Review Sphero OLLIE – robot cu aplicație

Nu mai făcusem un review de mult. Așa că am sărit în sus când am văzut emailul de la F64. Vroiau să testez o jucărie de ultimă oră. Deja aveam ochii mari cu gândul la obiective rapide sau vreun aparat lansat recent. Dar când au spus jucărie de ultimă oră… chiar nu glumeau. Era o jucărie… de ultimă oră. Cu toate acestea, cum veți afla imediat, nu regret nimic 🙂

Prima impresie

Ollie vine într-un ambalaj transparent în care e prezentat central cu … anvelopele? Da, anvelopele nemontate. În cutie mai găsiți un cablu microusb și un manual cât o instrucțiune de la surprizele Kinder. De mai mult nici nu e nevoie. Ollie nu are nici un buton, am verificat.
Robust e puțin spus. Policarbonatul din care e realizat îmi inspiră suficientă încredere că e capabil de toate cascadoriile pe care le-am văzut în clipurile de pe net. Și după primele 2 trânte mai serioase, care sunt inevitabile de altfel, devii convins de asta.
Ollie se controlează cu un dispozitiv iOS sau Android. Conexiunea se face imediat prin Bluetooth. Porniți aplicația, țineți telefonul sau tableta lângă dispozitiv și în câteva secunde pornește spectacolul de lumini. Aveți la dispoziție un joystik pentru direcția și viteza deplasării și o suprafață mică pentru cascadorii.

Cum funcționează Ollie

Inițial voiam să îl testez doar afară. Dar cele 5 secunde în care am vrut să verific dacă conexiunea cu telefonul funcționeaza s-au transformat în jumătate de oră de distracție instant, care era să se lase cu sticle de vin și pahare în minus. Inițial controlul mi s-a părut greoi dar din fericire aplicația permite reglaje speciale pentru tipul de suprafață pe care se află, precum și viteză de accelerare și … precizia în viraje? Sau mai bine spus to drift or not to drift.
Ollie trebuie calibrat astfel încât să știe unde te afli. Asta se face ușor. Lumina din jurul portului USB se aprinde iar unitatea poate fi rotită până când beculețul este îndreptat spre tine. Asta înseamnă că dacă vei acționa joystick-ul virtual în jos Ollie va alerga spre tine iar în sus va mânca pământul din fața ta. Controlul nu este ca cel de la o mașină teleghidată unde punctul de referință este este chiar mașina. Aici punctul de referinta ești tu. Asta înseamnă că ai control intuitiv și nu trebuie să exersezi doar pentru a învăța să-l controlezi … atâta timp cât stai pe loc 🙂 Altfel, devine ceva mai coplicat deoarece Ollie nu urmărește exact pozitia ta, ci doar direcția în care erai când l-ai calibrat.
Din când în când, dacă amețește va fi necesar să fie calibrat din nou. Pare complicat dar în realitate ajungi să faci modificarea chiar și de la distanță mare în câteva secunde. Aici ajută enorm lumina puternică din jurul portului USB. Raza de acțiune este destul de mare dar cred că depinde și de telefon. În orice caz, am reușit să-l contolez de la distanțe la care îmi era frică că nu-l pot vedea bine.
Bateriile îl țin aproximativ o oră de distracție.

Adrenalină

Ollie e rapid, foarte rapid. În momentul în care ajungi la viteză maximă și te lovești inevitabil de ceva (trebuie să mă joc pe calculator mai des) esti surprins să vezi că merge mai departe. Dupa ce treci de frica de a-l strica și începi să te acomodezi cu roboțelul indestructibil cu luminițe customizabile și începi să simți adrenalina pe care o poți simți doar când controlezi un robot care se deplasează cu un pic peste 20km/h. Da, 20 de km/h pare puțin când conduci dar este incredibil de rapid când tu stai pe loc și urmărești cum diavolul tasmanian face ravagii. 🙂

Cascadorii

Ollie va înainta sărind, se va învârti pe loc până ce va ajunge să facă piruete pe o singură roată și va face drifturi japoneze atât de ușor. Cascadoriile se descoperă experimentând. Perfect. De îndată ce te vei obișnui să-l controlezi vei tot încerca să-i împingi limitile. Și vei pierde de fiecare dată. Iar cand ți se pare că s-a blocat într-o pungă sau un colț, încearcă o mică cascadorie. Ai fi surprins.

Concluzie

Am început prin a spune că e o jucărie de ultima oră. Vreau să îmi retrag cuvintele. Ollie nu e o jucărie, este un echipament profesional cu un scop. Să-i zicem eliberator de stress. Este impresionant din toate punctele de vedere. Așa, fără nici un buton.
P.S. Pisicile îl adoră. Cum îl văd se cațără în copaci, să-l vadă alergând în zare.
Un articol/review realizat de Andrei Grigore.
Vezi și review-ul pentru  robotul cu aplicație Sphero BB-8 Star Wars, realizat de Victoria Georgiana.
[products ids= 125022319,125022318]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Foarte buna recenzia, bravo. Am sa le iau un Ollie copiilor mei, de Craciun, daca-s cuminti 🙂

  • Ar putea fi un cadou pe kcinste de Craciun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.