Test portret beauty High Key, cu Canon 100mm f/2.8

Postat de: F64 F64

Oana Sauca ne povestește despre fotografia de portret beauty, în High Key, cu Canon. Despre ce fel de obiective sunt ideale pentru acest gen, de ce nu se potrivesc cele pe care nu le recomandă și multe alte lucruri interesante, plus cadre de invidiat.

M-am îndrăgostit recent de fotografia de beauty, mai ales de acele cadre close-up. Așa că am pregătit câteva ședințe foto pe această temă. Prima din acest șir este “High Key beauty portrait”, în care am pus accentul pe expresivitatea și frumusețea naturală a modelului.

Pentru fotografia de portret și beauty sunt recomandate obiectivele cu o distanță focală mai lungă, o alegere potrivită fiind între 85-100mm. Explicația este faptul că obiectivele wide sau cele sub 70mm, vor distorsiona carateristicile și trăsăturile feței cu atât mai mult cu cât ne apropiem de subiect. În plus, vrei să faci o apropiere foarte stransă (doar față), vei avea nevoie de un obiectiv Macro.

Mulțumită F64 am avut ocazia să testez pentru prima dată obiectivul Canon 100mm f2.8 Macro L, care, conform celor de la Canon: “îți permite să fotografiezi portrete axate pe detaliu fără trepied”