Lansarea cărții „Temeiurile imaginii cu Maeștrii Fotografiei” de Nic Hanu

Marți, 18 octombrie 2016, F64 vă învită, începând cu ora 19:00 la lansarea cărții „Temeiurile imaginii cu maeștrii fotografiei”, de Nic Hanu, în sala expozițională din magazinul F64 (Bd. Unirii, nr. 45).

Nic Hanu a absolvit cu diplomă Facultatea de Electronică, a Insititutului Politehnic din București. Distins cu titlul de „Artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică” a avut mai multe expoziții personale și de grup, iar lucrările lui sunt apreciate și la nivel internațional. A scris diverse articole pe teme fotografice, oferind expertize tehnice, testări de materiale și tehnică foto pentru Azomureș I. O. R. și Ministerul Comerțului.

De asemenea Nic Hanu, a susținut și seminarii cu profil fotografic, fiind lector de fotografie la Universitatea Cultural Științifică. Printre cărțile publicate de acesta se numără: “Fotografia și fotoaparatele Orizont Ed. Tehnică”, “Să Învățăm Fotografia de la Maeștri”, volumul 1 – partea de tehnică fotografică și volumul 2, partea de exprimare artistică.

nic hanu

„Temeiurile imaginii cu maeștrii fotografiei” reprezintă o rescriere a celor două volume „Să Învățăm fotografia de la maeștri” din anii ’90. Acestea erau axate pe fotografia clasică pe film și procese fotochimice, materialul prezent tratand și fotografia digitală.

În prima parte a “Temeiurile imaginii”, se discută aspectele tehnice care concură la luarea imaginilor: aparatul foto, optica, accesoriile, imaginea digitală și tehnici de utilizare.

Au fost rescrise concentrat și elementele esențiale necesare procesării fotografiei clasice astfel că, urmând explicațiile, un amator va putea experimenta obținând un film corect developat după care va putea face o fotografie.

Partea a doua a proaspetei cărți “Temeiurile imaginii”, tratează fotografia ca mod creativ și artistic de expresie. Sunt ilustrate exemple și se dau explicații pentru a crește potențialul vizual al imaginii. Se descriu – ținând cont de psihologia percepției vizuale, posibilitățile pe care le are un fotograf de a realiza fotografii cu impact emoțional.

nic hanu

Specificul lucrării constă și în includerea opiniilor și a modului de lucru al unor maeștri consacrați ai imaginii. Conținutul cărții este prezentat gradual și are trei nivele:

1. Pentru cei ce vor să se inițieze – se dau explicații simple și într-un limbaj comun.
2. Fotografii care au trecut de stadiul începătorului vor găsi ce au nevoie pentru a progresa.
3. Amatorii avizați și chiar mulți profesioniști vor putea afla subtilități și rafinamente.

Pentru această a treia categorie textul scris are caractere mai mici, astfel că cei care nu sunt interesați vor putea să omită aceste informații. Cartea este ilustrată cu imagini explicative, color și Alb – Negru, ale autorului, dar și cu alte imagini care aduc informații de completare.

Prin modul – de la simplu la complex – în care este alcătuită, această lucrare va suscita interesul întregului mediu al fotografilor, fiind de asemenea, utilă și altor categorii care au activități în publicitate, modă sau media.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *