Primele burse oferite exclusiv pentru fotografie

Veste foarte bună pentru fotografii pasionați de genul documentar.

În memoria prietenului și fotografului Mihai Vasile, se vor oferi primele burse exclusiv pentru fotografie din România, respectiv granturi în valoare totală de 7.000 euro.

Centrul de Fotografie Documentară lansează platforma de fotografie documentară cdfd.ro, printr-un concurs dedicat fotografilor de documentar în care să ofere primele burse date exclusiv pentru proiecte vizuale noi, documentate pe termen lung.  
 
Proiectele vor fi publicate în primele albume foto ale Colecției Centrului de Fotografie Documentară. De design-ul și producția albumelor foto ale proiectelor câștigătoare se va ocupa Radu Manelici, unul dintre cei mai talentați, cunoscuți și apreciați designeri de carte din România.

CdFD este proiectul unui grup de fotografi pasionați de fotografia documentară, care și-au propus să grupeze într-o arhivă digitală, alături de propriile proiecte, tot ce consideră reușit în fotografia documentară românească. Inițiatorii sunt Petruț Călinescu, Ioana Cârlig, Marin Raica și Ioana Călinescu, adică echipele din spatele proiectelor Post-Industrial Stories, Mândrie și Beton, PeriferiaB și Zâne.
 
Totalul de 7.000 de euro se va împărți în 5 granturi în valoare de 1.400 euro fiecare. Deadline-ul pentru înscriere 30 aprilie 2017. Fotografii vor avea 1 an de zile pentru a se documenta cu privire la proiectul pe care doresc să-l realizeze. Detalii despre condiții, cum puteți participa și multe alte lucruri utile găsiți AICI.

Centrul de Fotografie Documentară este o asociație înființată recent, în 2016, care și-a propus să creeze proiecte vizuale documentate pe termen lung, să susțină și să promoveze fotografia documentară în România, precum și fotografia documentară românească la nivel internațional, printr-o platformă digitală, expoziții de fotografie și publicații fotografice.

Acest proiect este co-finanțat în perioada 2017-2018 de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Partenerii și susținătorii acestui proiect inedit sunt: Arhiva de Imagine – Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Ceh București, Biblioteca Metropolitană, SNSPA. Parteneri media: Think Outside the Box, Scena9, Frontline, The Institute, ActiveWatch, OneWorld, Gala Societății Civile, theblacksea.eu  

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.