Panasonic lansează teleobiectivul LEICA DG VARIO-ELMAR

Panasonic a prezentat astăzi un nou teleobiectiv pentru gama sa LUMIX G de camere bazate pe standardul Micro Four Thirds System – LEICA DG VARIO-ELMAR 100-400mm F4,0-6,3 ASPH. Telephoto-Zoom (H-RS100400) cu Power Optical Image Stabilisation (O.I.S.) – Stabilizare optică a imaginii automată.
De dimensiuni mici, uşor şi deosebit de rezistent, ultimul model din gama de obiective interschimbabile Panasonic este optim pentru fotografierea păsărilor şi a altor animale sălbatice în toate tipurile de mediu înconjurător.
Obiectivul este construit din 20 de elemente în 13 grupuri şi încorporează mai multe elemente asferice şi cu dispersie extrem de scăzută, pentru a asigura o calitate excelentă şi pentru a evita reflexiile. Tehnologia avansată de construcţie a noului teleobiectiv cu zoom oferă cel mai înalt standard de calitate, ceea ce aduce încă o dată un binemeritat logo LEICA pentru un obiectiv LUMIX.
Calitate uimitoare a imaginii şi performanţă pe întreg domeniul de zoom
Având un design elegant, cu finisaj negru metalic, noul obiectiv Panasonic LEICA DG VARIO-ELMAR 100mm-400mm asigură o redare superbă a imaginii, pe întreg domeniul de zoom. Distanţa focală de 200-800mm (echivalent 35mm) a teleobiectivului şi grosismentul de 0,5x fac posibilă realizarea de fotografii bogate în detalii de la distanţă şi oferă totodată o capacitate uimitoare de fotografiere de aproape – ideală pentru subiecte de toate formele şi mărimile.
Pentru a captura imagini stabile, fără vibraţii, pe întreg domeniul de zoom, obiectivul conţine şi tehnologia Power O.I.S. pentru a ţine sub control trepidaţiile nedorite şi pentru a asigura imagini clare şi precise.
De asemenea, teleobiectivul de 100mm-400 mm este optim pentru o diversitate de stiluri de fotografiere, fiind prevăzut cu o diafragmă cu nouă lamele care oferă o apertură circulară pentru realizarea de fotografii cu efecte bokeh uniforme şi frumoase.


Mai mic şi mai uşor decât alte teleobiective cu zoom 
În comparaţie cu teleobiectivele convenţionale DSLR, ultimul model din gama LUMIX G asigură o mobilitate incredibilă, perfectă atunci când călătoriţi şi nu vreţi să luaţi cu dumneavoastră prea mult echipament incomod. De asemenea, obiectivul prezintă o construcţie rezistentă, etanșă, aşadar nu mai trebuie să vă faceţi probleme cu privire la defectarea echipamentului din cauza prafului nedorit sau a ploii mărunte.
Pe lângă faptul că are dimensiuni practice şi este uşor, obiectivul are încorporat şi un element de montare a trepiedului cu două segmente pentru a permite trecerea mai rapidă de la orientarea de tip portret la cea de tip peisaj. În timp ce rotiţi cu uşurinţă şi rapid obiectivul la un unghi de 90°, butoanele pentru comutarea între limitarea focalizării, Power O.I.S şi focalizarea manuală rămân la nivelul degetelor dumneavoastră, deoarece nu se mişcă atunci când rotiţi obiectivul.
De asemenea, obiectivul este dotat, cu un parasolar integrat de tip „hide-away” şi care vă permite să capturaţi fotografia perfectă, fără a vă face probleme privind reflexiile cauzate de lumina soarelui.
Capacitate video 4K uimitoare
Noul teleobiectiv Panasonic LEICA cu zoom este perfect pentru înregistrări video 4K, construcţia sa asigurând contrast şi culori excelente. În plus, teleobiectivul cu zoom integrează motorul de AF imagine Panasonic precis şi de mare viteză cu o capacitate de 240 fps. Datorită designului modern, înregistrarea video se poate realiza silenţios, permiţându-vă o încadrare bună a subiectului fără a atrage atenţia.
În afară de înregistrarea imaginilor video de înaltă rezoluţie, capacitatea 4K a obiectivului vă permite, de asemenea, să realizaţi fotografii mai bine ca niciodată. Funcţia 4K Photo (Foto 4K) oferită de Panasonic, disponibilă pe camerele LUMIX G, inclusiv pe LUMIX DMC-G7, vă permite să extrageţi cu uşurinţă o imagine statică de 8 megapixeli dintr-o înregistrare video 4K (30 fps), direct de pe ecranul camerei, printr-o simplă atingere cu vârful degetului.
Caracteristici principale:

  •  Cea mai mare distanţă focală pentru montura Micro FourThirds
  •  Compatibil cu sistemul Dual Image Stabilisation (stabilizare duală a imaginii)
  •  Motor AF cu 240 fps
  •  Inel de blocare a focalizării
  •  Rezistent la intemperii şi praf
  •  Element integrat de montare rapidă a trepiedului
  •  Parasolar de tip ”shift-away” integrat

[products ids=125024247]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.