LUMIX FZ2000, lansată astăzi de Panasonic

Panasonic lansează astăzi noua cameră bridge LUMIX DMC FZ2000, care încorporează un obiectiv cu zoom optic 20x, un senzor MOS de 1,0 inci și înregistrare video 4K nelimitată în MOV/MP4. Datorită acestor funcții, LUMIX FZ2000 depășește limitele unei camere compacte convenționale prin fotografiere de înaltă performanță și înregistrare video uimitoare. Camera LUMIX FZ2000 este aparatul perfect atât pentru realizatorii de filme semiprofesioniști, cât și pentru fotografii care doresc să experimenteze capacitățile de înregistrare profesionale pe care le oferă o cameră compactă. Camera este prevăzută cu noul obiectiv hibrid foto/video LEICA DC VARIO-ELMARIT.
Camera LUMIX FZ2000 este prevăzută cu noul sistem cu obiectiv LEICA DC VARIO-ELMART care are un zoom optic 20x (24-480 mm, echivalent cameră 35 mm) și F2,8-4,5. Alcătuit din 16 lentile în 11 grupuri, sistemul cu obiectiv furnizează performanțe optice înalte, minimizează efectele fantomă și reflexiile, fiind totodată prevăzut cu un mecanism de ghidare utilizat de obicei de camerele video profesionale. Împreună cu structura internă de zoom, noul mecanism de ghidare asigură o stabilitate baricentrică excepțională pentru un efect de zoom uniform și stabil, iar neclaritatea imaginii este suprimată radical, cu aproximativ 80% față de modelul precedent, LUMIX FZ1000.
panasonic
De asemenea, obiectivul LEICA DC VARIO-ELMART încorporează o diafragmă cu nouă lemelepentru realizarea unui efect plăcut și delicat de estompare, și se adaptează ușor la modificările bruște ale luminozității datorită utilizării unui sistem galvanometric, utilizat de obicei de camerele video profesionale. Datorită capacității de înregistrare a unor imagini video de înaltă calitate, această cameră compactă se ridică la cele mai înalte standarde profesionale.
Camera LUMIX FZ2000 se poate lăuda cu performanțe de înregistrare video excepționale, nemaivăzute până acum la o cameră Bridge. Poate efectua înregistrare1 video 4K nelimitată (Cinema 4K: 4096×2160/24 fps şi QFHD 4K: 3840×2160/până la 30 fps) în MOV/MP42 și video Full HD la o
rată de transfer extrem de ridicată, de 200 Mbps (ALL-Intra) sau 100 Mbps (IPB).
Utilizatorii pot alege unul dintre formatele MOV, MP4, AVCHD3 progresiv și AVCHD la o varietate de valori ale ratei de transfer, în funcție de utilizare. În cazul utilizatorilor profesioniști, frecvența sistemului poate fi selectată cu ușurință dintre 59,94 Hz (23,98 Hz)/50,00 Hz/24,00 Hz. De asemenea, camera LUMIX FZ2000 poate reda imagini în timp real pe un monitor extern prin intermediul unui cablu micro HDMI simultan cu înregistrarea imaginilor video. În plus, pentru a crea materiale video unice, camera LUMIX FZ2000 este prevăzută cu funcții profesionale suplimentare, precum Dolly Zoom, VFR, Time Lapse și Stop Motion Animation.
Pentru a răspunde cerințelor producătorilor de filme, Panasonic oferă un serviciu de actualizare software contra cost pentru camera LUMIX FZ2000 care îi adaugă funcția V-Log L.4
FZ2000
Capturați momente neprețuite cu o calitate superioară a imaginii
Camera LUMIX FZ2000 încorporează un senzor MOS de 1 inci, de înaltă sensibilitate și mare rezoluție – 20,1 megapixeli. Acest senzor MOS de dimensiuni mari îmbunătățește raportul S/N (semnal-zgomot), fapt ce poate duce la reducerea semnificativă a zgomotului chiar și în cazul înregistrării la ISO 12800.
