Destinatii fotografice: Benidorm

Postat de: F64 F64

Benidorm este un oraș situat pe coasta estică a Spaniei, denumită și Costa Blanca și face parte din provincia Alicante, comunitatea Valenciana. Până în anii 1960, Benidorm era un sat unde se practica cu preponderență pescuitul. Ușor, ușor însă, industria pescuitului a intrat în declin, încurajând astfel consiliul local să ia decizii de dezvoltare a zonei, transformând satul într-unul din cele mai cosmopolite orașe de pe coasta de est a Spaniei, astăzi fiind renumit pentru zgârie nori, plaje și industria hotelieră.

Totodată, Benidorm este orașul cu cele mai înalte clădiri pe cap de locuitor din lume! Sunt nu mai puțin de 27 de zgârie nori de cel puțin 30 de etaje și 100 de metri în înălțime.

Printre cele mai înalte clădiri se număra  Neguri Gane (148m), Torre Lugano (158m), Gran Hotel Bali (186 m) și clădirea rezidențială In Tempo ( 200 m).

Datorită coastei pline de zgârie nori (hoteluri și blocuri de apartamente), Benidorm este denumit și “Manhattan-ul  Spaniei” sau “Beniyork”.

fotografie de noapte

Spania

Cel mai înalt munte din apropiere se numește Puig Campana, are 1406 m și este unul dintre cei mai impresionanți munți din zona Costa Blanca.

destinatii fotografice

În prezent, Benidorm este unul din orașele de pe coastă care deține cele mai multe resorturi din Europa, fiind totodată și o destinație pentru o mare parte dintre turiștii din Spania, având 5 milioane de turiști / an.

Orasul este împărțit în 5 zone, cu două plaje principale: Plaja Poniente și Levante, între cele doua fiind centrul vechi al orașului (denumit El Castell) – ce are și o zonă de belvedere, iar în extremități sunt două zone stâncoase: La Cala și El Rincon de Loix.

În ceea ce privește clima, orașul are un climat semi-arid – cu veri călduroase și ierni blânde, cu o temperatură anuală de 18.3 grade Celsius.

Din punct de vedere al turiștilor care vizitează acest oraș, majoritatea vin din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Belgia și Olanda. Populația orașului este de 69.010 (conform datelor furnizate pentru anul 2014).


Credite foto: Robert Cazan și Mihai Smeu (SVF STUDIO) cu susținerea F64.
Body-uri și obiective: Fotografiile au fost realizate cu Body-urile Canon 5D Mark III și Canon 6 D, cu obiectivele: Tamron 15-30 mm F 2.8, Canon 70-200 F 2.8 VR II, Sigma 24-70 mm F 2.8, Sigma 35 mm F 1.4.test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top