Start Eurotrip, cu Sony A6000

Mi-a plăcut fotografia încă din copilărie. Poate că tocmai de aceea mama mea își punea încrederea în mine de fiecare dată când mergeam în excursii și îmi înmâna aparatul foto al familiei. Dorința ei era una singură, să apar și eu în poze. Părea o misiune ușoară, care devenea însă o dezamăgire în momentul în care filmul se întorcea de la developat. Pentru că entuziasmul meu pentru cadrele superbe din județul Argeș era atât de mare, încât nu mai așteptam să cobor din autobuz pentru a face pozele.
Așa se face că 30 din 36 de poziții deveneau poze în care se vedea un peisaj mișcat, plus reflexia mea. Din restul de 6, de obicei primele și ultimele două nu ieșeau la developat, iar în celelalte două, ați ghicit, apaream eu. Cu ochii închiși.
Numele meu este Robert Preoteasa și am 22 de ani. Recent mi-a spus cineva că sunt 100% millennial. Poate că așa mă pot descrie cel mai bine. Ceea ce vreau să fac poate că este un bun exemplu pentru asta.
Acum câteva săptămâni, în timp ce scriam lucrarea de licenţă (Impactul promovării online asupra turismului), am realizat cât de mult mă atrage acest domeniu și cum călătoriile au fost cele care mi-au adus întotdeauna un sentiment de împlinire. Așa că mi-am propus să învăţ mai multe despre domeniu și, ulterior să pot dezvolta ceva în această zonă, în special din perspectiva turismului accesibil pentru tineri și cei cu venituri mai mici.
Cred foarte mult în educaţia prin experienţă. Tocmai de aceea, începând cu 1 August, mi-am propus să vizitez Europa pentru două luni de zile. Mai mult din perspectiva de călător, decât cea de turist. De-a lungul experienţei, voi trece prin Italia, Franţa, Belgia, Cehia, Polonia, Norvegia, Islanda, Danemarca, Suedia, Marea Britanie și Olanda, cu dorinţa de a interacţiona cât mai mult cu localnicii de acolo, de a vizita și locurile mai puţin cunoscute, dar și de a afla care sunt nevoile pe care un călător le are de-a lungul drumului.
Știam însă că orice s-ar întâmpla, un lucru e foarte important să fac în cele două luni de zile. Să colecţionez amintiri. Prin experienţe și prin poze. Iar amintirile cred că pot să fie mai mult sau mai puţin clare. La fel și pozele.
De aici începe o întreagă poveste, despre alegerea aparatului, a accesoriilor și a altor detalii logistice. Pentru că îmi doream un aparat care să fie ușor, dar în același timp să facă poze la o calitate foarte bună. Am reușit împreună cu F64 să ajung astfel la o soluţie. Se numește Sony Alpha A6000. Cred că este făcut special pentru această experienţă. Pentru că este ușor, ocupă puţin loc în bagaj, dar are rezultate extraordinare. În plus, are WiFi și NFC, ceea ce mă vor ajuta să postez mai ușor și mai repede pozele pe internet.


Să surprinzi 2 luni de zile într-un album foto pare o misiune destul de grea. Peisaje, clădiri, portrete, fericire, entuziasm, apus, toate aceste elemente surprinse de un aparat, pentru mine este ceva fascinant. Dar și eu. Pentru că nu vreau să o dezamăgesc pe mama mea. Și pentru că din punctul meu de vedere, pozele din călătorii devin mult mai personale atunci când apărem în ele.
Există un lucru pe care îl apreciez însă foarte mult în această poveste. Deschiderea F64 pentru astfel de proiecte. După 3 ani ca membru în Business Club, o comunitate studenţească, am învăţat că dezvoltarea se întâmplă mai ales atunci când mai multe organizaţii colaborează. Fie ele instituţii, companii, organizaţii studenţești. Important este să colaborăm, pentru că așa vom putea dezvolta lucruri împreună. Și pentru că la urma urmei, doar așa vom putea colecţiona amintiri frumoase.
Voi reveni cu povești și fotografii frumoase, sper. Până atunci, rămas bun și urmăriți blogul F64!
Articol scris de Robert Preoteasa.
[products ids=125011119]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.