Fondatorul Lino Manfrotto – încetează din viață

Lino Manfrotto și-a început cariera lucrând ca fotojurnalist pentru o companie locală din Vincenza. A observat la timpul respectiv că suporturile pentru cameră și tijele telescopice erau foarte rare pe piață.

Din acest motiv în anul 1960, Manfrotto a început chiar el să le construiască în propriul său garaj. Împreună cu Gilberto Battocchio a introdus pe piață primul trepied care-i poartă și numele în 1974 – restul este istorie.

Mar mai fi totuși de menționat faptul că, Lino Manfrotto și-a transformat primul etaj al casei din Bassano del Grappa într-o librărie în 1991

Dar prin construirea echipamentelor foto a ajuns să crească semnificativ compania, devenind un punct de referință, nu doar în Italia, ci în tot restul lumii. N-au dat niciodată greș în a urmări trendurile și au fost mereu la curent cu nevoile clienților. Manfrotto a fost mereu inovativ și a reușit astfel să țină pasul cu ascensiunea pieței. Atuul datorită căruia compania Manfrotto a ajuns unde este astăzi.

În prezent compania deține două fabrici, 9 sucursale în lume care măsoară aproximativ 735 de angajați. 95% din produse sunt exportate, iar 30% din trepiedele vândute astăzi la nivel global sunt marca Manfrotto și mai nou a format chiar și un parteneriat cu Apple.

În 2010 a pus pe picioare Manfrotto School of Xcellence, iar  în 2012 a lansat blogul Manfrotto Image More. Scopul școlii și al blogului fiind unul educațional, menit să ofere  resurse și suport tutror fotografilor și videografilor din lume, pentru ca aceștia să-și poată urma pasiunea în cel mai interesant și plăcut mod posibil.

Francesco Bernardi care a lucrat pentru Lino ani de zile ni-l păstrează pe acesta în memorie în câteva cuvinte:

“A fost un om curajos, punctual și foarte respectabil.”

Din păcate veștile triste au venit chiar din Italia, unde Manfrotto s-a stins din viață într-o zi de duminică (05/02/2017).

Momentan încă nu s-a făcut publică cauza morții sale, dar știm că avea o vârstă înaintată, 80 de ani.

Știre preluată – Diyphotography

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.