Alege obiectivul perfect cu aplicația Panasonic

Panasonic a lansat o nouă aplicație menită să scoată din dilemă toți amatorii sau fotografii care se gândesc să-și cumpere un nou obiectiv, dar nu sunt siguri de ce anume ar avea nevoie exact. De la macro la peisaj, fotografie de stradă sau fotojurnalism, aplicația de la Panasonic, acoperă cam toate nevoile și întrebările la care ar trebui să răspunzi atunci când ești în căutare de un nou obiectiv.

Aplicația poate fi accesată aici.

Cum funcționează mai exact această aplicație? Foarte simplu. Accesând link-ul de mai sus, ești trimis către pagina principală (fotografia de copertă). După ce dai click pe “începeți”, ești ghidat mai jos, unde poți selecta mai multe fotografii care se apropie de genurile pe care tu le practici.

Această opțiune este foarte utilă fiindcă oricât de fideli am fi unui gen de fotografie, cu siguranță capturăm și excepții reușite.

După ce ai selectat fotografiile care se apropie cel mai mult de cadrele pe care tu le faci, un click pe “pasul următor” te poartă către o altă alegere. Obiective cu zoom sau fixe?

panasonic
Selectând varianta dorită te pune în fața altei alegeri: cât de des faci fotografii în lumină scăzută? La această opțiune ai un slide, între rareori și frecvent.

panasonic

Urmează să fii întrebat pentru ce folosești aparatul foto? Fotografii, filmări sau ambele?

panasonic

Alegerea finală constă în tipul de aparat pe care îl folosești.

panasonic
După această opțiune ești pus în fața faptului împlinit. Ți se afișează o serie de 3 obiective, care ar fi potrivite pentru tine, primul fiind considerat cel mai indicat.

Noi credem că acestă aplicație poate fi un bun ghid de alegere al unui obiectiv și în cazul în care preferi alte branduri de echipament foto-video, întrucât măcar orientativ poți vedea ce ți-ar fi mai util, cel puțin ca distanță focală și deschidere a diafragmei.

Ție cât de utilă ți s-a părut această aplicație? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *