Fuji lanseaza noi aparate si un teleobiectiv

Fuji lanseaza astazi noul Fuji X-Pro2, varful de gama mirrorless cu senzor APS-C, care inlocuieste practic modelul X-Pro1. De asemenea, compania nipona a prezentat in noua gama Fuji X si aparatele Fujifilm X70 si X-E2s, dar si teleobiectivul profesional Fujinon 100-400mm XF OIS, alaturi de un aparat foto subacvatic compact.

Fuji X-Pro2, noul varf de gama Fuji


Specificatii tehnice principale:

  • Aparat foto mirrorless
  • Senzor APS-C, rezolutie 24Mpx
  • Procesor X-Processor PRO
  • Viteza de focalizare: 0.08 sec
  • Intarziere la declansare 0.05 sec
  • Timp de expunere minim 1/8000s
  • Flash sync 1/250s
  • ISO 100 – 12.800 / 51.200 (extins)
  • Inregistrare JPEG, RAW sau RAW compresat
  • Filmare Full HD MOV 1080 60p
  • Vizor optic/electronic, Advanced Hybrid Multi Viewfinder
  • Wi-Fi integrat

Noul aparat, desi similar din punct de vedere al designului exterior cu predecesorul sau, este diferit si integreaza tehnologii noi, unele in premiera.
Fujifilm X-Pro2 este construit in jurul unui senzor de 24 de megapixeli, generatia a III-a X-Trans. Procesorul de imagine a fost si el imbunatatit, integrand varianta X-Processor PRO, in premiera pe un aparat din gama Fuji X.
Sistemul AF utilizeaza nu mai putin de 273 de puncte de focalizare, din care 77 PDAF (cu detectie de faza),oficialii companiei afirmand ca acesta ar fi cel mai rapid sistem de focus integrat  intr-un aparat Fuji X.
Alte imbunatatiri:

  • filmare la rezolutie Full HD cu 60fps (fata de 24p la modelul anterior)
  • un slot de card suplimentar (X-Pro2 are doua sloturi SD, ce pot fi utilizate in paralel sau separat, unul dintre ele fiind compatibil cu standardul USH-II)
  • vizorul optic nou: Advanced Hybrid Multi Viewfinder, cu rezolutie 2,31Mpx si un nou mod de vizualizare)
  • fotografiere in rafala cu pana la 8 cadre pe secunda, cu sistem de focalizare activ, predictiv (Motion Prediction AF)

Aparatul dispune de asemenea de: Wi-Fi integrat, filtre si efecte speciale (inclusiv un noul Film Simulation alb-negru, Acros) dar si capacitatea de a inregistra cadre la un interval de timp prestabilit din meniu (intervalometru pentru timelapse). Obturatorul mecanic are un timp de expunere minim de 1/8.000s, iar cel electronic poate declansa la 1/32.000s.
Body-ul este din aluminiu, etanseizat impotriva intemperiilor si prafului.
Fuji X-Pro2 va ajunge in magazine la inceput de primavara.

Fuji X70 – cel mai nou “compact” premium de la Fuji


Specificatii tehnice principale:

  • Aparat foto compact cu senzor APS-C
  • Obiectiv cu distanta focala fixa, 18mm f/2.8 (focala echivalenta 28mm)
  • Senzor X-Trans II, rezolutie 16Mpx
  • Procesor EXR II
  • Focalizare cu 49 de puncte de focus
  • Fotografiere in rafala cu pana la 8fps
  • Fotografiere in format JPEG/RAW
  • Filmare Full HD 1080 60p 36Mbps
  • Ecran LCD rabatabil, touch-screen

Pe scurt, s-ar putea spune despre Fuji X70 ca este un “Fuji X100T mai mic”. Acesta integreaza acelasi procesor de imagine EXR II si senzorul X-Trans II de 16Mpx ca si modelul X100T si are un body care te poarta cu gandul la aparatele foto retro, oferind si acces la principalii parametrii de expunere ca si aparatele pe film: diafragma mecanica pe obiectiv, o rotita dedicata pentru timpul de expunere si o rotita pentru compensarea expunerii.
Mai compact si mai usor decat Fuji X100T, modelul Fuji  X70 NU are vizorul hibrid optic/electronic  si este primul aparat foto din gama Fuji X care vine cu ecran LCD touch rabatabil vertical la 180º.  Are un senzor APS-C si obiectiv fix, cu focala de 18mm (echivalent 28mm) si diafragma f/2.0.
Sistemul de focalizare este compus din 49 de puncte de focus, care asigura si functia de urmarire a subiectului in cadru, atunci cand se fotografiaza in rafala cu maxim 8 cadre pe secunda.
Poate fotografia la sensibilitati ISO situate in intervalul 200-6.400 (extins pana la 25.600), iar imaginile pot fi inregistrate in format JPEG sau RAW. Are un singur slot de card, SD.
Camera poate inregistra si scurte secvente video la rezolutie Full HD 1080 60p cu bitrate maxim 36Mbps. Ca si modelul Fuji X100T, X70 dispune de Wi-Fi integrat, ce permite si controlul de la distanta cu ajutorul oricarui smartphone sau tablete compatibile, gratie aplicatiei pe care Fuji o ofera gratuit in Apple Store/Google Play.
Noul Fuji X70 va ajunge in magazine incepand cu luna martie si va fi disponibil in doua variante: argintiu si negru.

