Curs despre videografia de eveniment, alaturi de Sorin Latia

Videografia castiga din ce in ce mai mult teren, iar in cazul evenimentelor, aceasta joaca un rol extrem de important, fapt pentru care va propunem pentru luna aprilie, alaturi de Sorin Latia, cursul intensiv Videografia de eveniment.
Cursul isi propune sa iti ofere notiunile necesare productiei complete a unui film de eveniment (nunta, botez, corporate) si va avea loc in perioada 7-26 aprilie 2016.  Impreuna cu lectorul, cursantul va parcurge particularitatile tehnice si artistice ale realizarii unui film de eveniment, avand la dispozitie camera video sau aparatul foto cu functii video.
La finalul cursului, participantii vor avea ocazia sa arate ce au invatat, iar realizatorul celui mai bun clip va fi premiat cu o serie de colaborari profesionale cu StudioBlitz.
Ce vei invata:
• Sa alegi camera cu care filmezi si criteriile de departajare;
• Sa planifici si sa executi, ducand la bun sfarsit un job video;
• Sa filmezi, sa stii cand si ce accesorii sa utilizezi;
• Sa folosesti concepte creative si tehnice pentru a-ti desavarsi munca;
• Sa obtii, la finalul unui workflow corect, un produs de care clientul tau sa fie multumit.
Agenda detaliata a cursului o gasesti pe site, unde poti vedea atat subiectele  abordate pe zile, cat si temele.

Povestea lui Sorin Latia este una lungă și cu peripeții. Pe scurt insa, se poate spune ca de mic a fost pasionat de tehnica si aparatura. Odata cu trecerea timpului a ajuns sa studieze mai mult filmarea și a absolvit Universitatea Hyperion, Facultatea de Imagine Film și Televiziune. A lucrat pentru o buna perioada de timp la Antena 1, insa se simtea limitat, asa ca a plecat pe cont propriu. In urma acestei decizii a deschis StudioBlitz. Au urmat ani grei de munca si competitie acerba, insa ușor, ușor, si-a gasit stilul. Acum lumea il identifica drept Sorin Latia profesionistul, sau StudioBlitz.
sorin latia
Mai jos, ti-am pregatit un scurt interviu, pentru a-l cunoaste mai bine si pentru a te convinge ca iti doresti sa participi la acest curs:
#Sorin, cum ti-ar placea sa te retina oamenii?
Sunt un om simplu care vede lumea in secvente de film. Mi se intampla adesea sa ma aflu intr-un anumit spatiu si sa incep sa imi imaginez cum ar fi sa filmez un cadru acolo… A fi diferit inseamna a fi original, a veni cu ceva nou. Mi-ar placea sa ma retina lumea ca Sorin Latia, omul care iti face filmarea remarcabila.
#Noi stim ca lucrezi de mult timp in acest domeniu, dar ce ne poti spune despre experinta ta si ce anume te recomanda?
In 2007 am lucrat pentru televiziunile din Bucuresti iar in 2010 am lansat StudioBlitz. De atunci incercam sa aducem o noua abordare in ceea ce inseamna videografia de eveniment. In 2013 am reusit acest lucru si lumea ne cunoaste ca StudioBlitz sau Sorin Latia, omul care iti va filma evenimentul in cel mai frumos stil. Unicitatea pe care o are la baza conceptul StudioBlitz este ceea ce ne separa de concurenta.



#Cum ti-a venit ideea unui curs despre “Videografia de eveniment” si de ce crezi ca este el necesar in Romania?
Ideea s-a infiripat intrucat am fost intrebat de mai multe ori daca tin cursuri. Asadar, sunt persoane care vor sa invete despre videografie, insa nu au timpul sau resursele necesare pentru a  urma o facultate in domeniu. Cursul meu se adreseaza persoanelor care vor sa aprofundeze filmarea, iar ulterior sa faca bani din asta, ca profesie.
#Ce asteptari pot avea cursantii de la acest curs si care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care le vor invata de la tine?
Cred ca fiecare dintre noi ne stabilim niste asteptari care pot fi indeplinite daca esti atent la informatia ce ti se ofera. Cursantii vor invata incadraturi, unghiulatii, miscari de camera si, poate cel mai important, vor sti sa filmeze si sa editeze filmul.  
#Daca ar fi sa promovezi cursul despre filmul de eveniment, care ar fi cele mai importante beneficii pe care le-ai sublinia?
Pe scurt, probabil cele mai importante aspecte ar fi: timpul scurt de invatare a videografiei de eveniment, faptul ca lucrezi cu un profesionist din domeniu, practica din cardul cursului.
Cursul este unul intensiv, complet. Vom aborda impreuna toate acele elemente care duc la un rezultat videografic “uau”: de la echipament la lumina, de la miscarea camerei la audio si elemente de productie video, de la relatie cameraman-personaje la partea de post-productie si montaj. Totul completat de multa practica.
#Putin stiu ca la astfel de cursuri, unele dintre cele mai importante aspecte sunt sedintele de practica si temele pentru acasa. De ce exista ele in platforma de curs?
Oamenii invata mai usor daca fac practica si daca pun mana pe aparatura. Asadar, experienta cu camera se va imbunatati exponential prin exercitiu. De asemenea, temele pentru acasa sunt de folos pentru ca participantii vor putea aplica tot ce au aflat la curs.
#La finalul cursului pregatim impreuna si un premiu pentru cel mai bun clip. Despre ce este vorba?
Ca sa fiu sincer, m-am gandit ca ar fi frumos ca dupa acest curs  participantii sa poata aplica ce au invatat. Cum se poate face cel mai bine acest lucru? Efectiv lucrand in domeniu. Astfel, StudioBlitz ofera sansa celui mai bun cursant sa lucreze in echipa noastra. Premiul consta intr-o colaborare cu StudioBlitz in cadrul proiectelor din 2016.

Daca te-ai convins, te asteptam la curs!
Daca ai intrebari sau nelamuriri, ne gasesti la seminarii@f64studio.ro

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Cand este urmatoare perioada pentru acest curs?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.