Despre Canon 200D, cu Alex Frusina

Postat de: Alex Frusina Alex Frusina

Canon 200d face parte din a doua generație ultra compactă de aparate foto DSLR după Canon 100d. O să încep din start prin a spune că acest model conține ultima tehnologie a celor de la Canon, iar aici mă refer la Dual Pixel AF, procesorul Digi 7, wi-fi,  NFC și bluetooth, plus o nouă interfață pentru începători. Unele persoane chiar considerau această interfață ca fiind un dezavantaj deoarece îl face mult prea ușor de utilizat, dar nu cred că este cazul.

Principalii contracandidați ai acestui model am putea spune că sunt Nikon d3400, Canon M5 sau Sony A6000, dar nu m-aș rezuma doar la aceste modele. Există un nou trend care este foarte popular și în continuă ascensiune. Vorbim aici despre video blogging și multele aparate din zona celor compacte cu senzor de un inch care sunt extrem de folosite. Canon g7x Mark II sau Sony rx100 4, ambele pot fi competitori pe nișă. Totuși, consider că acest Canon 200d poate fi alegerea completă atunci când faci un video blogging si o să explic imediat și care ar fi argumentele.

Chiar în cadrul ultimului eveniment organizat de F64, și acum mă refer la Photo Story, a fost o sesiune specială pentru video blogging unde s-a discutat despre importanța aparatului, calitatea imaginii și nu în ultimul rând, partea audio. Se spune totuși că cineva care ar vedea un videoclip cu o imagine mai slabă, dar o calitate audio foarte bună ar fi mai mulțumit de acesta prin comparație cu o calitate video perfectă, dar un sunet de slab. Dacă doriți să vedeți mai multe produse audio apăsați aici.

Canon 200d are cam tot ce ai nevoie pentru un video blog de calitate. Ecranul LCD de 3 inch este cu touch și este articulat, sistemul de autofocus în live view, acel Dual Pixel de la Canon este unul dintre cele mai bune care există.

Un alt amănunt care trebuie luat neapărat în considerare este faptul că are mufă jack pentru a putea adăuga un microfon sau o lavalieră.

Comparativ cu aparatele foto compacte mărimea senzorului ne poate oferi alături de o diafragmă deschisă o separare cât mai pronunțată a subiectului de fundal atunci când vrem să atragem atenția asupra unui anumit lucru.