Noutăți de la IBC Amsterdam 2017!

Postat de: Vladimir Chetroiu Vladimir Chetroiu

În urma convenției IBC 2017 de la Amsterdam, cel mai mare târg european dedicat industriei video, venim cu ultimele noutăți:

Tendința industriei producătoare de conținut video nu mai este un secret: numărul producțiilor crește într-un ritm incredibil, nivelul de calitate este clar la cote din ce în ce mai înalte, iar accesibilitatea din punct de vedere al bugetului și muncii propriu-zise sunt deja într-un punct care deschide această lume milioanelor de entuziaști și profesioniști aflați la început de drum. Viitorul promite videoclipuri din ce în ce mai numeroase, în tot mai multe domenii care aleg să își promoveze activitatea prin astfel de conținut.

Din punctul de vedere al echipamentelor, capetele de afiș ale târgului sunt camerele video profesionale compacte nou lansate și dedicate în special videografilor independenți care își doresc portabilitate și utilizare intuitivă fără a renunța la funcțiile avansate, de ultimă generație, ale gamei profesionale.

Sony aduce anul acesta 3 camere compacte cu senzor de 1” și rezoluție 4K, construite pentru categorii de clienți diferite:

FDR-AX700 cu senzor de tip 1” Exmor RS CMOS rezoluție 4K (QFHD)

IBC

Noua cameră compactă high-end este urmașul de succes al AX100, cu funcții și calitate de nivel profesional, mult așteptată de cei cu exigențe înalte. Pasionații vor găsi în AX700 un partener de încredere, inovator, de nivel premium.

HXR-NX80

IBC

Face parte din noua generație de camcordere profesionale compacte Sony și vine cu câteva caracteristici interesante: senzor Exmor RS 1” de rezoluție 4K (QFHD), capacitatea de a transmite nativ către Ustream prin Wi-Fi, precum și workflow HDR integrat și slow-motion la 120 fps (în format NTSC, sau 100 în PAL).

 

PXW-Z90

IBC

PXW-Z90 pe de altă parte, oferă în plus și interfață 3G-SDI, pentru lumea broadcasting-ului de talie profesională, precum și Super Slow Motion, până la 960fps. Cele două camere promit vești bune pentru profesioniștii care se deplasează mult și care au nevoie de un setup rapid și eficient, fără să sacrifice calitatea imaginii.

La IBC 2017, un alt mare jucător din piață al camerelor video, Canon, a lansat de asemenea 3 modele de camcordere compacte profesionale, croite pe specificul cerințelor clienților din 2017:

Filmulețul de mai jos face parte din playlist-ul de la IBC 2017, ai sansa de a urmări îndeaproape toate activitățile de la eveniment.

Canon XA11

IBC

Urmașă celebrei XA10, este noul model HD profesional compact care promite, datorită noului senzor de 1 / 2.84” și a sistemului de filmare în infraroșu integrat, menit să facă față cerințelor cameramanului mobil pretențios, care știe că pentru a obține o imagine bună în primul rând, trebuie să aibă mereu echipamentul pregătit.

XF400 și XF405