(c) Cristian Munteanu/ Un copil poartă o mustață falsă la mitingul din fața Guvernului, 5 februarie 2017.

Fotografii de la proteste – România nu cedează!

Seria cu fotografii de la proteste continuă, cu fotografi noi și fotografii de peste weekend.

Spuneam în articolul trecut că a avut loc cel mai mare protest din ultimii 20 de ani, ei bine, ieri (05.02.2016) numărul de 300.000 de oameni din toată țara a fost întrecut. S-a ajuns la peste 500.000 de oameni în toată România.

Cum cărțile trecutului au fost deja scrise și acum ne aflăm în era digitalului, este important să ținem o evidență a evenimentelor marcante, online. Cărțile de istorie ale secolului 21 tind spre a deveni site-uri sau bloguri, unde informația și vizualul pot fi accesate de oricine.

Am strâns fotografii atât din București cât și din alte orașe, astfel că putem spune că am alcătuit un top de la protestul împotriva grațierii, care a început înainte de aprobarea legii.

De pe 01.02.2o17 și până astăzi 06.02.2017, ordonanța a fost aborgată, dar România nu cedează!

Iată fotografii din această serie (ultima serie).

Cristian Munteanu

Se pare că a ales să lege fotografiile între ele (cu excepția unui singur cadru) prin surprinderea drapelului sub diverse forme.

Matei Edu

Și cadrele sale interesante, pe care am ales să le păstrăm pentru acest articol, din lipsă de loc.

Traian Olinici – De Colo Colo

De la început până la sfârșit, cadre foarte diverse compozițional, cât și din punctul de vedere al acțiunii și subiectelor surprinse. Am fost încântată când mi-a spus și ce a vrut mai exact să urmărească în unele dintre fotografii.

“Din punct de vedere strict jurnalistic, fotografiile nu țin partea nimanui ci doar zugrăvesc o stare, violențele. Din punctul personal de vedere, cel al martorului ocular, jandarmii puteau face foarte mult rău. Precum să lovească lumea la întâmplare atunci când au avut ocazia și au avut-o. Totuși, s-au limitat în a intimida. Am văzut indivizi care instigau sau aruncau cu obiecte și care nu se potriveau cu profilul oamenilor veniți la protest. Pozele mele reflectă violențele între orele 10.30 și 00.30. După, nu am mai găsit nici un rost să ramân pentru că se transformase într-o bătaie de stadion denaturând total mesajul protestului. Dar a doua zi presa a pus accentul pe huligani, ceea ce mi-a confirmat că fotografiile mele își au locul lor în cronologia evenimentului.”

Nicu Cherciu din Cluj

Ne-au plăcut în mod deosebit fotografiile sale, așa că am ales să publicăm o serie pe măsură.

Micuț-Istrate Ilie

Oliver Merce

Fotografii inedite din Timișoara, sau după cum chiar el a spus, “Refuse/Resist”!

Tibor Balog-Nagy din Cluj

Care a dorit să ne împărtățească faptul că aparatura este chiar de la F64!

Ștefan Văduvă

Fotografii de la proteste – București

Anca Cernoschi

Octavian Bâlea

Cu o serie de cadre expresive direct din București!

Beni Pater din Cluj

Singurul fotograf care ne-a trimis fotografii din gară.

Mihai Petre

Mihai Petre, de la Asociația Bucureștiul meu drag a colindat Bucureștiul în lung și în lat în toate aceste zile. Prin cadrele lui găsiți atât o radiografie a situației de la stațiile de metrou, cât și redarea atmosferei plină de energie din acestă perioadă. Victoriei, Magheru, Universitate, Unirii etc. le-a acoperit pe toate. Găsiți colecția completă de imagini aici.

Marius Nestor

Fotografii de la proteste – București.

Letitia Iordănescu de la Brașov

“Puterea nu corupe. Frica corupe, poate chiar frica de a pierde putere.” – Fotografii de la proteste – Brașov, cu o viziune interesantă

Labaditis Iulian de la Cluj

Robert Gombos de la Timișoara

Purice Adrian și Constantin C de la Iași – Alina din București

Gina Buliga de la Brașov

Fotografa Gina Buliga a mers cu familia la munte în weekend, dar asta nu i-a împiedicat să continue protestul alături de toți cei ieșiți în stradă la Brașov. De acolo, ne-a transmis și câteva imagini.

Daniel Penciuc de la Brașov

Dan Mureșan de la Cluj

Florin Stanca

Szabo Hunor din Târgu Mureș

Lupu Marius

Care deși n-a surprins protestul copiilor, a ales să se axeze pe chipurile lor senine și pe mesajele răsunătoare.

Alin Sîrb de la Cluj

Fotache Andrei

Andrei Nichita din Tulcea

Usvat Andrada de la Timișoara

Care s-a concentrat mai mult pe cadre strânse cu un punct de interes singular și a acordat o atenție deosebita detaliilor și subtilităților.

Eugen Chiriță

Plecat de câțiva ani în Danemarca, dar fără să uite de unde a pornit, Eugen ne-a trimis câteva cadre tot de la Timișoara.

Ruxandra Scripcariu

Niculescu Gabriela

Alexandru Busuioceanu