Andrei Badea – consultantul F64 îndrăgostit de natură

Postat de: F64 F64

Ne-am propus prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ să prezentăm poveștile consultanților noștri. Proiectul, din care aflăm cum s-a transformat pasiunea pentru imagine într-o meserie care aduce multe împliniri, continuă cu povestea lui Andrei Badea, îndrăgostit de frumusețea naturii.

fotografia de natura

Pasiunea sa pentru fotografie, se manifestă de la simple cadre până la adevărate tablouri din natură. În cadrul F64, Andrei este lider de echipă în departamentul Customer Care și se implică activ în diverse proiecte. Andrei a fost pasionat de mic de artele vizuale, dar mai ales de frumusețea naturii. Pasiunea pentru fotografie a moștenit-o de la bunicul său, care imortaliza toate vacanțele în familie, ieșirile în natură și plimbările pe munte, cu un Belca Beltica II, din anii ’50. Pentru că lucrurile se schimbă odată cu schimbarea generațiilor, primul echipament foto al lui Andrei a fost un Canon A510.

„Pentru mine, fotografia este modul de a lua acasă o bucățică din spectacolul naturii. Indiferent de cât timp a trecut de când am  făcut o fotografie, îmi amintesc și cele mai mici detalii ale zilelor în care am realizat-o. Să găsești diafragma corectă nu-i lucru mare, dar să inovezi, scoțând în evidență minusculul grandios dintr-un peisaj, este un lucru foarte mare. “
fotografia de natura
(c) Andrei Badea
Andrei și F64 s-au „cunoscut“ în 2007, când el a devenit client. Șapte ani mai târziu, s-a alăturat echipei în care activează în prezent. F64 este cel mai mare angajator din domeniul foto-video din România, iar echipa sa de consultanți reprezintă nucleul showroom-ului din Bulevardul Unirii.
Cum ai început să fotografiezi?
De mic copil mi-a plăcut să mă joc cu aparatul bunicului, un Belca Beltica II, din anii ’50, un aparat care a însoțit familia în aproape toate concediile petrecute în natură, pe munte sau în circuite prin țară. În aceste prime ieșiri cu părinții, am prins dragul de natură, de munte și de tot ce-i frumos, iar acum îmi doresc să petrec cât mai mult timp departe de oraș, împreună cu aparatul foto, care documentează fiecare ieșire.