Review Mio Mivue 698 Dual – camera video pentru masini

Ce este important cand vine vorba despre o camera video pentru masini, un martor personal la drum? Sa poata filma la cea mai inalta calitate, mai ales noaptea si sa se poata distinge cu usurinta numerele de inmatriculare.
Mio MiVue 698 Dual are un GPS integrat care monitorizeaza ruta, viteza, altitudinea, directia, lucru pe care nu prea il recomand. Dispune de alerte pentru camerele radar si pentru depasirea vitezei. Viteza masinii este afisata in filmare, dar poate fi dezactivata din meniul speed stamps. Poate filma in doua moduri Extreme HD 2304x1296p la 30fps si full HD 1080p la 300fps.
Atata timp cat alimentatorul este conectat, camera va porni in acelasi timp cu masina si poate accepta carduri de memorie pana la 64gb. Din pacate, fisierele se salveaza cu 10 secunde inainte si dupa apasarea butonului. Ar fi fost nevoie de mai mult (Asus de exemplu, are un timp de 30 de secunde). Se pot insa, salva si bloca fisiere din meniu cu o durata mai mare de inregistrare.
Asemanator telefoanelor mobile, camera are un buton special pentru meniu. Acesta este usor de inteles, poate fi setat in foarte multe limbi, iar iconitele au fost bine intuite, continand urmatoarele facilitati: avertizare pentru farurile stinse noaptea, caruia nu prea ii vad rostul, ar trebui sa-ti poti da seama singur de asta. Mod de parcare, posibilitatea de a seta durata clipului (recomand 5 minute). Din setarile default, imaginea camerei este cam intunecata motiv pentru care ajustatrea luminozitatii ar trebui facuta de dumneavoastra. Se pot face fotografii si se poate formata cardul (formatarea cardului ar trebui intotdeauna facuta doar din camera, nu din laptop sau computer).
Camera principala este foarte bine finisata si discreta. Se monteaza printr-o ventuza si poate fi miscata cu o oarecare dificultate din bila din dotarea acesteia.

Camera secundara este de asemenea foarte bine lucrata, are o textura interesanta si se monteaza pe luneta, mecanismul de montare fiind de tip adeziv. Ar fi fost mult mai utila ventuza pentru a putea muta camera cu mai multa usurinta dintr-un loc in altul; din moment ce poate capta si peisaje deosebite din timpul calatoriilor dar poate fi foarte utila si pentru taximetristi sau soferi de dube, pentru a vedea exact ce se intampla in spate si a tine evidenta anumitor operatiuni.
Legatura dintre cele doua camere se face printr-un cablu spliter micro USB de 7m lungime, care ar fi putut fi mai subtire. Camera functioneaza pe baza de baterii dar vine cu doi ani garantie si cu aplicatia pentru desktop Mivue Manager prin care puteti da share inregistrarilor pe Facebook si Youtube.
[products ids=125024600]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *