Andrei Gîndac și Nikon DF

Începând cu toamna acestui an, cu sprijinul F64 (partener), Andrei Gîndac (AG), adică subsemnatul, a reuşit să ducă la capăt cu succes câteva evenimente foarte tari de pe agenda culturală anuală din 2015. Şi ce-a facut? Fotografie, da, dar nu oricum, ci cu un Nikon Df “de braţ”.
Uite-aşa a început Festivalul Naţional de Teatru, spectacole, artişti, evenimente care mai de care; NikonDf rezistă! Şi a simţit un spectacol, două, trei… unul mai frumos ca altul; Df-ul rezistă! Acum, lăsând gluma deoparte, pe lângă cel mai important lucru din acest festival, şi anume spectacolele văzute, fotografiile ce-au ieşit din aparatul ăsta cred că spun povestea din fiecare piesă mai bine decât aş putea eu să povestesc vreodată. Calitativ, cel puţin, că din punct de vedere al compoziţiei şi restul de contribuţie personală rămâne, totuşi, la aprecierea fiecăruia
Aşadar,  AG  + Nikon Df = FNT (Festivalul Național de Teatru) – bun, bun!
Nikon Df Nikon Df full frame


Trecând mai departe în această “călătorie” foto, AG a fost “recrutat” în proiectul Cenzura în Artă, făcut de Asociaţia de Studiu al Artei în Comunism, unde, atât AG, cât şi Nikon Df s-au bucurat să fie, pentru că au avut onoarea să fotografieze câţiva oameni frumoşi din lumea teatrului şi a muzicii. Pe scurt, dar de pe un senzor fullframe, vi-i prezint pe Oana Pellea, Florin Piersic Jr., Marius Manole şi Nicu Alifantis.

Prin şedinţele foto pe care le-a făcut pentru realizarea expoziţiei CenzurArt, din cadrul proiectului, a aflat, pe lângă faptul că sunt chiar nişte oameni frumoşi şi deschişi,  că Nikon Df “dă bine” şi în studio. Portretele le-a făcut chiar într-o sală studio de teatru, cu obiectivul de kit al lui Df, 50mm cu f1.8 şi totul a mers foarte bine. Rezultatele sunt cele de mai jos. Apropo, a fost prima lui expoziţie foto individuală.
EXPO_DEZBATERE_FOTO-ANDREI_GINDAC_18 EXPO_DEZBATERE_FOTO-ANDREI_GINDAC_36
Ultima experienţă frumoasă a celor doi este Festivalul de Dramaturgie de la Braşov, un festival cu ceva istorie, un festival făcut de oameni frumoşi şi dedicaţi, un festival în care AG s-a simţit ca acasă. Că tot zicea că a fost o experienţă frumoasă, nu putea să nu vorbesc și despre portiţele care s-au deschis pentru Df, la propriu! În acest festival AG a intrat pentru prima dată în culisele teatrului şi în cabinele actorilor, înaintea începerii tuturor spectacolelor şi a surprins câteva momente şi personaje care mai de care mai amuzante, frumoase, cunoscute şi apreciate.
Și pentru că uneori e bine să nu ne întindem cu vorba, să vedem ce-au reuşit AG şi Df să scoată în această situaţie oportună.

Nu o dată s-a întâmplat ca oamenii, atât din Bucureşti, cât şi din Braşov, să-l oprească pe AG să-l întrebe ce aparat e acela, să-l aprecieze pe Df şi să le ureze succes amândurora.
Acestea fiind spuse, AG și Df au avut o aventură foarte productivă pe final de 2015, cu multe evenimente faine, cu oameni frumoși, cu fotografii pe măsura tuturor acestor lucruri de mai sus și, bineînțeles, a senzorului lui Df.
Text și fotografii: Andrei Gîndac
[products ids=10406371,125010356,125006567]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *