Ilie-Micuț Istrate, consultantul F64 îndragostit de fotoreportaj

Ne-am propus prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ să prezentăm poveștile consultanților noștri. Proiectul, din care aflăm cum s-a transformat pasiunea pentru imagine într-o meserie care aduce multe împliniri, continuă cu povestea Ilie-Micuț Istrate,  responsabil de zona de produse Audio-Video in magazinul F64. Pentru el, totul a început din dorința de a surprinde anumite momente.

Ilie-Micuț Istrate

De la o pasiune la activitatea care acum îi definește viața,  a experimentat cu toate mediile de-a lungul timpului. Își amintește cu drag de primele aparate cu care a început să experimenteze în tehnica fotografică: o cameră compactă Samsung S630 de la care a trecut la un bridge Fujifilm S1500. A descoperit însă că este mai atras de fotografia pe film, de granulația pe care o are acesta și de menționarea în format fizic a unui cadru. Mai mult, el a vrut să stăpânească și producția de film. Astfel, s-a specializat în cinematografie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția imagine de film și TV. A lucrat ca DOP (director de imagine – trad.) la „Un joc periculos“, înscris în festivalul de film DaKINO, și la „Despre Bernard“, nominalizat la categoria „Ficțiune“ la festivalul Cinemaiubit. O mostră cinematografică a proiectelor lui Ilie-Micuț Istrate poate fi vizionată aici.

Ca orice pasiune, la început te distrezi, faci pozele pe care vrei să le faci fără să îți pese neapărat cum ies, ci doar să surprinzi ceea ce ai urmărit. Abia apoi vine partea de educare, în care înveți tehnică și ce elemente ajută mai mult o imagine. De aceea, eu văd fotografia ca pe o carte pe care o poți citi în toate modurile: de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, pe diagonală, sunt nenumărate moduri. Strict compozițional, o imagine nu poate fi citită doar pe o anumită direcție, există mai multe repere decât treimile devenite standard în tehnica foto. Tocmai aceasta e magia atât când surprinzi o imagine, cât și când te uiți la una“, declară Ilie-Micuț Istrate despre pasiunea sa pentru arta fotografică.

Modul în care se raportează la imagine ar putea fi explicația pentru stilul care îi place cel mai mult lui Ilie. Preferă unul dinamic, contextualizat, cum sunt fotoreportajele care spun povești în câteva cadre. El apreciază și fotografia de stradă, portretele, imaginile conceptuale sau minimaliste. Cel mai mult îl atrage la imagistică libertatea pe care i-o oferă și cum poate face fotografii care îl inspiră și care îi transmit un mesaj, o emoție veritabilă. Pe toate acestea încearcă să le surprindă pe filme sau pe suport digital cu o cameră foto Sony A7, un obiectiv dedicat 28-70mm și o colecție variată pe montură M42 pentru care folosește un adaptor.

F64 este cel mai mare angajator din domeniul foto-video din România, iar echipa sa de consultanți reprezintă nucleul showroom-ului din Bulevardul Unirii nr. 45. Prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“, se diferențiază ca un angajator pentru care pasiunea este un element definitoriu al apartenenței la echipă. Toți consultanții au astfel un mediu propice dezvoltării atât personale, cât și profesionale, contribuind în același timp la coeziunea unei echipe de profesioniști.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.