Olympus OM-D E-M1 MARK II – Un nou punct de referinţă al vitezei şi mobilităţii

Gama Olympus OM-D are misiunea de a oferi profesioniștilor, persoanelor pasionate și specialiștilor din domeniul fotografiei exact ceea ce doresc.

Un viitor posesor al aparatului OM-D E-M1 Mark II va putea să uite de grija bagajului mare şi să împacheteze toate echipamentele foto într-un bagaj de mână, asigurând astfel mobilitate superioară.
Noul OM-D E-M1 Mark II are premisele pentru a deveni unul dintre cele mai bune aparate de fotografiat concepute de Olympus.

OM-D E-M1 Mark II va fi disponibil în varianta body, precum şi într-un pachet împreună cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO.

Informaţiile despre OM-D E-M1 Mark II par a fi o listă ideală de dorințe pentru un aparat versatil pe care orice fotograf l-a visat: răspunde cererilor persoanelor pasionate din orice domeniu fotografic și îi ajută pe fotografii profesioniști de natură, documentare și călătorii cu performanța sa la viteză mare, mobilitate și calitatea imaginii. Este cel mai rapid din categoria sa, cu o performanță de fotografiere secvențială fără precedent și cu un nou sistem impresionant, foarte rapid, de focalizare automată.
Performanța sa de fotografiere secvențială este susținută de un sistem de focalizare automată complet nou, de mare viteză, pentru toate tipurile, cu detectare on-chip, noi comenzi AF și un răspuns și mai rapid al diafragmei.

olympus
În mod silențios, folosind focalizarea automată continuă AF și AE Tracking, OM-D E-M1 Mark II captează imagini RAW de 20,4 megapixeli cu 18cps la cel mai bun nivel din clasă. În combinație cu afișajul „Live View” (vizualizare în timp real) și cu butoanele personalizate, acest aparat este ideal pentru a capta cadre wildlife la sol sau evenimente în spații închise, într-o fracțiune de secundă. Cu AF și AE blocate, rata cadrelor crește și mai mult la o performanță excepțională de 60cps.

Modul inovativ de fotografiere, Pro Capture, al OM-D E-M1 Mark II exploatează eliminarea virtuală a întârzierii obturatorului, înregistrând până la 14 cadre succesive înainte ca butonul de declanşare a obturatorului să fie complet apăsat, și garantează că OM-D E-M1 Mark II surprinde momentul perfect de fiecare dată. Acest potențial pentru imagini fixe (și filme 4K/C4K) este pus în mișcare de un procesor nou, TruePic VIII, senzorul Live MOS de 20 de megapixeli, sistemul binecunoscut de stabilizare pe 5 axe Olympus, reproiectat pentru modelul OM-D E-M1 Mark II, și sistemul obiectivului M.ZUIKO PRO care acoperă întreaga distanță focală. Valoarea ISO a fost îmbunătățită cu un stop de lumină „f”, iar intervalul dinamic al noului senzor rivalizează cu orice model.

Încă un atribut pe care îl are acest aparat este grip-ul super-compact, ușor de manevrat, care face posibilă fotografierea cu un obiectiv 300mm 1:4.0 super-telefoto fără susținerea acestuia pe un trepied.

Pe lângă slotul dublu pentru carduri SD compatibile cu ieșire UHS-II, Direct 4:2:2 HDMI, o performanță semnificativ îmbunătățită a acumulatorului, design-ul este una dintre numeroasele caracteristici practice care satisfac nevoile fotografilor profesioniști care lucrează într-un domeniu cu o evoluție tot mai rapidă.

mirrorless
AF de referință

Predecesorul model reprezentativ OM-D a obținut deja evaluări impresionante, iar acum, cu noul sistem ultra-rapid de focalizare automată, OM-D E-M1 Mark II duce gama OM-D la nivelul cel mai înalt al elitei aparatelor profesioniste. Un element cheie este sistemul complet nou de AF cu detectarea fazei pe chip, bazat pe o triadă formată din precizie, performanță de urmărire și comenzi în timp real. Precizia vine de la cele 121 de puncte AF „all cross” cu un algoritm de mare viteză pus în mișcare de noul procesor TruePic VIII. Urmărirea folosește un algoritm special conceput pentru subiecții în mișcare, pentru a oferi o focalizare fidelă pentru fotografierea secvențială la un nivel record de 18cps****, în timp ce focalizarea automată individuală oferă un nivel inovator de 60cps****.

OM-D E-M1 MARK II

Viteza care schimbă jocul

Câteva componente de mare viteză sunt combinate pentru a oferi o fotografiere secvențială fără efort cu OM-D E-M1 Mark II.  Cu un vizor electronic (EVF) care oferă o rată de răspuns de doar 6 ms și o rată a cadrelor de 120 cps, e ușor să fie ţinut pasul cu subiecții care se mișcă rapid. În modul C-AF, OM-D E-M1 Mark II ajunge la viteze secvențiale de 18 cps, care cresc la 60 cps în modul S-AF, în timp ce modul PRO Capture îi scuteşte pe posesorii OM-D de întârzierea obturatorului care afectează unele aparate profesioniste. Cu până la 14 cadre captate chiar înainte ca butonul obturatorului să fie complet apăsat, este practic imposibil să nu fie surprinsă imaginea dorită într-o fracțiune de secundă, indiferent cât de repede se deplasează subiectul.

