Canon 5D Mark IV – pentru fotografii aflaţi în căutarea fotografiei perfecte

Canon anunţă astăzi mult-aşteptatul Canon 5D Mark IV, cel mai nou membru al legendarei familii EOS 5D, creat pentru fotografii aflaţi în căutarea fotografiei perfecte.
Renumită pentru faptul că permite oamenilor să scoată la lumină poveştile care se cer spuse, gama EOS 5D a surprins multe dintre cele mai semnificative momente din istorie.
Ca succesor al EOS 5D Mark III, aparatul a fost conceput ţinând cont de reacţiile primite direct de la comunitatea fotografică, pentru a putea produce cel mai versatil model EOS de până acum.
Cu un senzor CMOS de 30,4 megapixeli cu o latitudine de expunere mare, fotografiere la viteză mare de 7 cadre pe secundă (fps), înregistrare 4K internă şi Wi-Fi şi GPS încorporate, aparatul îmbină viteza şi rezoluţia cu funcţii excelente de fotografiere şi filmare în condiţii de luminozitate scăzută.
EOS 5D Mark IV este şi primul aparat EOS care dispune de inovativul format de fişier Dual Pixel RAW, format care permite fotografilor să proceseze imaginile în post-producţie modificând sau corectând punctul pentru claritate, să modifice bokeh-ul pentru fundal sau să reducă efectul de ghosting.
Pentru a se potrivi perfect cu aparatul, Canon prezintă astăzi şi două obiective de înaltă performanţă din gama L: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM şi Canon EF 16-35mm f/2.8 L III USM.

Detaliul care face diferenţa

EOS 5D Mark IV foloseşte noul senzor de imagine full frame CMOS creat de Canon cu 30,4 megapixeli, care oferă imagini pline de detalii, chiar şi în cele mai luminoase zone dar şi în cele mai întunecate umbre.
Cu un interval ISO de la 100 până la 32000, care poate fi extins de la 50 până la 102400, imaginile pot fi înregistrate într-o gamă foarte extinsă de medii. Algortimul de procesare a zgomotului îmbunătăţit oferă noi perspective în condiţii de luminozitate scăzută, ideal pentru fotojurnalişti care au nevoie să surprindă poveşti extraordinare indiferent de condiţiile de luminozitate.
Canon 5D Mark IV
Este uşor să urmăreşti feţe sau subiecţi care se deplasează rapid cu sistemul AF cu 61 de puncte cu densitate mare al EOS 5D Mark IV. Cele 61 de puncte AF / 41 de puncte AF în cruce acoperă o zonă extinsă din senzor şi oferă posibilitatea de a focaliza chiar şi la lumina lunii la EV -3 în modul de fotografiere prin vizor sau EV -4 în modul de fotografiere Vizualizare Live.
Canon 5D Mark IV vă permite să folosiţi extendere cu toate obiectivele telefoto pentru AF la f/8 cu toate cele 61 de puncte, inclusiv 21 de puncte în cruce (la f/8) pentru o precizie şi mai mare.
Ecranul LCD tactil de înaltă rezoluţie cu dimensiunea de 3,2-ţoli care poate fi folosit în toate meniurile este combinat cu un buton nou AF ‘Selectare zonă’ care vă oferă o metodă rapidă de selectare a punctului AF.
În plus, aparatul are inclus un senzor de măsurare avansat 150K RGB+IR cu un procesor DIGIC 6 dedicat pentru expuneri exacte şi detectare şi urmărire precisă a subiectului.

Aveţi nevoie de viteză

Concepute pentru a răspunde instant astfel încât să nu rataţi nicio imagine, tehnologiile de transmitere rapidă a EOS 5D Mark IV şi procesorul DIGIC 6+ vă permit să fotografiaţi la 7 fps la rezoluţie completă, cu urmărire AF / AE completă.
Putând înregistra 21 de imagini RAW sau imagini JPEG nelimitate într-o singură rafală, veţi fi mereu pregătit pentru următoarea imagine. Pentru atunci când este nevoie de discreţie – ca atunci când surprindeţi ultimele noutăţi sau animale în habitatul natural – aparatul este dotat cu modurile de declanşare ‘silenţios la viteză mare’, ‘silenţios la viteză mică’ şi ‘un singur cadru silenţios’, putând fotografia cu zgomot minim.

Treceţi la filmarea 4K

Cu EOS 5D Mark IV, filmarea 4K este accesibilă tuturor celor care doresc să folosească puterea unui film pentru a oferi o imagine completă despre un eveniment. Un aparat cu adevărat versatil, acesta este dotat cu filmare DCI 4K (4096 x 2160) la 30/25/24 cps şi oferă posibilitatea de a extrage imagini JPEG de 8,8MP din filmele 4K, fiind un însoţitor de nădejde pentru cei care doresc să treacă uşor de la video la fotografii.
Este mai important ca oricând să oferiţi filme de calitate deoarece serviciile de streaming solicită ca din ce în ce mai mult conţinut să fie înregistrat cu cele mai noi tehnologii disponibile. EOS 5D Mark IV oferă acest avantaj sub forma unui DSLR video cu filmare 4K internă, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, filmare cu redare accelerată şi un nou mod HDR pentru filmare.

