Nikon D5 – noul DSLR de top a fost anunțat oficial

Ieri, 5 ianuarie 2016, Nikon a dezvăluit noul Nikon D5 – aparatul foto DSLR în format FX care oferă profesioniştilor şi pasionaţilor cu pretenţii accesul la un nivel remarcabil de putere şi precizie. Mult așteptatul D5 este pregătit să meargă mai departe, indiferent cât de departe te poartă viziunea.
Fiind echipat pentru a realiza imagini fenomenale, pe măsura ambiţiei utilizatorului, D5 face faţă celor mai dure provocări fotografice. Sistemul AF de generaţie viitoare al acestui aparat foto, în 153 de puncte, oferă o acoperire extrem de largă, indiferent dacă fotografiaţi o cursă ori un covor roşu. Cea mai extinsă sensibilitate din istoria companiei Nikon face posibilă fotografierea dincolo de ce pot vedea ochii. Iar pentru cineaştii care merg la extreme, D-movie permite acum utilizatorilor să înregistreze filme cu rezoluţii 4K UHD (definiţie ultra-înaltă ).


Dirk Jasper, manager la departamentul „Produse profesionale”, Nikon Europe, explică: „D5 împinge limitele capacităţii de achiziţie şi ale durabilităţii mai mult ca niciodată. Când pasiunea fotografică vă poartă în medii de fotografiere extremă – când aveţi doar o şansă de a obţine fotografia – acest aparat foto nu vă dezamăgeşte. Puterea imagistică a modelului D5 este desăvârşită, iar profesioniştii care lucrează în diverse discipline fotografice vor beneficia de îmbunătăţirile de natură ergonomică şi de flux de lucru ale aparatului foto. Toate aceste caracteristici perfecţionate au fost implementate pe baza feedback-ului primit de la fotografi şi vor reduce semnificativ factorii de stres corelaţi cu fotografierea profesională.”
Nikon D5
Caracteristici cheie:

  • AF de generaţie viitoare: cu 153 de puncte de focalizare şi 99 de senzori de tip cruce. Sensibilitatea AF de până la -4 EV (ISO 100, 20 ºC/68 ºF) permite performanţe superioare în condiţii de iluminare scăzută. Subiectele de la periferie sunt detectate cu uşurinţă, iar fotografierea verticală este mult îmbunătăţită datorită implementării senzorilor de tip cruce în jurul marginii zonei de focalizare. Graţie unei noi unităţi AF ASIC, puterea maximă de calcul este alocată întotdeauna funcţiei AF.
  • Noi senzori de imagine şi de măsurare: senzorul de imagine CMOS de 20,8 MP, în format FX şi senzorul de măsurare RGB de 180K pixeli sunt cu totul noi şi asigură recunoaşterea subiectelor cu o precizie remarcabilă, precum şi detalii fenomenale ale imaginii. Gradaţiile tonale sunt mai bogate şi mai precise, iar noul sistem de procesare a imaginii EXPEED 5 asigură un nivel fără precedent al calităţii imaginii în intervalul de sensibilităţi ISO standard.
  • Putere şi precizie: înregistraţi cu o cadenţă de până la 12 fps cu urmărire AE/AF sau de până la 14 fps cu oglinda sus. Urmărirea AF şi vizibilitatea vizorului sunt mult îmbunătăţite când se fotografiază acţiuni rapide, imprevizibile.
  • Buffer de înaltă performanţă: înregistraţi până la 200 de imagini NEF (RAW) sau imagini JPEG mari într-o singură serie de mare viteză – suficient pentru a acoperi, de exemplu, finala de sprint pe 100 m, fără a lua degetul de pe butonul de declanşare.
  • Sensibilitate fenomenală – de la lumina puternică a soarelui, până la întunericul astronomic: fiţi cât se poate de inovator, depăşind limitele cu un interval ISO de la 100 până la 102400, extensibil până la echivalentul ISO 3280000 la setarea Hi 5. Bucuraţi-vă de performanţa excepţional de curată pe intervalul ISO standard.
  • Filme de înaltă definiţie 4K/UHD: înregistraţi filme 4K (3840×2160 pixeli) la 30p/25p/24p în mod decupare nativă de pixeli punct-cu-punct, care asigură cea mai înaltă calitate a imaginii. Înregistraţi imagini video Full HD (1080p) în mai multe formate, la cadenţe de cadre de până la 50p/60p.
  • Înregistrare de mare viteză a imaginilor şi transfer de date de 4x mai rapid: supra-acceleraţi fluxul de lucru cu noile fante duble pentru carduri XQD, cu noul port USB 3.0 pentru transferul de mare viteză al volumelor mari de date şi cu conexiunile wireless şi Ethernet de 4x mai rapide.


Aparatul va fi disponibil începând cu luna martie a acestui an.
[products ids=125024223,125024225]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.