Alege obiectivul perfect cu aplicația Panasonic

Panasonic a lansat o nouă aplicație menită să scoată din dilemă toți amatorii sau fotografii care se gândesc să-și cumpere un nou obiectiv, dar nu sunt siguri de ce anume ar avea nevoie exact. De la macro la peisaj, fotografie de stradă sau fotojurnalism, aplicația de la Panasonic, acoperă cam toate nevoile și întrebările la care ar trebui să răspunzi atunci când ești în căutare de un nou obiectiv.

Aplicația poate fi accesată aici.

Cum funcționează mai exact această aplicație? Foarte simplu. Accesând link-ul de mai sus, ești trimis către pagina principală (fotografia de copertă). După ce dai click pe “începeți”, ești ghidat mai jos, unde poți selecta mai multe fotografii care se apropie de genurile pe care tu le practici.

Această opțiune este foarte utilă fiindcă oricât de fideli am fi unui gen de fotografie, cu siguranță capturăm și excepții reușite.

După ce ai selectat fotografiile care se apropie cel mai mult de cadrele pe care tu le faci, un click pe “pasul următor” te poartă către o altă alegere. Obiective cu zoom sau fixe?

panasonic
Selectând varianta dorită te pune în fața altei alegeri: cât de des faci fotografii în lumină scăzută? La această opțiune ai un slide, între rareori și frecvent.

panasonic

Urmează să fii întrebat pentru ce folosești aparatul foto? Fotografii, filmări sau ambele?

panasonic

Alegerea finală constă în tipul de aparat pe care îl folosești.

panasonic
După această opțiune ești pus în fața faptului împlinit. Ți se afișează o serie de 3 obiective, care ar fi potrivite pentru tine, primul fiind considerat cel mai indicat.

Noi credem că acestă aplicație poate fi un bun ghid de alegere al unui obiectiv și în cazul în care preferi alte branduri de echipament foto-video, întrucât măcar orientativ poți vedea ce ți-ar fi mai util, cel puțin ca distanță focală și deschidere a diafragmei.

Ție cât de utilă ți s-a părut această aplicație? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.