Fotografi din 12 țări expun la F64!

În cadrul Bucharest Photo Week 2016, grupul de fotografie OnSPOT prezintă expoziția de grup „On SPOTLight”, o expoziție internațională care se bucură de participarea unor fotografi de stradă din România, Italia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Israel, Germania, Croația, Franța, Elveția, Lituania și Bulgaria.
Expoziția a rezultat în urma unui concurs, tema generală a acestuia fiind folosirea creativă a luminii în fotografia de stradă.

Vernisajul va avea loc marți, 27 septemrbie 2016, ora 19, la sala expozițională F64 (Bd. Unirii nr. 45, sector 3).

Lumina este probabil cel mai important element în fotografie, întrucât fără ea fotografia nu ar putea exista. Chiar și cuvântul fotografie (de proveniență din limba greacă) este format din phos, ce înseamnă lumină͟, și graphis ce se traduce prin a desena. Așadar, fotografia înseamnă de fapt a desena cu ajutorul luminii. Atât ochiul uman, cât și senzorul aparatului de fotografiat, au nevoie de lumină pentru a vedea, respectiv a capta o imagine.
”Provocarea în fotografia de stradă, dincolo de subiecții umani cu stările lor, ține și de faptul că lumina se schimbă în mod constant și trebuie să te pliezi repede pe diferite situații sau să identifici oportunitățile bune de fotografiat, astfel încât imaginea finală să fie și corect expusă și de impact.” (Cristina Țintă)
Pornind de la cele enumerate mai sus, tematica a vizat folosirea creativă a luminii, fie că vorbim de scene de stradă cu treceri de la întuneric la lumină, de utilizarea creativă a flare-ului sau a știi să te folosești de lumină pentru a pune în valoare personajele sau povestea. Și veți observa acest lucru din plin, în toate lucrările participante.


Expun: Andrea Torrei – Adrian Mitu – Anca Tomoroga – Anda Floriana Stancescu – Andreea Dana Alionte – Anellise Lucu – Bogdan Comănescu – Cosmin Gârleșteanu – Cristina Ţintă – Dalina Andrei – Dana Corina Popescu – Denis Malciu – Eduardo Kaminski – Eric James Morales – Erwin Turnodilhardjo – Florin Stanca – Gabi Ben Avraham – Gina Buliga – Do Hong Nhien – Loredana Bîtculescu – Magda Fulger – Marilena Ditrik – Marius Cinteză – Marius Lucian Duțu – Martin U Waltz – Mirela Momanu – Olga Karlovac – Oliver Krumes – Natasha Afanasyeva – Pierre Pichot –Rafael King Ramos – Raluca Enache – Remis Scerbauskas – Rodrigo Melleiro – Ventsislav Lalev și Virginie Brosse Macczak.
Sunteți așteptați cu drag!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Ma bucur sa fiu parte din aceasta expozitie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.