Panasonic extinde gama LUMIX G cu noul LUMIX DMC-GX80

Noua cameră cu obiectiv interschimbabil este concepută pentru fotografii care doresc să captureze arta vieţii zilnice la o calitate uimitoare
Panasonic este mândră să anunţe azi ultimul model adăugat gamei de camere DSLM cu obiectiv interschimbabil – LUMIX DMC-GX80. Combinând designul clasic cu performanţele 4K, noua cameră prezintă acelaşi stil compact ca modelele GX anterioare, fiind companionul perfect pentru orice aventură urbană.
Cu o gamă de funcţii inovatoare, incluzând 4K PHOTO şi 5-Axis Dual I.S. (stabilizator imagine dual pe 5 axe), în plus asigurând o priză sigură dar ergonomică la fotografierea din mână, noul model DMC-GX80 a fost dezvoltat cu atenţie pentru a excela atunci când fotografiaţi din mers.
Calitate incredibilă a imaginii
LUMIX DMC-GX80 este dotată cu un senzor Live MOS Digital de 16.0MP, pentru rezultate cu claritate şi detalii uimitoare. Performanţele sunt îmbunătăţite şi mai mult de noul Venus Engine care reproduce culorile cu o precizie impresionantă. Procesorul ajustează nuanţele, saturaţia şi luminozitatea separat pentru imagini vibrante care par să țâșnească din ecran şi recreează cu precizie ceea ce dumneavoastră aţi perceput în momentul în care aţi apăsat butonul declanşator.
Calitatea senzorului MOS şi a Venus Engine cu care este dotat modelul DMC-GX80 este atât de ridicată, încât Panasonic a putut elimina, pentru prima dată în cazul unei camere Lumix G, filtrul ”low-pass”. Limita de rezoluție este îmbunătăţită cu aproximativ 10% pentru o claritate şi mai mare, asigurând imagini şi filmări cu un impact şi mai ridicat.
De asemenea, combinaţia dintre senzor şi procesor ajută la obţinerea unei redări clare a imaginilor, cu zgomot minim, chiar şi în condiţii de lumină slabă şi la max. ISO 25600 – ideal la înregistrarea în spații precum restaurante iluminate slab şi pieţe în nocturnă.
Capacitatea senzorului de citire a semnalului la viteză ridicată şi procesarea rapidă a semnalului permite camerei să efectueze filmări 4K uimitoare – cu DMC-GX80 puteţi înregistra priveliştile şi sunetele unei aventuri urbane la de patru ori rezoluţia Full HD. LUMIX DMC-GX80 înregistrează imagini video 4K de înaltă rezoluţie incredibil de fluide, cu o rezoluţie de 3840×2160 la 25p (50Hz) sau 24p, pe lângă imaginile video Full-HD 1.920 x 1.080 50p (50 Hz).
Datorită tehnologiei 4K, utilizatorii pot folosi, de asemenea, inovatoarea funcţie 4K PHOTO de la Panasonic pentru a captura la 30 fps evenimentele foto extrem de rapide şi pentru a nu pierde niciodată un moment interesant. Sunt disponibile trei moduri exclusive care se pot alege în funcţie de situaţie; 4K Burst (rafală 4K), 4K Burst (rafală start/stop) şi 4K Pre-burst (pre-rafală 4K). Fiecare setare vă permite să extrageţi un cadru din secvenţa video 4K şi să îl salvaţi ca imagine JPEG de 8MP, o rezoluţie suficientă pentru tipărirea în format A3.
În plus, LUMIX DMC-GX80 integrează, de asemenea, noua funcţionalitate Light Composition în cadrul modului 4K PHOTO. Camera poate combina mai multe cadre într-o singură imagine finală, acordând prioritate unor pixeli specifici în funcţie de luminozitatea lor. Acest lucru face posibilă obţinerea unor imagini cu detalii impresionante ale unor medii cu lumină slabă şi contrast ridicat, precum focuri de artificii sau înregistrări ale cerului nopţii.
4k photo
Înregistrare extrem de clară, din orice poziţie
LUMIX DMC-GX80 integrează un număr de funcţii care vă ajută să înregistraţi imagini cu o claritate de cristal, chiar şi atunci când vă aflaţi în mişcare, fără a fi necesar un trepied – fiind ideală pentru capturarea momentelor neaşteptate care apar în timp ce exploraţi oraşul.
Un nou stabilizator de imagine dual pe 5 axe (5-Axis Dual I.S.) combină O.I.S. (stabilizator optic imagine – 2 axe) cu B.I.S. (stabilizator – 5 axe) în corpul al camerei pentru a anula efectele tremurului mâinii.
Fiind compatibil atât cu înregistrarea foto, cât şi cu cea video, stabilizarea duală a imaginii pe 5 axe este utilă în special la utilizarea unor teleobiective, precum noul obiectiv LEICA DG VARIO-ELMAR, 100-400mm, f4.0-6.3 sau la utilizarea unor timpi de expunere mai mari în condiţii de lumină slabă.
De asemenea, LUMIX DMC-GX80 prezintă un design complet nou al unităţii declanşatorului. Acesta minimizează vibraţiile uşoare şi sunetul de declanşare cauzate la apăsarea butonului declanşator. Această reducere a vibraţiilor permite utilizatorilor să folosească declanşatorul mecanic chiar şi în situaţii în care anterior singura alegere era reprezentată de utilizarea declanşatorului electronic.


