Prezentare Fujifilm GFX 50s – impresii și imagini

Pe 4 mai 2017, F64 și Fujifilm GFX 50s au pășit în studio pentru un test drive și discuții despre formatul mediu. Evenimentul a fost unul cu circuit închis și a fost dedicat fotografilor din zona comercială, studio și fashion.

Timp de câteva ore, fotografii au putut pune la încercare noul mirrorless format mediu de la Fujifilm.

Pe scurt, Fujifilm GFX 50s se prezintă cu următoarele specificații:

  • senzor în format mediu FUJIFILM G 43.8 x 32.9mm
  • rezoluție de 51.4MP
  • procesor performant de imagine “X-Processor Pro”
  • vizor electronic detașabil, pe care utilizatorii îl vor putea înlătura pentru a atașa un monitor extern sau pentru a face sistemul cât mai ușor
  • rezistent la intemperii (poate funcționa chiar pînă la -10 grade Celsius)
  • slot dual card (SD/SDHC/SDXH, UHS-I/UHS-II)
  • sistem de autofocus cu 117 puncte (detecție de contrast)
  • ISO 100-12800 (Extins: ISO 50-102400)
  • capacitate rafală aprox. 3 fps pentru JPEG nelimitat, 13 lossless compressed raw sau 8 uncompressed raw
  • montură nouă Fujifilm G
  • ecran tactil și rabatabil
  • WiFi
  • greutate body: 920g

Fujifilm GFX 50S este primul aparat mirroless cu senzor CMOS  de 43.8×32.9 mm. Acesta revoluționează conceptul de cameră cu format mediu, fiind mult mai ușoară și compactă față de o cameră SLR cu format mediu. Aparatul foto are numeroase butoane și un grip ergonomic, pentru o utilizare confortabilă.

Alin Ștefan (Ghidul DSLR), despre Fujifilm GFX 50s:

„Fujifilm GFX 50S este un aparat solid, cu o construcție de calitate, realizată din aliaj. Butoanele au răspuns foarte bine la comenzi, iar balamaua LCD tactil articulat este foarte rigidă și pare să reziste în timp. Grip-ul din față a reușit să cuprindă mâinile participanților la lansare fără probleme, iar în partea din spate avem un grip senzațional pentru degetul mare. Despre ergonomia acestui aparat s-a tot vorbit între noi, manevrabilitatea fiind foarte bună. Sistemul de autofocus este rapid și destul de precis în lumină naturala și de studio. Nu am întâmpinat mari probleme de focus în cele 284 de fotografii realizate.”

Citește review-ul său complet, aici.

Participanții au putut testa aparatul alături de două obiective, respectiv Fujifilm Fujinon GF 32-64mm F4 R LM WR și FujiFilm Fujinon GF 120mm F4 Macro R LM OIS WR.

Haide să vedem împreună care a fost atmosfera de la eveniment, dar și alte impresii despre aparat, în clipul de mai jos:

Câteva fotografii realizate de Marcel Cristocea:

Imagini de making of de la eveniment:

Multumim pentru gazduire și logistica Studio 82 , iar pentru outfit-ul inedit NO machina.
Modelul a fost asigurat de Mandarina Models.

Fujifilm GFX 50s este disponibil în România la un preț de 31.999 lei și poate fi comandat de AICI.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

[products ids=125030210,125030230,125030231]

Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.