Fuji X-E2S, urmasul lui X-E2


Specificatii tehnice principale:

  • Aparat foto mirrorless cu senzor APS-C
  • Rezolutie 16Mpx, senzor X-Trans II
  • Procesor EXR II
  • ISO 200-6.400 / extins maxim 51.200
  • Sistem de focus cu 49 de puncte de focalizare, cu functie wide-tracking pentru rafala
  • Fotografiere in rafala cu maxim 8fps
  • Inregistrare in format JPEG si R
  •  Filmare Full HD 1080 60p
  • Vizor electronic integrat
  • Wi-Fi integrat

Ce e nou fata de X-E2? Avem practic aproape acelasi aparat, cu acelasi senzor, acelasi procesor si aceeasi carcasa, dar cu un sistem AF actualizat, fiind acum acelasi ca si la X-T1 / X-T10.
Alte imbunatatiri: un nou design grafic al meniului, mai mult confort in utilizare print-un grip mai pronuntat, obturatorul mecanic este acum completat de unul electronic, capabil sa declanseze cu timpi de expunere scurti, de pana la 1/32.000 si  Wi-Fi integrat.

Teleobiectivul FUJINON XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR

teleobiectiv fuji
Stirile despre noutatile Fuji se incheie cu anuntarea si lansarea oficiala a teleobiectivului Fujinon XF 100-400mm f/4.5-5.6R LM OIS WR. Prezentat inca de acum un an ca si concept, obiectivul a fost intre timp finalizat si va ajunge in magazine incepand cu luna februarie.
Noul teleobiectiv Fuji se adreseaza utilizatorilor avansati si profesionisti, fiind potrivit atat pentru fotografie sportiva cat si wildlife si are o formula optica ce include 21 de elemente dispuse in 14 grupe, completata de 5 elemente de tip ED (extra low dispersion) si unul Super ED (super extra low dispersion), de la care ne putem astepta sa ofere rezultate asemanatoare lentilelor de flourit, conform comunicatului oficial Fuji.
Noul teleobiectiv Fuji este dotat si cu un sistem performant de stabilizare optica, care ii va ajuta pe fotografi sa obtina imagini clare, nemiscate, chiar si fara montarea aparatului pe un trepied sau monopied. Fuji lauda performantele sistemului de stabilizare, afirmand ca este capabil sa ofere un avantaj de pana la 5 trepte de expunere, la fotografierea din mana, fara trepied.
Accepta filtre pe filet cu diametrul de 77mm, iar factorul de marire maxim este de 0,19x. Diafragma este formata din 9 lamele circulare, iar distanta minima de focus este de 1,75m.
Fuji 100-400mm XF va ajunge in magazine in luna februarie.


 
Tot astazi a fost lansat si micul compact Fuji FinePix XP90, un aparat foto rezistent la apa, praf si inghet, cu senzor BSI CMOS de 16Mpx, filmare Full HD 60p si Wi-Fi integrat.
Fuji
Specificatii tehnice pe scurt: senzor CMOS BSI 16Mpx, obiectiv Fujinon cu zoom optic 5x, 28mm grandangular, diafragma f/3.9-4.9, rezistent sub apa pana la 15m adancime, rezistent la inghet pana la -10°, rezistent la lovituri de la 1,75mm (conform standardului IP68), 11 filtre creative, filmare Full HD 1080 60p, filmare slow-motion 480fps, functie Motion Panorama, intervalometru si functie Time-Lapse, inregistrare JPEG / MOV, stocare pe carduri SD/SDHC/SDXC, Wi-Fi integrat, ecran LCD 3 inch, 920.ooopx.
Aparatul este disponibil in 4 culori: portocaliu, galben, albastru sau verde.
[products ids=125024360,125024361,125024362,125024364]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Aparatele foto fuji DSLR folosesc montura nikon cumva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.