O cameră cu un stil urban
Gama LUMIX GX este sinonimă cu un design compact, care arată extraordinar în mâinile dumneavoastră. Modelul LUMIX DMC-GX80 este disponibil în două culori clasice – negru sau argintiu – fiecare dintre acestea prezentând un finisaj uimitor, butoane din aluminiu şi un aspect retro, fără vârstă.
Pentru a îmbunătăţi şi mai mult controlul din mişcare, camera DMC-GX80 este prevăzută cu o zonă de prindere prindere robustă şi ergonomică pentru o stabilitate perfectă, chiar şi atunci când este manevrată cu o singură mână. Sistemul de selectoare duale faţă/spate permite, de asemenea, modificarea rapidă şi eficientă a parametrilor – de exemplu, utilizatorii pot ajusta balansul de alb cu un selector frontal şi seta ISO cu un alt selector, alegând concomitent timpul de expunere. Acest lucru este util în special în situaţii de lumină în schimbare, când trebuie să faceţi modificări subtile din mers.
DMC-GX80 integrează un vizor LVF (Live View Finder) cu o rezoluţie ridicată echivalentă cu 2764K puncte şi o reproducere a culorilor de aprox. 100%. Vizorul LVF 16:9 are un grosisment de aproximativ 1,39x / 0,7x (echivalent cameră 35 mm), un câmp de vizualizare de 100% şi un senzor ocular. Acest senzor declanşează focalizarea automată şi focalizează cadrul ales înainte ca dumneavoastră să priviţi prin vizor.
Un ecran tactil static mare, de 3,0-inch, cu o rezoluţie de aprox.1040K puncte, oferă o metodă de înregistrare secundară, cu un câmp de vizualizare de aproximativ 100%. Acest ecran pliabil uşurează mult înregistrarea în condiţii dificile. O înclinare în sus, la 80 de grade este ideală atunci când fotografiaţi în timp ce vă plimbaţi pe stradă, în timp ce o înclinare în sus la 45 de grade este perfectă atunci când fotografiaţi ţinând camera deasupra capului, de exemplu la evenimente muzicale, deasupra mulţimii.
ecran rabatabil
Focalizare precisă înainte şi după înregistrare
Sistemul de focalizare automată prin contrast al camerei DMC-GX80 prezintă tehnologia DFD (Depth From Defocus – adâncime din defocalizare) şi excelează atât în ceea ce priveşte viteza, cât şi în ceea ce priveşte precizia. Semnalele digitale sunt trimise între cameră şi obiectiv la max. 240 fps, rezultând o focalizare automată ultra-rapidă în aprox. 0,07 sec. Cu noua cameră DSLM de la Panasonic, veţi fi gata să capturaţi chiar şi cele mai rapide momente, cu o claritate uimitoare.
Camera mai include şi inovatoarea funcţie Panasonic de post-focalizare, care vă permite să schimbaţi zonele de focalizare ale unei imagini chiar şi după înregistrarea acesteia. Acest lucru înseamnă că puteţi schimba total perspectiva de lucru – de la alegerea feţei pe care doriţi să o focalizaţi pe o stradă aglomerată la optimizarea fundalului în cazul unei fotografii macro de aproape. Operarea este uşoară: după înregistrarea în modul de post-focalizare, trebuie doar să atingeţi ecranul în punctul în care doriţi să setaţi focalizarea la revizualizarea imaginii.
Editare sofisticată fără necesitatea unui computer
LUMIX DMC-GX80 include nenumărate funcţii şi filtre artistice noi, astfel încât să puteţi adăuga o notă creativă fotografiilor şi imaginilor dumneavoastră video favorite direct pe cameră. Modul Control Creativ include un total de 22 de opţiuni de filtrare, în timp ce camera oferă, de asemenea, un nou mod L.Monochrome integrat, cu ajutorul căruia veţi obţine imagini monocrome cu o gradaţie bogată ce poate oferi fotografiilor dumneavoastră stilul unui film alb-negru autentic.
Pe lângă aceste filtre, LUMIX DMC-GX80 dispune de o funcţie inovatoare 4K Live Cropping (Decupare 4K în timp real) pentru editare video pe cameră. Pentru panoramare, trebuie doar să setaţi unghiul de vizualizare pentru a obţine o fotografie panoramică superbă, fără a fi necesar un echipament special. Pentru zoom, puteţi seta cadrul cu care doriţi să încheiaţi iar camera va efectua zoom automat de la superangular la teleobiectiv. Datorită funcţionării complet digitale şi a lipsei mişcării fizice din obiectiv, acest proces este perfect fluent, oferindu-vă rezultate profesionale de fiecare dată.
GX80
Rămâneţi conectat
Camera LUMIX DMC-GX80 integrează conectivitate Wi-Fi pentru o experienţă de înregistrare flexibilă şi partajare simplă şi rapidă a imaginilor. Puteţi conecta cu uşurinţă camera la un smartphone sau o tabletă şi puteţi partaja imagini şi clipuri în medii de socializare sau le puteţi trimite prin e-mail prietenilor şi familiei imediat după ce le-aţi înregistrat. Alternativ, puteţi utiliza dispozitivele mobile ca telecomandă pentru LUMIX DMC-GX80, modificând setări precum focalizarea, apertura, timpul de expunere şi ISO înainte de a declanşa butonul declanşator.
Alte funcţii

  •  Expunere / Balans de alb / Focalizare / Încadrare apertură
  •  Control creativ în mod P/A/S/M
  •  Conectivitate wireless uşoară prin Wi-Fi® cu smartphone
  •  Dezvoltare date RAW în cameră
  •  O varietate de funcţii de focalizare automată extinse, incluzând: focalizare automată cu detectare faţă/ochi, focalizare automată punctuală, focalizare automată pentru o fotografie şi focalizare automată avansată în condiţii de lumină slabă
  • Încărcare c.a./USB
  •  Mod silenţios
  •  Expunere multiplă
  •  Fotografiere în secvență / animaţie stop cadru


Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.