Expozitie la F64 : Vietnam, 30 de zile la pas

Fotojurnalismul imbinat cu fotografia de calatorie, acesta este rezultatul calatoriei lui Bogdan Comanescu.
Va invitam sa descoperiti povesti fotografice de pe meleagurile indepartate ale Vietnamului, despre oamenii si traditiile minoritatilor vietnameze, pe scurt despre viata rurala in muntii Vietnamului de nord. O viata redusa la o simplitate primordiala, dar in acelasi timp extrem de frumoasa.

Când? Pe 9 iunie, de la ora 19, la sala expozitionala F64, cand Bogdan ne va povesti despre toate cele de mai sus si vom vernisa expozitia “Vietnam, 30 de zile la pas”.

Vietnam
fotografia documentara
“Am ajuns fotograf pentru ca imi plac povestile adevarate, imi place sa descopar universuri traditionale. De cand am inceput fotografia am considerat ca o fac in primul rand pentru ceea ce traiesc atunci, acolo, si apoi pentru rezultatul fotografic, fara suflet, fara trairi, fotografiile pot fi exceptionale, dar nu aduc acea implinire, acea bucurie pentru ceea ce faci.

Lucrez mult pe partea umană (portrete de viata, fotoreportaj), incerc sa transmit prin fotografie mai cu seama povestile oamenilor si sa descriu lumea lor.

Oamenii pot fi foarte frumosi! Ma fascineaza frumusețea sufletului omenesc, natura si mai ales omul integrat in natura. Imi place sa intalnesc oamenii in viata lor de zi cu zi, sa ajung sa-i cunosc, sa le aflu bucuriile si necazurile, sa aflu modul în care vad ei lumea, sa le descopar filozofia lor de viata. Multe din fotografiile mele reprezinta si experientele pe care le-am trait eu, experiente ce devin fragmente din viata mea, multe de nepretuit.

Nu am o definitie exacta a stilului meu fotografic, directia este in spre fotojurnalism documentar. Folosesc deasemenea elemente de portret, peisaj si fotografie de strada.

Imi place mult sa calatoresc, asta nu atat pentru arhitectura, monumentele sau clima diferita a locurilor, ci pentru oamenii de diferite culturi, prin care si elementele anterioare enumerate castiga semnificatie.” (Bogdan Comanescu)
Vino sa-l cunosti si sa ii vezi minunatele fotografii la F64, pe 9 iunie. Te asteptam cu drag!
Expozitia va ramane pe simeze pana la inceputul lunii iulie.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *