Eduard Schneider – un interviu despre iubirea pentru foto-video

Postat de: Sabina Cornovac Sabina Cornovac

Paul Eduard Schneider s-a născut în Sebeș, dar a crescut în Hamburg, Germania, de la 13 până la 19 ani, și apoi și-a terminat studiile superioare în Franța. În 1997 a înființat studioul Schneider Productions, împlinindu-și, astfel, visul din adolescență. Este ambasador în România pentru mai multe branduri foto-video precum Letus Corporation, Carl Zeiss sau F&V.

Astăzi v-am pregătit un interviu prin care să îl cunoașteți și, poate, să vă convingă să îl votați AICI pentru a câștiga un mare concurs internațional.

#Bună, Eduard. Ești unul dintre cei mai cunoscuți producători foto-video din țară. Ne spui cum ai ajuns până aici?

Servus, nu mă consider fotograf profesionist, deși sunt norocosul deținător a unor camere și obiective de invidiat, desigur cumpărate de la F64 și fotografia este una dintre pasiunile mele, încă din adolescență.

Mă bucur de apreciere pe partea video  și am învățat foarte multe “din mers”. Sunt autodidact și maniac de “gadgeturi”, un copil de 46 ani.

#Unul dintre marile tale vise a fost mereu Schneider Productions. Ai înființat studioul în 1997 și acum a devenit cunoscut la nivel internațional. Care sunt planurile de viitor pentru el?

Da, am visat din adolescență la un atelier de creație audio-foto-video și am înființat firma Schneider Productions la vârsta de 27 ani. La început m-am axat doar pe producție audio și sunt mândru că am influențat timpuriu industria muzicala din România.

Apoi m-am focusat, începând cu 2005, doar pe partea vizuală, mai întâi cu videoclipuri muzicale, apoi cu prezentări corporate, spoturi publicitare și filme documentare & de lung metraj.

Cel mai recent lung metraj pe care l-am coprodus a fost lansat oficial la Hollywood și se bucură de 4 premii și numeroase participări la festivaluri internaționale. Pe viitor, intenționez să continui cu producții cât mai variate și pe lângă acestea să organizez workshopuri.

#Ești Brand Ambasador Zeiss în Romania. Cum te-ai îndrăgostit de acest brand și de toate echipamentele de la ei?

Sunt singurul Brand Ambassador pentru obiective Carl Zeiss din Europa de Est și este visul oricărui fotograf sau videograf să reprezinte o astfel de marcă de prestigiu.

Din punctul meu de vedere, obiectivele Carl Zeiss oferă cel mai bun raport calitate/preț pentru cei care pun imaginea pe primul loc. La F64 m-am îndrăgostit de seria Distagon, din care dețin numeroase focale.

#Susții multe workshop-uri pentru cei pasionați de fotografie, în încercarea de a educa și crește comunitatea foto din România. Cum ai început și ce te face să continui?

Sunt mai timid pe latura fotografică și m-am limitat la workshopuri de videografie, împărtășind cu drag experiența mea celor interesați. La rândul meu am învățat de la alții și este firesc să “dau mai departe”. Sunt mândru de faptul că am influențat și influențez mulți entuziaști să treacă la nivelul următor. Acea sclipire de pasiune în ochii oamenilor creativi îmi aduce mare satisfacție.

#Tu participi acum la un concurs organizat de Shotover.com. Ai șansa de a câștiga echipamente în valoare de 145.000 de dolari. Ce ne poți spune despre el și de ce să te voteze comunitatea F64?

Da, consider acest concurs o șansă unică în viață de a câștiga echipamente de o astfel de valoare, pe care nu mi-aș permite să le cumpăr. Nu vreau să procedez în stil hit & run și de aceea mă angajez să împărtășesc experiența mea cu aceste echipamente prin filme educaționale și nu le voi vinde niciodată. Sunt acum pe locul al doilea la voturi și am mare nevoie de ajutorul celor care mă apreciază.

E nevoie doar de un click AICI pentru a vota. Nu veți primi spam pe Facebook și vă mulțumesc pentru ajutor. Campania se termină în 15 martie.

foto-video

Eduard, felicitări pentru tot ce faci! Te așteptăm cu drag la F64 să ne revedem 🙂

Eu vă mulțumesc și de fiecare dată când ajung în București, mă opresc la F64 ! Pe curând.test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top