Mai multe noutati de la IBC 2016

Acum cateva zile va povesteam ca echipa F64 este la IBC International Broadcasting Convention 2016 si ne va tine la curent de acolo cu cele mai noi lansari de produse pe care le veti putea achiziona si de la F64 🙂
Noutati de la Canon
Canon XC15 – Este cea mai compacta camera 4K /25p ce ofera conexiuni profesionale audio ( 2 x XLR)
Kit-ul contine interfata audio pentru un sunet de calitate si un ocular pentru LCD-ul camerei ce ofera o mai buna vizibilitate in orice conditie de luminozitate.
Este o camera ideala pentru majoritatea situatilor si poate fi transportata usor, oferind un zoom optic de 10X printr-un obiectiv special proiectat pentru filmari 4K.
Camera va fi disponibila la sfarsitul lunii septembrie.
Canon CN-E 18-80mm T4.4 Compact-Servo Cinema Zoom Lens (EF Mount)
Acesta este un obiectiv dedicat filmarilor profesionale fiind util in toate conditiile datorita constructiei usoare, avand doar 1200g.
18-80
Este primul obiectiv Canon de cinematografie ce ofera stabilizare de imagine IS si Auto Focus AF. Inelul de focus are o cursa de 180 grade si permite utilizarea cu sisteme Follow focus fara alte accesorii.
Este cel mai accesibil obiectiv Zoom de cinematografie de la Canon si va fi disponibil dupa 1 Noiembrie.
18_80_2
Noutati de la Panasonic
panasonic
Panasonic AG-AC30 – camera video profesionala
Modelul entry-level din categoria video profesionala AG-AC30, care vine dotat cu un zoom optic de 20x, plecand de la un unghi wide echivalent 29.5mm, are acum si lampa LED integrata pentru situatii de iluminare dificile, LCD de 3.0″ rabatabil 270 grade care prin functia touch, permite manipularea mai facila a setarilor camerei.
ac30
Camera este imbracata intr-o carcasa usoara, dar totodata rezistenta, datorita aliajului de magneziu din care este confectionata.
Obiectivul poate fi controlat cu ajutorul celor 3 inele incorporate, pentru focalizare, zoom si iris, care permite o utilizare eficienta pe teren. Stabilizarea performanta pe 5 axe Hybrid O.I.S. permite obtinerea de imagini clare in orice situatie.
Modulul audio profesional dotat cu 2 intrari XLR permite atat conectarea de microfoane externe dintr-o gama variata, cat si de surse externe de sunet, precum un mixer audio profesional.
Inregistrarea se face pe 2 carduri SDHC/SDXC, atat in mod simultan, pentru backup, cat si in mod continuu, pentru schimbarea usoara a suporturilor de memorie.
Stabilizarea performanta pe 5 axe Hybrid O.I.S. permite obtinerea de imagini clare in orice situatie.
Alte noutati de la Panasonic
Toamna aceasta, a fost lansata gama noua de camere video profesionale UX Series, concepute pentru flux de lucru 4K (UHD): AG-UX90 si AG-UX180.
ux90
Obiectivul se remarca prin zoom optic de 15x in cazul AG-UX90 si 20x pentru AG-UX180 si unghi wide echivalent 24.5, respectiv 24mm. Ambele sunt construite cu lentile LEICA DICOMAR.
Cele 3 inele de control pentru focalizare, zoom si iris permit manipularea eficienta la filmare. Iar sistemul de stabilizare optica este de tip Hybrid Image Stabilizer pe 5 axe.
Cele doua camere sunt dotate cu senzor MOS de 1″, pentru performante sporite in conditii de iluminare slaba si un camp de profunzime redus, mai aproape de imaginea cinematografica.
180
AG-UX180 poate inregistra pana la 60 fps la rezolutie 4K (UHD), iar AG-UX90, 25 fps.
Pentru profesionistii din zona broadcast, AG-UX180 este dotata si cu iesire SDI, iar AG-UX90 permite conectarea prin HDMI.
Microfon Sennheiser pentru GoPro
Sennheiser va lansa in curand pe piata un nou model de microfon, dedicat camerei de actiune GoPro.
gopro
Acesta ofera o calitate mult superioara microfonului integrat al camerei, in special in privinta atenuarii zgomotului cauzat de vant si a captarii unei game mult mai largi de frecvente (ex: voce si sunet ambiental in acelasi timp).
Rode i-XLR si Reporter App
Producatorul australian de echipamente audio a lansat pe piata un adaptor dedicat conectarii microfoanelor si echipamentelor profesionale XLR cu dispozitivele Apple iPhone sau iPad, cu ajutorul interfetei Lightning.
