Cu Sigma 150-600mm Sport la Skoda Green Challenge

Am folosit Sigma 150-600mm Sport si Sigma 18-35mm  un week-end intreg, la Skoda Green Challange, editia a 6-a.
Fiind un eveniment sportiv, teleobiectivul  Sigma 150-600mm Sport s-a potrivit manusa cu ceea ce aveam de facut.  L-am testat in diferite situatii, cu si fara monopied, simtindu-i astfel greutatea, care nu este de neglijat (are 2860 g), insa materiarul din care este confectionat iti confera o priza buna, asa ca mi-a fost destul de usor sa lucrez cu el.
Specificatii de baza:
• Distanta focala: 150-600mm (240-960mm in format APS-C)
• Diafragma maxima: f/5-6.3
• Numar lamele diafragma: 9
• Compatibil Full Frame
• Diametru filtru: 105mm
Construtia optica dispune de 24 elemente in 16 grupuri, incluzand doua elemente 2 FLD si 3 SLD cu dispersie scazuta, care alaturi de tratamentele multistrat, ofera imagini bogate in detalii si cu un contrast excelent.


Skoda Green Challenge a fost o competitie de stafeta, care s-a desfasurat departe de poluarea din mediul urban. Anul acesta a implicat 3 probe: ciclism stafeta, cursa de alergat si The Flinstone Challenge, cursa pentru copii, iar F64 a fost partener al evenimentului.
Obiectivul Sigma 150-600mm Sport este potrivit pentru fotografia de wild-life si sport si, chiar daca vremea nu a tinut cu noi, facandu-si prezenta si cativa stropi de ploaie, echipamentul nu mi-au creat probleme, obiectivul avand protectie pentru apa si praf.
Focusul rapid si sistemul de stabilizare a imaginii mi-au fost utile in timp ce pozam alergatorii si biciclistii, care erau cu totii in miscare, oferind totodata si imagini bogate in detalii.
Obiectivul Sigma 150-600mm Sport reprezinta alegerea potrivita pentru astfel de evenimente, raportul calitate pret fiind foarte bun, lucru care m-a facut sa ma gandesc serios la a-l achizitiona in viitorul apropiat.
In continuare, las imaginile de la Skoda Green Challenge sa vorbeasca in locul meu:

Un material si fotografii de Ionut Chiru.
[products ids=125014731,125014732]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *