Panasonic GH5 – impresiile unuia dintre primii posesori din România

O ofertă extraordinară i-a așteptat pe toți cei care au comandat Panasonic GH5 înainte de lansarea lui oficială în magazine: un certificat de garanție pentru 5 ani și un cod unic pentru activarea funcției V-Log!

Unul dintre primii a fost Marian, client F64 de ani de zile și un împătimit al noilor tehnologii. A ales ca numele lui complet să nu fie făcut public, dar s-a bucurat foarte mult de noul echipament. De aceea ne-a făcut bucuria să accepte să ne împărtășească primele impresii despre Panasonic GH5 🙂 Iată-le mai jos:

Sunt designer 3D și videograf de aproximativ 13 ani, iar pe tărâmul fotografiei am pășit în urmă cu 7 ani.  A fost și este o adevărată provocare, dar satisfacțiile sunt pe măsură!

Prima cameră cu care am lucrat a fost Canon XL-1S. Iar din 2010 până în prezent, am avut Canon 7D cu care am lucrat atât pe partea de video cât și pe foto. Nu sunt neapărat un fan Canon, dar mi-a plăcut calitatea video la această cameră.

Pe parcurs, tehnologia în domeniu a evoluat destul de mult și eu am urmărit cum au apărut camere cu performanțe extraordinare. Am așteptat mult timp acest moment și, de când a apărut prima speculație cu privire la specificațiile lui GH5, am zis că sună de dorit și am sperat cumva ca zvonurile să se confirme.

Între timp, am făcut upgrade de la Canon 7D la 5D Mark IV pentru partea foto, iar pentru partea video am optat cu încredere pentru Panasonic GH5.

De ce am făcut alegerea?

În primul rând, 4K cu 60fps în 10-bit 4:2:2 și 1080 cu 180fps m-au determinat să mă decid categoric pentru GH5! Faptul că filmează 4K fără să se încălzească senzorul, asta chiar e o performanță extraordinară. Am întâmpinat multe situații când filmăm cu 7D și a trebuit să iau pauze dese pentru ca senzorul să se răcească.

lumix

Mi-ar fi plăcut să aibă și noul codec video h265, dar poate pe viitor îl vor introduce într-un nou firmware.

Stabilizarea pe 5 axe în body este o altă specificatie care m-a convins. Fac o paranteza aici, am filmat cu Sony A7R II însă am observat ca GH5 stă mult mai bine la stabilizare.

Un alt aspect pe care l-am urmărit a fost greutatea aparatului și dimensiunile reduse.  La ora actuală, nu știu să existe o cameră cu aceste specificații la acest preț. Cred că este cea mai bună alegere!

Am prezentat o parte din specificațiile video deoarece pentru foto am să folosesc în continuare Canon 5D Mark IV.

În concluzie, la prima impresie, aparatul este exact ceea ce mi-am dorit să fie. Cum spuneam, este ușor de manevrat, are un meniu accesibil, display ce îți permite flexibilitate și butoane simplu de accesat. Rămâne ca timpul să dovedească dacă am făcut alegerea perfectă, deocamdată nu mă îndoiesc de asta! 🙂

Felicitări Panasonic și F64 pentru oferta imbatabilă pe care ați pus-o la dispoziția clienților voștri!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • si eu folosesc de cativa ani Canon 7D si sunt destul de multumit. Ma gandesc totusi ca ar fi cazul sa fac si eu un upgrade.

    • Te incurajez sa mergi pe GH5!
      Eu am facut cateva teste cu aceasta camera si pot sa-ti spun ca este extraordinara! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.