Panasonic HC-VX980 – 4K la un preț foarte bun

Vloggerul Victoria Giorgiana face review-uri video de aproape 3 ani, de cel puțin două ori pe săptămână. În plus, încearcă constant să citească feedback-ul primit de la fani ca să poată face rapid modificări pe placul lor și, pentru asta, a schimbat mai multe camere de filmat, de la o cameră foto compactă Pentax, la o cameră video Samsung și apoi la două DSLR-uri Canon.
Iată impresiile despre cea mai nouă cameră video pe care a testat-o de la F64:
Pentru că nu am încetat să caut device-ul care să-mi ofere cea mai bună imagine video, vă ofer astăzi un video 4K, randat în Adobe Premier Pro CC la calitate 4K și urcat pe Youtube pentru a păstra calitatea 4K. Deși video-urile 4K se remarcă printr-o imagine excepțională, obținerea unei filmări finale 4K editate nu e tocmai ușoară.
Camera video Panasonic HC-VX980 este o cameră video compactă ce filmează la rezoluția 4K și dispune de obiectiv Leica Dicomar F1,8 (WIDE) / F3,6 (TELE) cu o distanță focalăde 4,08 – 81,6 mm și un diametru al filtrului de 49 mm.. Camera are un motor Crystal 4K cu un circuit cu viteză mare pentru a procesa volumul de date 4K și a reduce zgomotul de imagine. Dar să lăsăm imaginile să vorbească.
Sample Video 4K filmat cu Panasonic HC-VX980 (selectați calitatea 4K din dreapta jos):

Ce m-a impresionat la camera video 4K de la Panasonic

  • greutatea redusă (are doar 351 de grame) și faptul că este extrem de ușor de ținut și de manevrat cu o singură mână
  • ecranul touchscreen de 3 inci LCD TFT articulat ce se poate roti la 270 de grade
  • Zoomul optic este de 20x (sau 25x la 4K și 40x la FullHD dacă se renunță la zoomul inteligent), o valoare destul de mare, zoomul se poate seta folosind un slider special localizat lângă butonul de fotografiere
  • Stabilizarea de imagine Hybrid O.I.S. cu mod activ funcționează foarte bine dacă nu folosiți zoomul
  • Conectivitatea Wi-Fi, pe lângă toate celelalte porturi. Poți transmite înregistrarea în timp real pe un smartphone ca mai apoi să distribui imaginile pe rețelele de socializare.

Panasonic HC-VX980 costă la F64 doar 3.600lei, un preț foarte bun pentru o cameră video ce filmează 4K. Eu o văd mai mult ca pe o cameră video dedicată pasionaților de tehnologie, celor care vor să dețină device-uri de ultimă generație, persoanelor care nu se mulțumesc cu imagini bune, vor imagini excelente și chiar pentru vloggerii care filmează foarte mult în aer liber, în mișcare. Poate fi o investiție bună și pentru cei care vor să realizez propriu film – un scurt montaj, pentru cei care își doresc o carieră în lumea cinematografiei.
Review-ul complet poate fi găsit pe blogul Victoriei Giorgiana!
Voi ați cumpăra o cameră video 4K?
[products ids=125025987]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *