"Călătorie prin viață" – expoziție de fotografie

Astăzi, 7 aprilie, ora 17, la Cofetăria Moesis by Angelo, situată pe strada Mircea cel Bătrân, numărul 148, va avea loc vernisajul expoziției “Călătorie prin viată”, artist fotograf Oana Bunda.

Nu întâmpător “Călătorie prin viață” trece prin Cofetăria Moesis by Angelo, un loc boem, în stil retro, mai puțin obișnuit pentru peisajul urban constănțean fiindcă fotografiile Oanei Bunda sunt desprinse parcă dintr-un film asemeni decorului în care sunt expuse.

Expoziția “Călătorie prin viată” înglobează douăzeci și două de fotografii, fiecare purtând un mesaj simplu dar profund, în contrast cu agitația și superficialitatea cotidiană. Oana Bunda a surprins douăzeci și două de secvențe ale vieții, stilizând și conservând în demersul său artistic Pasiunea, Curajul, Fericirea, Iubirea…Viața. Ea însăși a avut curajul de a ieși din lumea ședințelor foto, din lumea online în realitatea grăbită, unde telefonul transformă pe orcine într-un artist, îndemnându-ne să reflectăm o clipă la ceea ce înseamnă Călătoria prin viață!

Așa cum o descrie scriitorul și publicistul Răzvan Ioan Boanchiș, „Oana Bunda este un portetist și un peisagist care pictează cu ochiul, atunci când degetul de pe aparatul foto declanșează viața și filigran cinematografic. Personajele micuțe joacă în filme de scurt metraj, surprinse într-un ciob de secundă metamorfozat în admirație și tandrețe durabile. Pe panourile Oanei nu sunt doar copii și priveliști. E Dobrogea care se înfrumusețează cu efuziunile metalurgice ale Mării. Foto – obiectivul Oanei e o dantelă pe care s-a iscălit vântul”.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Wild Art, reprezentată de Laura Stroe și Dan Ferariu și Inomar Cluster, prin prezența președintelui Stănică Enache. Expoziția va fi vernisată de Prof. Univ. Dr. și Membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință, Marian Cojoc, poeta și artist plastic, Iulia Pană, gazda evenimentului, Paula Vals, Directorul Muzeului Militar “Regele Ferdinand I”, Dr. Costin Scurtu, președintele Asociației Culturale Astra Dobrogeană, Daria Nicolae și președintele Inomar Cluster, Stănică Enache.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.