Vlogging – sfaturi tehnice și practice

Postat de: Vladimir Chetroiu Vladimir Chetroiu

Era o vreme când corespondența însemna o scrisoare primită în câteva zile (dacă erai norocos!) și pusă cap la cap, o conversație banală ajungea să dureze săptămâni, poate chiar luni.

Ieșind din manualul de istorie, hai să discutăm puțin despre vlogging! Astăzi nu doar că poți transmite un mesaj în câteva milisecunde și aproape gratis, (raspunsul ajungând înapoi de îndată ce recipientul mesajului îl scrie) dar nu se mai rezumă doar la text. Dacă acum câțiva ani blogul era ceva nou și cool, acum comunicarea cea mai căutată și eficientă este prin video, online.

Mai mult, nici nu mai trebuie să aștepți comentarii în canalul tau video, faci direct live și ai propria ta micro-televiziune, orientată către cine și ce îți dorești azi, mâine sau chiar de la o oră la alta.

Vlogging-ul este noul plic timbrat care circulă zilele acestea în online. După ce te-ai decis despre ce vrei să vorbești sau să cânti, să desenezi, mai ai nevoie de un singur lucru – echipamentul cu care pui toate ingredientele în aluat.

vlogging

Prima chestiune de care trebuie să ții cont când vine vorba de vlog-ul tău este că vrei să arate bine: de la culori la claritate, la compoziția imaginii, pur și simplu vrei să “îți ia ochii”. Știu, deja faci asta cu telefonul. Dar dacă ți-aș spune că o să ai nevoie și de un pic de zoom ca să prinzi statuia aceea mai de aproape? Sau de un pic de stabilizare optică pentru când îți filmezi câinele alergând după jucării? Dacă te prinde noaptea sigur o sa tânjești după sensibilitate mai mare a senzorului, ca să nu apară mult temutul zgomot de imagine.

Cum le obții? Pai simplu, te gândești să scoți din geantă sau să îți iei un aparat foto care filmează. Ce aparat? Poate fi practic orice, funcție video să aibă. Uite câteva sugestii: