Review Canon 6D Mark II, cu Silviu Matei

Postat de: F64 F64

Canon 6D Mark II este un DSLR nou și mult mai bun față de fratele lui mai mic.

Am lucrat cu el timp de aproape o săptămână și l-am testat atât în condiții de lumină slabă, cât și în lumină foarte puternică, dar și contralumină.

Câteva noutăți față de Canon 6D:

 • 26 MP față de 20 MP
 • 6.5 FPS față de 4.5 FPS
 • 45 de puncte AF față de 11
 • Buton de comandă nou, lângă butonul declanșator
 • Ecran LCD care poate fi rotit
 • Touch-screen LCD
 • Bluetooth
 • NFC

Calitatea imaginii este foarte bună, culori exacte și detalii ample atât în lumină, cât și în umbră. Din nou, spun încă de la început că voi reveni si cu un alt review mai târziu când îl voi testa și pe munte, pentru fotografia wildlife.

Funcționează perfect cu toate obiectivele Canon EF fabricate în ultimii 30 de ani.

Un alt lucru care m-a bucurat este modul de declanșare silențios care pentru fotografii de wildlife și nu numai, va fi foarte util. Construcția este bună și este rezistent la intemperii.

ISO 100 până la 40,000 nativ. ISO 50 până la 102,400 în modul extins (trebuie să activați ISO 50, ISO H1 51,600 și ISO H2 102,400, aflat în meniu dacă doriți să folosiți asemenea valori.

canon
(c) Silviu Matei

Imaginile au dimensiuni foarte mari, 6240 × 4160 pixels (large), dar și alte dimensiuni mai mici. Imaginile mari îți permit să faci destul de ușor un crop destul de generos.

45 de puncte AF, toate în centrul cadrului, la fel ca în cazul tuturor modelelor DSLR full frame. Toate cele 45 de puncte lucrează și cu obiective f /5.6 și se concentrează atât pe linii orizontale, cât și pe verticală (tip cruce) și lucrează până la LV-1.

canon
(c) Silviu Matei

Display-ul cu unghi variabil este și acum sensibil la atingere. Cele 6,5 fps fac din noul Canon 6D Mark II un aparat foarte bun și un salt destul de important de la doar 4,5 cadre pe secundă (fps), cât avea fratele mai mic. Să nu uităm că 5D Mark IV are 7 fps!

canon
(c) Silviu Matei

La capitolul autofocus noul Canon 6D Mark II stă foarte bine. L-am utilizat și afară în condiții de lumină foarte bună, dar și pe seară în interiorul unei case din Maramureș, unde exista doar o fereastră și un bec cu incandescență de 40 W. Pot să spun ca s-a descurcat foarte, foarte bine la autofocus.  Ca obiectiv am folosit un 11-24mm f/4 L, dar și un 16-35mm f/2.8 L.

Pe baza experienței legată de 80D,  sistemul lui Canon 6D Mark II de tip cross-type, alături de senzorul de măsurare RGB + IR de 7560 pixeli, fac un duo excelent care împreună dau rezultate foarte bune.

Dincolo de rezoluția și cele 6,5 fps, ce m-a impresionat cel mai mult este noul sistem de autofocus. În timp ce originalul 6D avea un sistem AF cu 11 puncte, Canon 6D Mark II câștigă un senzor AF de tip cross-type cu 45 de puncte, care este foarte asemănător versiunii găsite în modelele EOS 80D și Rebel T7i. În aceste camere am descoperit că este unul dintre cele mai rapide și mai consecvente sisteme AF dedicate, iar aceasta este o mare îmbunătățire față de 6D.

Concluzie

canon
(c) Silviu Matei

Fiecare generație nouă de camere aduce îmbunătățiri ale performanței, iar după aproape cinci ani, nu este deloc surprinzător faptul că modelul Canon 6D Mark II este o cameră considerabil mai bună față de modelul precedent. Este rapid, foarte receptiv, foarte ușor de utilizat și oferă un echilibru bun al opțiunilor ergonomice și opțiunilor de personalizare ușor de utilizat.

La fel ca originalul 6D, modelul 6D Mark II este o cameră solidă, previzibilă și ușor de utilizat, iar după mine, calitatea imaginii este excelentă. Este o cameră destul de compactă, foarte bine construită și cu un anumit grad de protecție împotriva prafului și apei.

Legat de preț, modelul 6D Mark II este o alternativă excelentă pentru cineva care are în vedere un EOS 5D Mark IV.

Un articol și fotografii de Silviu Matei.

test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
 • Dată
 • Raspunsuri
 • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top