(c) Andrei Ciobotea

Andrei Ciobotea, consultantul F64 și fotografia de natură

Ne-am propus prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ să prezentăm poveștile consultanților noștri. Proiectul, din care aflăm cum s-a transformat pasiunea pentru imagine într-o meserie care aduce multe împliniri. În călătoria pe tărâmul imaginii, următorul popas este făcut la Andrei Ciobotea, consultant de vânzări în magazinul F64. Pentru el, din joacă.

Andrei și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în adolescență, atunci când se juca nonșalant cu un aparat foto și spre surprinderea lui, a descoperit câte poate face. Prima sa cameră a fost o compactă, Panasonic LS2, iar el voia să facă niște „trucaje” drăguțe cu pozele colegilor săi, dar nu avea imaginile potrivite. Așa că nevoia l-a împins să pună mâna pe cameră, pentru a-și realiza în întregime singur, colajele.

Al doilea moment cheie în pasiunea pentru fotografie a fost când a descoperit revista PHOTO magazin. Atunci a văzut, de fapt, ce se poate face cu o cameră foto și a fost uluit. În foarte scurt timp și-a făcut rost de un bridge Fujifilm s6500, câteva aparate pe film și, în cele din urmă, un DSLR Nikon, pentru care a economist un an.

andrei
(c) Andrei Ciobotea

De-a lungul timpului a încercat mai multe arii în domeniul artei până să rămână definitiv la fotografie. În copilărie a desenat, apoi a încercat să vadă cum i-ar merge cu sculptura, însă în fotografie a văzut cele mai multe posibilități de exprimare, cea mai mare libertate și asta l-a provocat.

De asemenea, a încercat toate genurile foto: a făcut portret, a fotografiat peisaje, texturi, insecte, animale. A experimentat cu tehnici diferite, de la fotografia de noapte la panning, toate acestea ținându-l ocupat și treptat, transformându-l într-un fotograf în toată regula.

Fotografia a devenit pentru el un stil de viață. Cel mai bine se simte în natură, cu aparatul în mână, unde fotografiază în special peisaje și animale. Speră ca, prin cadrele lui, să aducă oamenii cât mai aproape de mediul natural, de care, prinși în iureșul aglomerației, crede că ne-am cam îndepărtat.

În cadrul echipei F64 Andrei poate fi găsit la etaj. Aici se ocupă de vânzări și își continuă pasiunea pentru fotografie. Ideea de a lucra la F64 a fost ca un vis care a devenit realitate. Știa atât el, cât și majoritatea prietenilor lui, că acolo îi este locul, aproape de lucrurile care deja îi ocupau cea mai mare parte din timp. Acum e bucuros că poate împărtăși din cunoștințele sale și celorlalți și poate să fie de folos.

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ desfășurat de F64 e despre membrii echipei, despre pasiunile lor și despre cum plăcerea de a fotografia a devenit și viață profesională. Aici pot fi găsiți oameni a căror muncă este similară cu pasiunile personale, iar compania pentru care lucrează este și cea mai bună oportunitate de dezvoltare.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.