olympus mark II

Mobilitate inegalabilă

Design-ul ultra-compact, portabil, este încă un punct forte al OM-D E-M1 Mark II. Olympus este un producător de aparate profesioniste care oferă un sistem de fotografiere complet, de standard profesionist, incluzând obiectivele, care să încapă într-un bagaj de mână acceptat într-un avion standard. Design-ul robust, rezistenţa la stropire*, praf* și îngheț* sporește această flexibilitate. Forma curbată a noului OM-D permite manevrarea uşoară a aparatului, mai ales cu obiectivul telefoto montat. Un grip opțional, cu comenzi identice celor de pe corpul principal, este un element excelent pentru orientarea portretelor și menținerea aparatului în orice unghi.

mirrorless OM-D E-M1 MARK II
Posibilitate maximă de utilizare

O serie de îmbunătățiri sunt menite să faciliteze pe cât posibil activitatea fotografului profesionist. La cererea utilizatorilor, de acum sunt disponibile două sloturi SD, unul fiind compatibil UHS-II. Sunt disponibile setări multiple de înregistrare pentru fiecare card, ex. Salvare, în același timp, în format RAW pe un card și format JPG pe celălalt. Noul acumulator are o funcționare cu aproape 40% mai lungă, timpul de încărcare de 2 ore fiind aproximativ de două ori mai rapid decât la modelul precedent, iar încărcarea acumulatorului poate fi afișată pe LCD ca procent. Pentru mai multe detalii, precum starea generală a acumulatorului, este disponibil un meniu separat de stare. Pentru transferul de date de mare viteză, OM-D E-M1 Mark II este prevăzut cu o mufă USB 3.0 Type-C.

OM-D
Calitate de elită a imaginii

Adevărata măsură a oricărui aparat din gama profesionistă este calitatea imaginii. Noul OM-D E-M1 Mark II stabilește încă un punct de reper, atât pentru imaginile fixe, cât și pentru înregistrările video de standard cinematografic. Olympus a folosit procesorul de imagine TruePic VIII și senzorul Live MOS de 20 megapixeli special pentru acest aparat. Din orice perspectivă, potențialul optic este senzaţional.

Mulțumită opticii îmbunătățite a pixelilor și a procesării duble quad-core, intervalul dinamic a fost îmbunătățit semnificativ. Modul High Res Shot de 50 de megapixeli depășește cu mult potențialul aparatelor full-frame, efectul de umbră fiind eliminat printr-o combinație între TruePic VIII și o nouă versiune îmbunătățită a stabilizării de imagine pe 5 axe pe senzor. Mecanismul pe 5 axe, care a fost reconceput exclusiv pentru OM-D E-M1 Mark II, compensează acum echivalentul a până la 6,5 trepte*** la o distanță focală de 100mm (cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 12-100mm 1:4.0 PRO).

Acest sistem revoluționar de stabilizare este acum partenerul ideal pentru capacitățile video ale OM-D E-M1 Mark II, la o definiție radiantă 4K la o rată de 30cps și o rată de biți de 102 Mbps. Pasionații de filme se vor bucura, de asemenea, de adăugarea ratei de cadre de 24p și de rata de biți de 237 Mbps la portofoliul OM-D. Înregistrările pot fi redate astfel în formatul autentic de ecran lat C4K.

Mark II

Accesorii și obiective

OM-D E-M1 Mark II este compatibil cu gama Olympus de obiective și accesorii Micro 4/3 profesioniste, inclusiv gențile personalizate pentru aparate și o carcasă pentru fotografierea la 60 de metri în apă. Noul sistem reprezentativ Olympus a fost conceput pentru ca fotografia profesionistă să fie mai rapidă, mai ușoară și mai eficientă – oricând, oriunde. Misiune îndeplinită.

Ca orice obiectiv și aparat Olympus, OM-D E-M1 Mark II prevede o prelungire**** gratuită de șase luni a garanției când este înregistrat pe platforma online MyOlympus.

mirrorless
Accesorii recomandate

  • Bliț de mare capacitate, model FL-900R, ușor, robust, lumină LED pentru înregistrări video
  • HLD-9 – grip cu alimentare
  • CBG-12 – Husă de transport pentru a fotografia în siguranță în aer liber, cu două aparate OM-D E-M1 Mark II și un obiectiv 300mm M.ZUIKO DIGITAL ED super-telefoto
  • Bliț STF-8 Macro cu carcasă rezistentă la stropire*,  la praf* și rezistentă la îngheț* – compatibil cu Focus Bracketing şi Focus Stacking
  • RM-CB2 – Cablu de declanșare cu priză cu contacte cu jack (2.5Ф) (tip bulb-lock)”
  • PT-EP14 – Carcasă rezistentă la apă, pentru lipsa grijilor și precizie la adâncimi de până la 60 de metri – compatibilă cu sistemul de protecție sub apă a obiectivelor

Specificațiile produsului pot fi modificate fără preaviz. Consultați website-ul Olympus  pentru cele mai recente specificații.
___________________________

* Rezistent la stropire conform IEC standard publication 529 IPX8. Rezistent la praf și rezistent la îngheț, conform condițiilor de testare Olympus.

** Conform condițiilor de testare Olympus

*** Împreună cu noul M.ZUIKO Digital ED 12-100mm 1:4.0 IS PRO .

**** Obturator electronic

***** Șase luni suplimentar față de garanția legală în țara de achiziție.

[products ids=125030094,125030095]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.