Vacanta alaturi de Fujifilm X-T1

Imi doresc mereu sa vizitez toate locurile posibile, dar uneori, obsesiile se concentreaza  asupra anumitor locuri. De data asta au castigat (dupa o evaluare nu foarte fericita a bugetului) Veliko Tarnovo, Balchik si Delta Dunarii.
Nu imi place sa car echipament foto mult si greu dupa mine in excursii, vreau ceva care sa isi faca treaba dar sa fie ca o extensie usoara a bratului meu. Pentru asta am ales Fujifilm X-T1 cu obiectivul Fujinon 18-55mm f/2.8-4, despre care va voi povesti in continuare.
Am inceput vacanta in Veliko Tarnovo, un oras-cetate frumos pe strazile caruia te poti pierde, pozand pisici, graffiti-uri, si uneori, turisti. La doar 440g, Fuji X-T1 a fost mereu pe umarul meu, in speranta unui cadru reusit.


fujifilm x-t1

Aparatul are si functia de panorama, de care am profitat din plin atunci cand incercam sa suprind mai mult din peisajul din fata mea. Am fost de asemenea la Buzludzha, un monument comunist in forma de OZN la cota 1441.
fujifilm x-t1 fujifilm
Nu am reusit sa intru inauntru, deci a trebuit sa ma rezum la a poza peisajul cu functia Toy Camera a aparatului.
fujifilm x-t1
Mai departe am vizitat Balchik-ul (si imprejurimi) si am pozat, desigur, turisti. Si pisici.

Am vrut sa testez si cum se comporta aparatul la o expunere lunga, poate sa prind niste stele. Am ajuns pe faleza, am scos trepiedul, si cand sa atasez camera, am descoperit ca am uitat placuta quick-release. A urmat o perioada de injuraturi interne si sprijinit aparatul pe trepied cu mana.

Desi este un loc ideal pentru pozat pasari, am plecat spre delta mai mult cu gandul la plimbari nautice si consum de peste in cantitati uriase.
Nu de alta, dar obiectivul meu avea distanta focala maxima de 55mm si nu prea ma dau in vant sa pozez altceva in afara de oameni. Dar daca voi sunteti, va recomand cu incredere sa mergeti in magazinul F64, unde consilierii va vor ajuta sa alegeti cea mai buna varianta de aparatura pentru pozat pasari.
Eu am prins doar un pescarus. In schimb, te poti baza pe X-T1 sa faca focusul rapid ( chiar daca schimbarea punctului de focus e mai anevoioasa) si sa te ajute sa prinzi cadrul dorit, mai ales daca esti intr-o barca la viteza mare si vrei sa prinzi neaparat un nene dezbracat la pescuit.

Vacanta mea s-a terminat si pot spune ca m-am bucurat sa fiu insotita de Fujifilm X-T1, chiar daca are mici neajunsuri. Am apreciat viteza buna de reactie, aspectul de aparat pe film, culorile si mai ales functiile precum panorama si Toy Camera, care te ajuta sa obtii un cadru inedit fara a fi nevoie de multa post-procesare. As fi preferat un sistem mai intuitiv de schimbare a punctului de focus si un zgomot mai mic de imagine la ISO mare .
Mai e de mentionat ca aparatul are WiFi integrat, lucru care iti permite sa impartasesti instant fotografiile. Te conectezi usor prin aplicatia celor de la Fujifilm si poti arata oamenilor ce poze faine faci tu in vacanta, cand ei sunt la birou.
Va las in continuare cu principalele specificatii a lui X-T1, poate va tenteaza:

  •  Senzor APS-C X-Trans CMOS II
  • Rezolutie 16.3 Mpx
  • Sensibilitate ISO200 – 6400 (max .51200)
  • Procesor EXR Processor II
  • Fotografiere in rafala cu 8 fps
  • Ecran LCD rabatabil (90º sus / jos) de 3″, 1.04 milioane de puncte
  • Simulare film Fujifilm ( Velvia, Pro Neg. Std, Pro Neg. Hi, Provia, Astia, Monocrom, Sepia )

Un articol si fotografii de Ingrid Dobos.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.