LUMIX DMC-TZ100 – noi standarde pentru camerele compacte destinate călătoriilor

Cea mai recentă cameră compactă de la Panasonic include un senzor de 1 inch şi funcţii 4K pentru performanţe incredibile şi utilizare uşoară din mers
Panasonic a lansat noua cameră LUMIX DMC-TZ100, o cameră compactă premium destinată călătoriilor, care oferă performanţe asociate de obicei cu modelele scumpe dotate cu obiectiv interschimbabil. În ciuda dimensiunilor mici ale camerei, ultimul model din gama LUMIX TZ combină o multitudine de funcţii şi un puternic zoom de 10x, fiind companionul perfect pentru călătorii, chiar şi în cazul celor mai exigenţi fotografi şi realizatori de filme.
Un senzor MOS mare, de 1 inch, unul dintre cei mai mari senzori de pe o cameră din această clasă, se combină cu Panasonic Venus Engine pentru a face posibilă capturarea unor imagini strălucitoare şi frumoase în mod constant, oriunde vă vor purta pașii. Iar datorită funcţiilor inovatoare, precum 4K Photo şi Post-Focus, nu a fost niciodată mai uşor să capturaţi exact cadrul pe care l-aţi observat prin obiectiv.
În plus, prin intermediul controlului şi conectivităţii simple, puteţi să împărtăşiţi aventura dumneavoastră cu prietenii şi familia doar prin apăsarea unui buton.


Capturaţi imagini ale călătoriilor dumneavoastră cu o calitate uluitoare
Rezoluţia mai mare a senzorului de 1 inch permite capturarea unei cantităţi mai mari de lumină, creând cadre care au un aspect precis, clar şi natural, chiar şi atunci când înregistraţi utilizând o sensibilitate ISO mare, cum ar fi la apus sau în zori. De asemenea, Venus Engine vă oferă o precizie a culorilor fără rival pentru o cameră destinată călătoriilor – nuanţele, saturaţia şi luminozitatea unice ale unui apus multicolor, de exemplu, sunt procesate individual şi reglate cu atenţie pentru a reproduce rezultate uimitor de autentice.
Camera LUMIX DMC-TZ100 este prima din seria sa prevăzută cu un obiectiv LEICA DC F2.8-5.9, care vă permite să obţineţi imagini de fidelitate maximă, cu o extraordinară profunzime a câmpului. De asemenea, obiectivul este are un domeniu de zoom de 10x, de 25 mm-250 mm (echivalentul unei camere de 35 mm), ideal pentru a fotografia păsările şi alte animale sălbatice dificil de fotografiat.
Pe lângă calitatea uluitoare a fotografiilor, camera este prevăzută cu o capacitate de înregistrare video 4K şi încape cu uşurinţă în buzunarul dumneavoastră. LUMIX DMC-TZ100 oferă o înregistrare video fluidă, de înaltă calitate, în 4K, la 3840 x 2160 şi 25 fps în formatul MP4, precum şi imagini video 50p, la 1920 x 1080, de înaltă rezoluţie, Full HD în formatul AVCHD. Cu o rezoluţie de patru ori mai mare decât Full HD, imaginea video 4K rezultată aduce priveliştile şi sunetele din călătoriile dumneavoastră la viaţă, aşa cum v-au rămas în amintire de la momentul capturării lor.

Obţineţi rezultate de calitate profesională de fiecare dată
În afară de înregistrarea imaginilor video de înaltă rezoluţie, funcțiile 4K ale camerei vă permit, de asemenea, să capturaţi fotografii precise mai bine ca niciodată. Pentru prima dată la o cameră destinată călătoriilor, funcţia Panasonic 4K Photo vă permite să extrageţi o imagine statică de 8 megapixeli dintr-o imagine video 4K (la 30 fps) cu control şi precizie totale, astfel încât momentele rapide ale acţiunii, precum momentul precis în care atingeţi apa plonjând în mare, pot fi capturate şi imortalizate pentru totdeauna.
LUMIX DMC-TZ100
O altă nouă adăugire la gama LUMIX TZ o reprezintă funcţia Post-Focus, care vă permite să alegeţi punctul de focalizare al imaginii dumneavoastră, chiar după ce aţi realizat fotografia. Capacitătea camerei LUMIX DMC-TZ100 dată de Light Speed Auto Focus (Focalizare automată extrem de rapidă) în 0,1 s şi Depth from Defocus (adâncime de defocalizare – DFD) se combină pentru a calcula distanţa dintre cameră şi subiect, capturând focalizarea optimă pentru 49 de zone individuale în fiecare cadru. După ce aţi realizat fotografia, puteţi selecta manual zona exactă pe care doriţi să o obțineți focalizarea perfectă – de la detaliile precise ale ochilor subiectului dumneavoastră până la o singură pasăre sau un stol de păsări care încep să zboare. În plus, dintr-o singură fotografie puteţi exporta mai multe cadre cu puncte diferite de focalizare.
Deţineţi controlul complet al creativităţii dumneavoastră
Cu o asemenea gamă largă de funcţii şi comenzi avansate, camera LUMIX DMC-TZ100 a fost concepută pentru utilizare rapidă şi practică. Vizorul Live View (LVF) are o rezoluţie de 1.166K pixeli, precum şi LVF Auto-Focus, care identifică momentul în care urmează să realizaţi o fotografie. De asemenea, camera include comenzi manuale complexe, astfel încât puteţi să vă testaţi aptitudinile fotografice, inclusiv inele şi selectoare dedicate pentru parametri precum zoom-ul, diafragma, timpul de expunere, focalizarea manuală şi nivelul ISO.
Partajaţi-vă amintirile
După ce aţi capturat o multitudine de fotografii şi imagini video frumoase, camera LUMIX DMC-TZ100 face posibilă împărtărșirea acestora rapid și simplu cu prietenii şi familia. Conectivitatea prin Wi-Fi şi cod QR facilitează conectarea camerei la un telefon mobil inteligent sau la o tabletă, permiţându-vă să postaţi pe reţelele de socializare fotografii şi imagini video aproape imediat după realizarea acestora.
Funcţii suplimentare

  • Ecran tactil de 1.040k pixeli, de 3,0 inch (7,6 cm)
  • Funcţii de stabilizare optică imagine HIBRIDĂ pe 5 axe şi Level Shot
  • Mod de fotografiere în rafală la 10 fps (rezoluţie completă – 5 fps cu focalizare automată)
  • Focalizare automată cu urmărire faţă/ochi
  • Dezvoltare date raw în cameră
  • Funcţia Wide Panorama (panoramă largă)
  • Control complet wireless şi înregistrare prin aplicația Panasonic Image

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.