Canon anunţă lansarea de noi produse și 4 camere video pro

Canon anunţă lansarea a patru camere video profesionale, care include şi modelele de ultimă generaţie 4 K 50P. 

Canon Europe anunţă extinderea gamei de camere video profesionale, odată cu lansarea a patru camere video noi – modelele 4K 50P XF405 şi XF400, precum şi modelele Full HD XA15 şi XA11. Dotate cu optică de ultimă generaţie, cu senzori puternci şi cu o gamă de funcţii versatile, aceste camere video uşoare şi compacte sunt perfecte pentru o gamă largă de producţii video profesionale.

XF405 şi XF400 – calitate 4K în modele compacte şi versatile

Modelele XF405 şi XF400 sunt dotate cu un obiectiv cu zoom optic de 15x, dezvoltat recent (echivalent film 35 mm: 25,5 mm–382,5 mm), cu un senzor CMOS de tip 1.0 şi cu o platformă DIGIC DV 6 de procesare a imaginii pentru a putea obţine imagini 4K/50p de înaltă calitate pe tot interval de zoom. De asemenea, aceste camere video pot filma cu 100cps în format Full HD, pentru a putea realiza filmări cu încetinitorul. Toate aceste funcţii avansate sunt integrate într-o carcasă uşoară şi compactă. Datorită filtrelor cu Densitate Neutră (DN) incluse, modelele XF405 şi XF400 pot surprinde imagini extraordinare cu o profunzime a câmpului redusă, chiar şi în condiţii dificile de iluminare. Înregistrarea continuă şi simultană este posibilă datorită celor două sloturi pentru carduri SD, care contribuie la extinderea timpilor de înregistrare şi la realizarea unui fişier de rezervă în timpul filmării. Modelele XF405 şi XF400 beneficiază de o serie de opţiuni, care includ terminal HDMI, terminal audio profesional XLR, LAN şi telecomandă. Modelul XF405 are în plus şi un terminal 3G-SDI. Funcţia de Wi-Fi integrat facilitează transferul fişierelor către FTP şi permite controlarea camerelor video cu ajutorul unui dispozitiv mobil prin Browser Remote.

Înregistrare la viteză mare în format 4 K UHD/50P pe carduri SD

Modelele XF405 şi XF400 pot înregistra în formate UHD/50P MP4 şi XF-AVC* (150Mbps) şi pot filma pentru redare cu încetinitorul cu 100cps. Zgomotul scăzut şi sensibilitatea mai mare sunt asigurate de combinaţia dintre senzorul CMOS de tip 1.0 şi procesorul de imagine dual DIGIC DV 6, care oferă imagini de înaltă calitate, foarte clare şi detaliate. În plus, modul Interval dinamic larg permite utilizatorului să filmeze cu un interval dinamic larg de 800%, oferind detalii extraordinare pe tonurile mijlocii şi înalte.

Obiectiv 4K de calitate deosebită cu zoom 15x

Noul obiectiv 4K, senzorul CMOS de tip 1.0 şi elementele Super UD se combină armonios în modelele XF405 şi XF400 pentru a reduce aberaţiile cromatice şi pentru a oferi imagini de o claritate incredibilă. Ambele camere video sunt dotate obiectiv grandangular echivalent 25,5mm, zoom optic 15x, la filmare 4K. În plus, în modul Full HD puteţi folosi funcţia de zoom avansat de 30x fără ca imaginea să aibă de suferit. Cu ajutorul stabilizatorului de imagine (IS) avansat, pe 5 axe, vă asiguraţi că aţi surprins imagini stabile în orice situaţie care implică deplasarea camerei video. Obiectivul grandangular opţional 0,8x şi teleconvertorul 1,5x conferă flexibilitate suplimentară şi acoperire în format 4K şi Full HD.

Dual Pixel CMOS AF pentru autofocalizare precisă şi rapidă

Focalizarea automată cu ajutorul Dual Pixel CMOS AF este prezentă la ambele modele, XF405 şi XF400, pentru a asigura o focalizare automată rapidă şi clară în aproximativ 80% din cadru. Ecranul tactil oferă un control mai mare asupra focalizării şi operarea intuitivă a camerei video. Sunt oferite mai multe opţiuni de autofocalizare, inclusiv AF cu prioritate pentru feţe şi AF doar pentru feţe, alături de inovativul Ghid pentru focalizare Dual Pixel. Această funcţie acceptă filmare cu focalizare manuală, indicând vizual poziţia de focalizare.

