiect fotografic.

În cel de-al treilea an, Zeiss Awards este partener cu Sony World Photography Awards (SWPA). Câștigătorii vor merge la ceremonia din Londra, iar lucrările lor vor fi expuse împreună cu câștigătorii SWPA.

Tema celei de-a treia ediții este “Seeing Beyond – Untold Stories”, iar participanții trebuie să trimită între 5 și 10 imagini care împreună să alcătuiască o poveste, alături de o scurtă descriere a proiectului.

Fotografii sunt din nou invitați să se uite dincolo de ceea ce este ordinar și să prezinte juriului serii puternice de imagini care capturează o poveste nespusă. De asemenea, seriile de imagini pot să exploreze și alte teme care se pot lega de conceptul menționat, o altă perspectivă sau care adresează o temă mai puțin abordată. Toate genurile de fotografie sunt binevenite, dar jurații sunt în căutare de serii cu un fir narativ puternic.

Juriul Zeiss Photography Award

Toate imaginile înscrise vor fi revizuite în funcție de calitate, creativitate și firul narativ puternic, de un juriu compus din 3 fotografi, experți la nivel internațional: Chris Hudson de la National Geographic Traveller, Peter Bas Mensink de la GUP Magazine și Patricia Morvan, de la agenția franceza Agence VU’.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 3 aprilie 2018, iar ceremonia va avea loc în Londra pe 19 aprilie 2018. Fotografiile câștigătoare și cele selectate pentru expoziție vor putea fi văzute tot în Londra, la Somerset House, alături de expoziția SWPA. Premiantul va fi invitat și la sediul companiei din Germania, unde va putea vedea cum lucrează unul dintre marii producători de aparatură foto și vor avea ocazia de a lucra alături de ZEISS și World Photography Organisation.

“Datorită faptului că editorii foto mi-au văzut fotografiile în știrile despre câștigătorul ediției trecute a ZEISS Photography Award, munca mea de fotografie documentară a ajuns să fie printată în toată lumea în reviste și ziare.”, spune Kevin Faingnaert, câștigătorul ediției a II-a, care a suprins juriul cu fotografiile din insulele Faroe. “Să câștig marele premiu m-a ajutat să obțin clienți, dar cel mai important este poate faptul că stima de sine ca fotograf cu siguranța a crescut de atunci. “ – adaugă Kevin.

ZEISS Photography Award este susținut de ZEISS și World Photography Organisation. Anul trecut în jur de 4700 fotografi din 132 țări au înscris mai mult de 31000 fotografii.

Desfășurător

  • 10 octombrie 2017 – start înscrieri
  • 6 februarie 2018 – stop înscrieri
  • 3 aprilie 2017 – anunțare câștigător și lista de fotografi selectați
  • 19 aprilie 2018 – ceremonie și gală în Londra
  • 20 aprilie – 6 mai 2018 – fotografiile selectate vor fi expuse la Somerset House în Londra.

Pentru mai multe detalii intră aici. 

 
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top