De asemenea, camera LUMIX FZ2000 are o viteză extrem de ridicată a focalizării automate, de aproximativ 0,09 secunde5 și permite fotografierea în rafală de mare viteză, la 12 fps (AFS) sau 7 fps (AFC) pentru a captura subiecți în mișcare rapidă cu focalizare perfectă, în până la 100 imagini (JPEG) sau 30 imagini (RAW).
O funcție suplimentară, 4K PHOTO, capturează oportunităţile video extrem de rapide la 30 fps, putând alege și extrage cel mai fotogenic cadru din fișierul rafală 4K și salva ca fotografie. Utilizatorii pot salva imagini de mare rezoluție – 8 megapixeli – pentru tipărirea până la dimensiuni A3. Funcția Post Focus (post-focalizare) integrată face posibilă selectarea zonei focalizate a unui singur cadru chiar și după înregistrare, iar noua funcție Panasonic Focus Stacking (combinarea imaginilor cu focalizare diferită într-o singură fotografie) le permite utilizatorilor să înregistreze mai multe imagini ale aceluiași cadru cu diferite zone focalizate și apoi să le combine pe toate sau doar pe cele dorite într-o singură imagine. Funcția Focus Stacking este utilă, în special atunci când înregistrați imagini macro.
camera bridge hibrida
Camera LUMIX FZ2000 are un design elegant și control intuitiv şi include un vizor OLED LVF (Live View Finder) cu o rezoluție ridicată, de 2360K pixeli, și o un grosisment de aproximativ 2,18x/0,74x (echivalent cameră 35 mm în format 4:3). Utilizarea tehnologiei OLED pentru vizorul LVF oferă şi un timp de răspuns de mare viteză, cu decalaj minim, de sub 0,01 secunde, precum și un contrast ridicat, de 10.000:1, pentru o vizibilitate excepțională. Datorită mărimii de aproximativ 20 mm, camera asigură o vizibilitate foarte bună și confort ridicat pentru utilizatorii care poartă ochelari.
De asemenea, camera LUMIX FZ2000 este prevăzută cu o zonă de priză bine definită care asigură o poziție stabilă, pe care utilizatorul poate să o mențină cu efort minim atunci când folosește camera pentru o perioadă mai lungă de timp. Sistemul de selectoare duale faţă/spate permite alegerea directă a timpului de expunere și a valorii diafragmei, iar dispunerea optimă a selectoarelor, butoanelor, comutatorului și întrerupătorului oferă control intuitiv și confort atât în cazul înregistrării foto, cât și al înregistrării video. Camera mai este prevăzută cu un ecran tactil articulat de 1040K pixeli și dimensiunea de 7,62 cm (3 inci), ușor de controlat.
panasonic LUMIX FZ2000
O întreagă serie de alte caracteristici interesante:

  •  Conector pentru microfon de 3,5 mm și conector de căști de 3,5 mm, se utilizează pentru o înregistrare audio de înaltă calitate prin intermediul unui microfon extern, iar cel de 3,5 mm pentru căști permite monitorizarea în timp real a înregistrării audio în timpul înregistrării video.
  • Conectivitate wireless uşoară prin Wi-Fi cu smartphone-uri
  • Camera LUMIX FZ2000 integrează conectivitate Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n) pentru a oferi o experiență de înregistrare mai flexibilă și partajare transmiterea rapidă a imaginilor, datorită ușurinței în utilizare.

lumix
Accesorii opţionale
Pentru o mai mare libertate creatoare, este disponibilă o gamă largă de accesorii profesionale opționale, printre care blițul extern (DMW-FL580L, DMW-FL360L, DMW-FL200L), microfonul stereo de tip Shotgun (DMW-MS2), lampa video (VW-LED1), declanșatorul de la distanță (DMW-RSL1), filtrul PL de 67 mm (DMW-LPL67) sau cel de protecție MC (DMW-LMC67).
[products ids=125030158]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.