Va fi extrem de util videobloggerilor si noii generatii de reporteri, care lucreaza mult pe teren cu telefonul mobil sau tableta. In plus, va exista si o aplicatie dedicata pentru lucrul cu adaptorul i-XLR, care se numeste Rode Reporter App si o sa fie disponibila gratuit in App Store.
Rode Newsshooter Kit – linie radio pentru reportaj
Acesta este un kit wireless compus din transmitatorul TX-XLR, care se conecteaza la orice echipament sau microfon cu iesire XLR si receptorul RX-CAM, care preia semnalul si il transmite catre camera.
Alimentarea se face cu 2 baterii/acumulatori AA sau cablu micro USB, iar in cazul transmitatorului TX-XLR, si cu acumulator tip Sony NP-F. Iesirea jack 3.5mm face ca Rode Newsshooter Kit sa fie compatibil cu majoritatea camerelor foto sau video de pe piata.
Este o solutie extrem de utila pentru reporteri, atat pentru transmisiuni live cat si pentru post-productie.
Rode HS2 – headset cu microfon public speaking
Headset-ul Rode HS2 este un echipament dedicat public speaker-ilor dar si gazdelor de emisiuni TV sau celor care fac aparitii publice.
Este dotat cu microfon omnidirectional si prindere pe ambele urechi iar cablul este intarit cu material Kevlar si dotat cu cablu jack de 3.5mm, compatibil cu majoritatea echipamentelor de inregistrare sau amplificare.
Blackmagic Micro Cinema Camera – camera video montura MFT
O varianta compacta de camera pentru filmari cinematice, Blackmagic Micro Cinema Camera este una dintre solutiile entry-level oferite de producatorul american.
blackmagic
Camera este dotata cu un senzor echivalent Super 16mm de rezolutie Full HD si capabil de captarea unui interval dinamic de 13 stopuri.
Recorderul integrat poate salva in format CinemaDNG RAW direct pe card SDXC/SDHC, la un bitrate convenabil de 65 MB/s (la 30 fps). Desigur, pentru extinderea spatiului de stocare, se poate opta pentru un format comprimat Apple ProRes 422 sau chiar Proxy.
Camera are intrare de microfon jack 3.5mm si patina pentru montarea acestuia, iesiri HDMI si USB pentru monitorizare si computer. Alimentarea se face fie cu ajutorul unui acumulator tip Canon LP-E6, fie cu un alimentator de curent continuu de 12V, ambele incluse in pachet.
Montura camerei permite utilizarea obiectivelor Micro Four Thirds, disponibile intr-o gama diversa pentru toate situatiile de inregistrare.
Zoom F4 – recorder audio profesional 6 canale
ZOOM a lansat pe piata un nou model de recorder audio profesional, dedicat celor care lucreaza in zona de film independent sau a producatorilor cu buget redus care isi doresc o calitate si versatilitate superioare.
Echipamentul dispune de 4 intrari audio XLR/TRS si de un conector pentru microfoanele din gama ZOOM, putand astfel inregistra pana la 6 canale independente, toate la o rezolutie de 196khz/24 biti.
Inregistrarea se face pe doua carduri SDXC/SDHC de pana la 512Gb, atat pentru backup cat si selectiv. De asemenea, ZOOM F4 face salvari periodice in timpul inregistrarii pentru a preveni pierderea inregistrarii in cazul opririi alimentarii sau scoaterii cardului de memorie.
Alimentarea se face cu acumulatori/baterii AA (R6) sau cu alimentare continua (adaptor inclus).
ZOOM F4 este dotat cu conector BNC pentru Timecode, pentru cei care lucreaza in stil cinematic, cu sincronizarea inregistarii audio cu cea video. Poate fi de asemenea folosit ca interfata audio pentru computer, cu ajutorul iesirii USB incorporate.
Constructia este metalica, pentru a rezista in conditii dure de lucru, asa cum cere munca de teren.
Atomos Shogun Inferno – monitor HDR cu inregistrare 4K RAW 60p
Noul recorder Atomos Shogun Inferno are un monitor de 7.1″ capabil sa redea informatie de culoare la adancime de 10 biti, cu interval dinamic HDR si 1.07 miliarde de culori.
atomos
Este capabil sa inregistreze la rezolutie 4K, 60p sau Full HD la 240 fps, toate in format RAW. Poate de asemenea inregistra si audio, prin conectorul XLR capabil si de alimentare Phantom Power 48V. Inregistrarea se face pe SSD de 2.5″ iar alimentarea se face cu acumulatori de tip Sony NP.
Carcasa lui Shogun Inferno este confectionata din policarbonat ABS pentru durabilitate si portabilitate, cu protectie de soc inclusa.
Puteti descoperi aici si noutatile Sony care au fost lansate la IBC 2016.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.