Expoziția de lansare a proiectului Exposing Movement

Postat de: F64 F64

Granița dintre intuiție și concept sau terenul instabil al fotografiei mișcate de corp, Expoziția de lansare a proiectului Exposing Movement.

După un laborator de 2 luni în care 4 fotografe și 3 coregrafe au investigat relația dintre fotografia analog și mișcare, proiectul Exposing Movement a ajuns în momentul în care rezultatele acestei cercetări întâlnesc publicul sub forma unei prime expoziții, ce va putea fi văzută la Gallery în perioada 6 – 11 octombrie. Vernisajul expoziției va avea loc pe 6 octombrie, oră 19.30, la Gallery (Str Leonida nr 9-11).

Laboratorul de cercetare a mizat pe tehnici diverse de expunere în relația cu mișcarea și pe a crea un context în care efemeritatea dansului și concretețea fotografiei să se întâlnească într-o imagine. Pelicula a fost mediul perfect pentru a surprinde și pentru a reda aceste încercări și descoperiri, pentru că suportă numeroase intervenții.

“Ne-a fascinat simplitatea multiplicării de imagine, colajului, jocului cu contrastele în darkroom. Ne-a ademenit relația de intimitate pe care o creezi cu imaginea și posibilitatea de a o modifică la nesfărsit prin tehnici analog aproape uitate. Tehnici pe care vrem să le readucem la viată prin acest proiect.” spune Alina Ușurelu.

Fără a propune o concluzie finală, laboratorul Exposing Movement a reprezentat mai ales o experientă vizuală despre corp și mișcare, despre perspective personale asupra dansului, fotografiei și relației dintre ele.

Expoziția de lansare a proiectului Exposing Movement va conține 4 serii de fotografii semnate de Alina Ușurelu, Hermin Stănciulescu, Lavinia Pollak și Sabina Suru în colaborare cu Andreea Novac, Ioana Marchidan și Simona Deaconescu.

Exposing Movement este primul proiect al Asociației Developing Art (D’art).

Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului Cultural București Oraș Participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB.

exposing movement

Sponsor principal: BRD Groupe Societé Generale

Parteneri: F64, Grapho_mat, The Institute, Asociația Natională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV), Viarchitecture.

Spații partenere: Tranzit București, Linotip – Centru Independent Coregrafic, Centrul Național al Dansului București, Apollo 111, Gallery, Beans and Dots, Mezanin, Librăria Kyralina.

Parteneri media: Modernism.ro, Radio Seven, Feeder.ro, Revista Arte și Meserii, Fotografa.ro.

Parteneri educaționali: Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București, Universitatea Natională de Arte din București.

Suport: Allkimik, Ambrotipescu, Fotodex.
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top