Canon lansează XC15 – video 4K, compactă, profesionistă, interfață audio premium

Canon a lansat modelul XC15 – o cameră video compactă, 4K (UHD) și Full HD, cu capacitate de fotografiere, gândită pentru creatorii de conținut precum reporterii sau realizatorii de documentare.
Mergând pe urmele popularului model XC10, noul XC15 îmbină cele mai bune elemente ale predecesorului său cu noi funcții și caracteristici, inclusiv un adaptor de microfon cu mufe duale XLR pentru captură audio profesionistă, autofocalizare rapidă, precum și o opțiune de 24p cadre pe secundă pentru cineaști.
Versatilitate la înregistrare, pentru o integrare ușoară în fluxul de lucru
Modelul XC15 este camera video “B” sau “C” perfectă pentru producție de film, parțial datorită abilității sale de a înregistra cu Canon Log, oferind aceleași 12 trepte impresionante de dynamic range (800%) de la modelul Canon EOS C500. Camera poate înregistra UHD (3480 x 2160) 4K la 25p sau 24p pe un card de memorie internă CFast™, la un bit-rate impresionant de până la 305 Mbps, sau Full HD pe un card de memorie SD, cu până la 50 Mbps. Opțiunea de a înregistra 24p, împreună cu abilitatea de a alege o setare “Look”, se adresează direct cineaștilor, aceștia putând să integreze cu ușurință filmări de pe alte camere cinematografice, pentru a-și îmbunătăți dramatic fluxul de lucru. Modurile de lucru cu specificarea valorii diafragmei fie in stopuri sau unghiului diafragmei susțin ușurează și mai mult munca operatorului, permițându-i să lucreze într-un cadru familiar.
Răspunde cerințelor creatorilor de conținut contemporani
Reporterii și cineaștii înțeleg că la fel de importantă precum imaginea este calitatea sunetului, necesitând din ce în ce mai mult o cameră video cu opțiuni audio mai avansate. Construit plecând de la răspunsurile din partea utilizatorilor globali ai modelului XC10, noul XC15 include adaptorul pentru microfon MA-400, acesta permițând înregistrarea audio la calitate profesionistă, prin intermediul conexiunilor XLR duale care acceptă microfoane balansate și nebalansate, precum și intrări audio de linie.
Pe lângă sunet, flexibilitatea noului XC15 va fi pe placul reporterilor datorită abilității sale de a extrage fotografii de 8,29 MP din modul de înregistrare 4K (UHD), pentru publicarea în print sau online. Atunci când este vitală surprinderea știrilor în direct, focalizarea automată a camerei video este rapidă și include funcția de detectare a feței, pentru o mai mare ușurință a încadrării imaginii.
XC15
Surprindeți mai multe detalii, chiar și în condiții slabe de iluminare
Modelul XC15 are capabilități excelente pentru lumină slabă, datorită plajei sale ISO largi, de la 100 la 20000 – perfectă pentru filmarea în condiții dificile de iluminare, precum interviuri de știri în zone întunecate. În același timp, filtrul ND încorporat ajută la compensarea luminii prea puternice. Îmbinând calitatea cu viteza, noul XC15 dispune de un senzor CMOS de tip 1.0 și de procesorul de imagine Canon DIGIC DV5, ceea ce le permite utilizatorilor să surpindă imagini 4K de înaltă calitate și cu puține distorsiuni, chiar și la o adâncime mică a câmpului. Camera video dispune și de un obiectiv cu zoom optic 10x, iar tehnologia Canon de top pentru stabilizarea imaginii vă oferă abilitatea de a filma o gamă largă de imagini, de la portretistică la peisaje vaste.
Design ușor și compact, optimizat pentru filmări cât mai facile
Dimensiunile compacte și greutatea mică a modelului XC15 îl fac să fie partenerul ideal pentru filmarea de documentare și interviuri de știri, în special atunci când este necesară surprinderea unui punct de vedere dintr-o locație neobișnuită sau înghesuită, precum interiorul unui autoturism. Pentru un confort deplin, corpul camerei are un design ergonomic, cu un mâner lateral rotativ. În plus, ecranul LCD touch cu unghi variabil vă oferă o vizualizare ușoară, în timp ce lupa facilitează filmarea în condiții de lumină puternică sau la nivelul ochilor.
Conectat în permanență
Modelul XC15 dispune de Wi-Fi dual band încorporat pentru funcția Live View, și de control facil de la distanță prin intermediul unui browser sau dispozitiv inteligent – funcții esențiale pentru trusa oricărui videograf.
Beneficii-cheie ale modelului XC15:

  • Filmare profesionistă 4K și Full HD
  • Conectare audio profesionială dual XLR
  • Funcții profesioniste și integrare facilă în fluxul de lucru
  • Discretă și foarte versatilă
  • Ușor de utilizat

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.