Operabilitate şi conectivitate îmbunătăţite

Echipat cu o gamă de funcţii noi şi rafinate solicitate de comunitatea Canon a fotografilor profesionişti, EOS 5D Mark IV oferă cea mai bună flexibilitate de pe piaţă la conectivitate.
Wi-Fi-ul încorporat permite operarea de la distanţă şi transfer securizat de fişiere (FTPS/FTP) prin intermediul dispozitivelor inteligente folosind aplicaţia Canon Camera Connect şi NFC oferă conexiune instant între dispozitivele compatibile.
GPS-ul include coordonatele geografice în informaţiile EXIF pentru fiecare imagine iar actualizarea automată a orei vă ajută să gestionaţi imaginile şi puteţi include automat pentru prima dată metadatele IPTC, precum detaliile unei imagini.
Rezistenţa mai bună la apă şi praf fac acest aparat ideal pentru fotografii care călătoresc sau fotojurnaliştii care lucrează în zone solicitante.
Canon 5D Mark IV

Apar alte perspective în imagini de calitate inegalabilă

Canon este renumit pentru că are cea mai mare gamă de obiective din lume iar astăzi adaugă EF 24-105mm f/4L IS II USM şi EF 16-35mm f/2,8L III USM acestei game incredibile.
Un obiectiv pentru fiecare zi cu adevărat flexibil şi durabil, EF 24-105mm f/4L IS II USM este un instrument perfect pentru orice fotograf care doreşte să obţintă o claritate înaltă dintr-un capăt în celălalt pe tot intervalul de zoom. Distanţa focală de 24-105mm şi diafragma f/4 sunt ideale pentru o multitudine de scene, subiecţi şi condiţii de iluminare, în timp ce stabilizatorul de imagine îmbunătăţit echivalent 4-stop şi un design video EDM asigură modificarea silenţioasă a diafragmei în timpul filmării.


Pentru imagini de o calitate excepţională care vor impresiona, Canon prezintă cu mândrie oviectivul EF 16-35mm f/2,8L III USM. Lucrând în armonie perfectă cu senzori de mare rezoluţie precum cel de pe EOS 5D Mark IV, obiectivul de înaltă performanţă oferă o calitate excepţională a imaginii pentru profesionişti şi pentru pasionaţi. Distanţa focală versatilă (16-35mm) se va potrivi foarte bine fotografilor de evenimente şi fotojurnaliştilor care au nevoie să lucreze de aproape, în timp ce diafragma rapidă, constantă, cu deschidere maximă de f/2,8 transformă acest obiectiv într-unul potrivit pentru cei care fotografiază în condiţii de luminozitate scăzută.

Caracteristici principale EOS 5D Mark IV:

 • Senzor CMOS de 30,4 megapixeli cu o latitudine de expunere mare
 • Construit pentru a funcţiona cu inovatoarele Dual Pixel CMOS AF şi Dual Pixel RAW
 • Trecere la filmare 4K cu DCI 4K până la 30p
 • Rămâneţi conectat cu Wi-Fi integrat, NFC şi GPS

Caracteristici principale EF 24-105mm f/4L IS II USM:

 • Interval de zoom 24-105mm versatil
 • Diafragmă maximă constantă f/4
 • Construcţie rezistenţă la intemperii caracteristică obiectivelor din seria L
 • Stabilizator de imagine echivalent 4-stop
 • Construcție optică avansată

Caracteristici principale EF 16-35mm f/2,8L III USM:

 • O colecţie versatilă de distanţe focale grandangulare
 • Calitate premium a imaginii
 • Deschidere rapidă a diafragmei f/2,8 constantă pe tot intervalul de zoom
 • Construcţie durabilă caracteristică obiectivelor din seria L
 • Focalizare automată avansată

[products ids=125029696,125029697]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

 • Hadeti sa fim seriosi, putem crede ca putem face fotografia perfecta cu nu stiu ce aparat asa cum este scris in tacest titlu cu nu stiu ce aparat. Fotografia perfecta se poate face si cu un aparat de 2000 lei, dar de fapt nu stiu nici daca exista o fotografie perfecta!

 • Toate bune si frumoase pana la x1.74 crop factor in modul de filmare 4k. Ce facem domnilor de la Canon cu acest crop factor? 50mm devine tele iar daca mai avem si putin tremurici de mana o sa iasa o varza de filmare 4k.
  Alt aspect pe partea de video … Codec cu 500MBps?!!! la filmarea 4K? Cate rack-ri cu HDD-uri trebuie sa-mi achizitionez pentru un sezon de filmari?
  Cat despre partea de foto nu inteleg logica celor de la Canon. Dupa ce au scos 5DS-ul cu 50MP vin acum cu 5DMk4 care are 30 MP. Daca as fi fotograf nu vad ce motiv as avea sa aleg 5DMk4 (mai scump) in defavoarea lui 5DS (mai ieftin si cu mai multi MP).
  Deci in concluzie … carei categorii se adreseaza acest nou aparat de la Canon??? Fotografilor care deja au 5DS sau videografilor care au deja alte variante mai ieftine si poate chiar mai performante?

 • Il asteptam 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.