„Fotografia – pasiune și meserie“ – poveștile consultanților F64 pasionați de fotografie

Postat de: F64 F64

Fotografia trece prin cea mai bună perioadă: este accesibilă de pe telefoane, computere, camere foto digitale, cât și prin camere foto vintage – pe film sau prin procese ca ambrotipia, toate pentru a contribui la păstrarea amintirilor create și emoțiilor adunate.

În această perioadă de avânt tehnologic, F64 lansează proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“. Prin acesta, în următoarele luni, vom prezenta poveștile consultanților noștri, implicarea de care au dat dovadă, obstacolele întâmpinate și motivația de a continua.

Vă vom prezenta colegi cu povești dintre cele mai interesante și mai spectaculoase, însoțite de fotografiile pe care le-au realizat în anii în care au îmbinat pasiunea cu meseria. O parte dintre aceștia sunt

Andrei Badea

Atunci când Cozia își ițește căpățânile cu pini deasupra norilor, e cam așa.

AndreiBadea

Bogdan Bratu

Chiar și obiectele neînsuflețite și reci pot spune o poveste, dacă ești atent la detalii …

BogdanBratu

Ștefan Popescu

Obturatorul îngheață în timp un moment de viață. Nu știi ce-a fost înainte sau ce urmează după. Câteodată însă, fotografia trebuie să exprime mișcarea. Acest colaj face parte dintr-o sesiune foto cu tema “Dansul, limbaj ascuns”, pe care o puteti vedea pe pagina mea de Facebook. Imaginile au fost realizate cu tehnica shutter dragging, în lumina continuă și cu sincronizarea blițului pe perdeaua a doua. Timpul de expunere suficient de lung mi-a permis o evocare aproape abstractă a subiectului printr-un efect pronunțat de mișcare

StefanPopescu

Cosmin Boteanu

Când vorbesc despre fotografie, cea de food este cea care îmi place cel mai mult și îmi doresc să fotografiez în cadrul evenimentelor de genul sau în restaurante, baruri, cafenele etc. Fotografia aceasta am realizat-o într-un weekend călduros la munte

CosminBoteanu

Adrian Manea

Atunci când nu putem cuprinde cu ochi tot ce ne oferă cerul înstelat, înțelegem utilitatea unei panorame :D.

AndreiManea

Alexandru Nicușor Matei

Fotografia face parte dintr-un material mai amplu, de tip testdrive. Transfăgărășanul încă nu era deschis din cauza ninsorilor abundente iar apa din lac era la nivelul maxim. Am tras cadrul cât am putut de repede, pentru că era foarte frig și bătea vântul destul de puternic, deși eram în mijlocul lui Iunie. Pentru cei tehnici, am folosit un Samyang 85mm f1.4 cu Nikon D610, cu setările: f/5.6, ISO 100, 1/160

AlexandruMatei

Ana Măreșescu

Reflexia în apă a sediului F64. Fotografie din seria #povestidebalta

AnaMaresescu

Ilie Micuț-Istrate

Îmi place să cred că întotdeauna contextul imaginii este cel care contează, nu câte obiective ai în rucsacul pe care îl porți în spate. Sunt un iubitor de cotidian și al vizualului.

IlieMicut

Maria Luisa Mihăilă

Fotografia aste realizata la Auschwitz, fetita desprinsandu-se dintr-un grup de turisti cu doar cativa metri in fata ei. Pentru mine, fotografia nu este documentara, ci artistica ea simbolizand picatura de inocenta ratacind prin lumea violenta si necrutatoare. Contrastul dintre cele doua elemente e lipsit de apartenenta temporala, fiind la fel de valabil azi, ca si ieri.

MariaLuisa

Andrei Ciobotea

În general prin fotografiile mele încerc să redau “lucruri” care mie mi se par interesante sau frumoase, iar cel mai des aceste “lucruri” se întâmplă să fie mai mult în natură (animale, peisaje). Mi se pare că în zilele noastre am ajuns să cam ingnorăm natura și animalele, ne concentrăm prea mult pe obiecte, pe job, bani și funcții. Încerc cât de mult pot să redirectionez atenția  spre lucrurile de care la un moment dat oamenii au fost foarte apropiați, cum ar fi mediul natural. În fotografie sunt trei Ciufi de pădure, Asio Otus, cred că au în jur de o lună jumăte – două.

AndreiCiobotea

Matei Moroldo

Simona Halep câștigând finala de la BRD Bucharest Open

MateiMoroldo

Adrian Nistia

Am ales această fotografie, deoarece pentru mine semnifică eleganță, rafinament și o consider o imagine enigmatică. Prin eleganță îți poți ascunde secretele și cele mai adânci trăiri, lăsând impresia unui om puternic.