Modelele XA15 şi XA11 – performanţă şi randament profesionale

Modelele XA15 şi XA11 sunt camere video Full HD dotate cu obiective extraordinare cu zoom optic de 20x 26.8mm-576mm, care vă oferă flexibilitate la surprinderea de nenumărate scene în imagini de calitate deosebită. Obiectivul Hi-UD asigură reducerea aberaţiilor cromatice şi obţinerea de imagini pline de culoare. Senzorul Canon CMOS HD şi platforma de procesare de imagine DIGIC DV4 asigură un randament deosebit în condiţii de lumină slabă şi vă oferă posibilitatea de a surprinde imagini superbe în format Full HD la 50P cu 35Mbps. Modul Interval dinamic larg acceptă compresia discretă a zonelor puternic iluminate pentru a obţine un interval dinamic de 600%. Acest lucru face posibilă filmarea în culori cu gradare discretă şi cu supraexpunere suprimată. Aceste specificaţii sunt aplicabile în orice mediu de filmare în care diferenţa dintre zonele luminoase şi cele întunecate ar putea cauza supraexpunerea imaginii. Expresia flexibilă a imaginii poate fi obţinută cu ajutorul funcţiei Slow/Fast Segment care permite utilizatorilor să selecteze vitezele de filmare de la 0,4x la maxim 1,200x.

Ambele camere video pot înregistra în format AVCHD şi MP4, la rate de biţi diferite, în mod simultan, pe ambele sloturi de card SD. Modelele XA15 şi XA11 beneficiază de o serie de opţiuni care includ terminal HDMI, terminal audio profesional XLR, mufă pentru căşti şi suport GPS opţional. Modelul XA15 are în plus şi ieşire SDI. Beneficiind de carcase compacte şi uşoare, modelele XA11 şi X15 sunt ideale pentru filmări de acţiuni, atunci când sunt foarte importante şi viteza şi mobilitatea. Modul de stabilizare Dinamic asigură stabilizarea imaginii pe 5 axe pentru a asigura surprinderea de imagini clare folosind diverse stiluri de filmare rapidă.

*XF-AVC va fi inclus într-o actualizare viitoare de firmware, în primul trimestru din 2018.

Caracteristici principale XF405/XF400

  • Înregistrare la viteză mare în format 4 K UHD/50P pe carduri SD
  • Obiectiv 4K de calitate deosebită, cu zoom optic 15x
  • Dual Pixel CMOS AF pentru autofocalizare precisă şi rapidă
  • Capacitate de conectare în reţea cu transfer FTP şi comandă de la distanţă
  • Carcasă compactă şi uşoară, ideal pentru utilizare profesională

Caracteristici principale XA15/XA11

  • Tehnologie optică de înaltă performanţă
  • Imagini Full HD de calitate excelentă
  • Opţiuni de înregistrare la nivel profesional
  • Interfeţe profesionale
  • Uşor de utilizat, cu design compact

Rezoluţie excelentă şi iluminare foarte bună – afişajul profesionist de referinţă DP-V2411

Lansat astăzi, DP-V2411 este un afişaj profesionist de referinţă, de 24 de inchi, creat pentru fluxuri de lucru ce implică realizarea de filme şi transmisiuni care necesită un Interval dinamic ridicat (HDR), de calitate 4K. Oferind imagini de calitate deosebită, cu iluminare puternică şi o gamă largă de tonuri de alb, funcţionalitate extinsă şi interfeţe avansate, modelul DP-V2411 este instrumentul perfect pentru posturi de televiziune şi cineaşti.

Echipamentul de imagistică de generaţie viitoare – fiţi primii care au ocazia să cunoască modelul MM100-WS

Participând pentru prima oară la acest târg, noul echipament Canon de generaţie viitoare, MM100-WS este o cameră video cu module multifuncţionale care, în prezent, este dezvoltată de compania-mamă, Canon Inc. Datorită dimensiunii compacte a carcasei, de aproximativ 40 mm (w) x 40 mm (h) x 21,6 mm (d), această cameră video poate monitoriza spaţii incredibil de restrânse. Deoarece dispune de o carcasă care poate fi personalizată foarte uşor. Această cameră video poate fi folosită şi în locuri în care este nevoie de echipamentele cele mai rezistente, de exemplu în spaţii cu praf şi umezeală. Datorită tehnologiei Canon pentru condiţii de luminozitate scăzută, camera video poate surprinde imagini în medii extrem de slab iluminate, de exemplu în spaţii în care luminozitatea măsoară 1 lux. Canon plănuieşte să facă Interfaţa de Programare a Aplicaţiilor (API) disponibilă pentru modelul MM100-WS, oferindu-le astfel utilizatorilor posibilitatea de a folosi camera video pentru o gamă largă de soluţii.

Richard Shepherd, Pro Marketing Manager, Consumer Imaging, Canon Europe, afirmă:

“IBC este o ocazie extraordinară pentru noi, pentru a ne prezenta gama noastră largă de tehnologii noi şi existente şi, în acelaşi timp, de a prezenta clienţilor, partenerilor şi vizitatorilor noştri detalii despre noile soluții inovatoare pe care le dezvoltăm în prezent.”

În funcţie de setările camerei video, este posibil să nu puteţi surprinde imagini atunci când luminozitatea măsoară 1 lux.

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.