Zeiss anunță obiective pentru telefoanele mobile

V-ați fi gândit ca Zeiss ar putea realiza obiective pentru telefonul mobil? Ei bine, compania a anunțat recent lansarea unei noi game de produse.
ZEISS, una dintre companiile de top în domeniul opticii și ExoLensTM(brand Fellowes), un inovator american în accesorii de fotografie pentru telefoanele mobile, au anunțat inițial colaborarea lor în proiectarea și dezvoltarea de obiective pentru telefoane mobile.
Acum, la CES 2016, a fost anunțat Zeiss ExoLens: un kit de obiective pentru smartphone-uri (deocamdată disponibile doar cu suport pentru iPhone 6, 6S, 6 Plus și 6S Plus).
fotografia cu telefonul mobil
Kit-ul este compus din 3 obiective: un obiectiv wide, unul tele și unul macro.
Fiecare dintre acestea are lentilele tratate cu un strat antireflexie T*, care permite să pătrundă o cantitate mai mare de lumină prin ele și, totodată, scade puterea de reflexie a acestora.


Obiectivele nu au distanță focală, focalizarea fiind practic setată la infinit. Acest lucru permite atât fotografierea obiectelor aflate mai la distanță, cât și a celor din perimetrul apropiat, limitele fiind definite doar de proprietățile tehnice ale camerei telefonului mobil. Astfel, obicetivele sunt  potrivite atât pentru imagini de peisaj cât și fotografii în care detaliile contează.
Distorsiunile au fost corectate/compensate prin utilizarea de lentile asferice, astfel că obiectivele Exolens oferă imagini de calitate și o redare foarte bună a contrastului, chiar și pe marginile imaginii. Aberațiile cromatice sunt, de asemenea, corectate. Tranzițiile din zonele luminoase și întunecate din fotografie, dar și tonurile foarte deschise, unde mai apăreau probleme, sunt lipsite de artefacte colorate.
Mai mult, obiectivele sunt ideale pentru a fi utilizate indiferent de vreme, acestea fiind rezistente la praf și intemperii.
Kit-ul Zeiss ExoLens vine cu un suport metalic de pus pe carcasa telefonului, o montură de trepied și un adaptor pentru accesorii diverse.
exolens
Obiectivele ar trebui să fie disponibile până în vara acestui an.
În continuare puteți vedea câteva fotografii surprinse cu aceste obiective. Mai multe găsiți contul de Instagram ExoLens.

[products ids=125024236]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.