AdrianNistia

Ștefan Petrescu

În locul unde odată  se afla un ocean, Calea Lactee se așterne în fața mea, într-o îmbinare de forme și culori ce îmi trezește sentimente primordiale de conexiune cu tot ceea ce este. În cel mai vechi loc de pe aceste meleaguri, terestrul și astralul se unesc în cel mai spectaculos display de fotoni pe care un fotograf îl poate surprinde.

StefanPetrescu

Bogdan Popa

Imaginea se numește “Djúpalónssandur beach” și este făcută în 2014 în Islanda pe plaja cu același nume. Plaja este una dintre cele mai cunoscute ale Islandei și e foarte spectaculoasă pentru rocile vulcanice care sunt spălate de ocean. Fotografia este realizată cu un aparat Pentax K-5 IIs și Sigma 18-35 1.8.

BogdanPopa

Eugen Popa

Imaginea se numește Istanbul rush și reprezintă felul în care am văzut eu orașul Istanbul și, mai ales, modul în care am experimentat acest minunat oraș. Pentru mine reprezintă un mix complex de culoare, arhitectură și multă agitație, un mix pe care am încercat să îl surprind în această imagine.

Eugen Popa

Cătălin Tutunaru

Chiar dacă imaginea aceasta în sine nu este ceva ieșit din comun, stilul și tehnica sunt însp reprezentative pentru mine. De ce? Pentru că este un exemplu de control aproape de absolut al rezultatului final, neluand în considerare subiectul fotografiat.
Mă fascineaza jocul de lumini și ce poți creea sau transmite cu ajutorul lui. În combinație cu perspectiva și alți factori legati de tehnica fotografică, lumina îmi permite să atrag atenția asupra ce vreau eu să vadă privitorul, îmi permite să ascund ce nu vreau să fie văzut, să dezvolt sau cizelez trăsături care mă interesează și, cel mai important, îmi permite să creez atmosfera cea mai potrivită pentru imaginea pe care vreau să o realizez.

Catalin Tutunaru

Cristina Țintă

Moment pe stradă în Cluj-Napoca, în zona gării. Pasajul e în reconstrucție și oamenii treceau destul de greu pe acolo, am avut totuși noroc să surprind acest cadru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Sunt un pasionat de fotografie, apreciez fotografiile altora și am pornit F64 pentru a-i aduce pe toți la un loc în jurul acestui mod de exprimare. În toți acești ani, de când am încadrat într-un dreptunghi elementele pe care le voiam în imaginea finală până la debutul acestui proiect, am întâlnit și am vorbit cu sute de fotografi. Fiecare mi-a spus că pentru fotografie a avut o pornire interioară și un sentiment de apartenență, iar la un moment dat au simțit că pasiunea le poate deveni și meserie. Acum, încercăm ca prin membrii echipei F64 să le prezentăm cât mai multor oameni că imaginea există peste tot, trebuie să știi cum vrei s-o surprinzi și să transmită ceea ce ești tu, ceea ce vezi tu. Fiecare om este unicat și așa este și fotografia sa. Prin parcursul consultanților noștri vom alcătui un mozaic de povești interesante și cadre frumoase, care sperăm să fie sursă de inspirație pentru fotografi și stimulent al curiozității pentru publicul larg. Pentru F64 este cu siguranță un motiv de mândrie“, ne-a spus Marian Alecsiu, co-fondator F64.

Proiectul acesta este însăși esența F64, un centru al fotografilor, fotografiei și celor mai bune echipamente prin care oamenii să-și exprime viziunea asupra acestei arte și pasiuni. F64 a fost fondat în urmă cu aproape 15 ani de către Marian Alecsiu și Daniela Becheru. A crescut de la un magazin pornit din dragostea pentru fotografie la cel mai mare retailer foto – video de pe piața locală. Prin acest proiect, oamenii care au ajuns să vadă și să facă fotografie cu ajutorul celor mai diverse echipamente (de la telefon, la camere clasice, cu expunere lungă), vor putea descoperi exemple de dedicare și chiar modele inspiraționale pentru viitoarele cadre pe care le vor surprinde.

Pentru că fără emoție și ancorare în prezent, fotografia nu ar există, proiectul F64 pune accentul pe oameni și trăirile lor. Iar cei interesați pot lua contact direct cu oamenii ale căror povești vor fi prezentate chiar în magazinul F64, din Bulevardul Unirii nr. 45. „Fotografia – pasiune și meserie“ se va derula pe parcursul mai multor luni, prezentând două-trei cazuri lunar, și pornește cu o mică selecție a imaginilor care vor fi împărtășite în această perioadă. Toate acestea vor avea mereu în comun două direcții: pasiunea și dragostea pentru fotografie, fiind mereu legături puternice între magazin și oamenii care i-au trecut pragul, fie că au fost simpli clienți sau viitori angajați, fie că au fost fotografi sau parteneri de afaceri.test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top