Shadow box – idei de cutii decorative cu fotografii

Nu știm care ar fi corespondetul românesc exact pentru ceea ce numim în engleză shadow box, cert este însă ca prin aceste casete decorative puteți da un aer cu totul deosebit unei camere, impactul vizual fiind puternic.
Termenul face referire la acele casete din carton dur sau lemn, cu o adâncime și compartimentare variabila, închise în față printr-o ramă cu geam și conținând obiecte prezentate într-un grup tematic, cu semnificație artistică sau personală.
Inițial, aceste casete erau folosite mai ales în breasla și istoria militară, în special pe post de cadou-amintire pentru cei care își încheiau serviciul în slujba armatei. Treptat însă, au început să fie realizate în scopuri artistice, căpătând noi valențe și punând creativitatea tuturor la lucru.
Poate că tocmai v-ați întors dintr-o frumoasă călătorie și ați păstrat mici suveniruri. Adună laolalta bilete de avion, biletele de la intrarea la muzeu, insigne diverse sau magneți de frigider, vederi, o hartă cu țara vizitată, o pietricică “furată” de pe acele meleaguri. Printeaza câteva fotografii cu voi din călătorie, apoi asamblează toate aceste obiecte într-o casetă decorativă. Rezultatul cu siguranță nu va lăsa pe nimeni indiferent și va fi subiect de discuție atunci când prietenii vin în vizită.
Persoanele dragi au un hobby preferat? Surprinde-le printr-un cadou aparte confecționat chiar de tine! Alege cu grijă obiecte sau simboluri care au legatură cu hobby-ul său, aduga și 4-5 fotografii, medalii, diplome sau orice altceva îți trece prin cap și se potrivește. Reacția va fi pe masură!


Poti realiza de asemenea astfel de casete și pentru a păstra într-un mod inedit amintiri de la nuntă sau botez, ori alt eveniment important din familie. Sau cum ar fi tu, ca fotograf, să faci o astfel de surpriză cilenților?
Dacă obiectele pe care le dorești alăturate ar necesita o cutie cu adâncime mult prea mare, poți renunta la sticlă și poți folosi o ramă simplă, lăsand obiectele să iasă în relief din cadru, efectul nefiind deloc diminuat.
Combinațiile pot fi infinite, la fel și ideile. Nu uita să adaugi fotografii!
Serviciul de printing F64 îți stă oricând la dispoziție. Comanzi online, simplu, în doar câteva minute, de oriunde te-ai afla.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Buna,
    M-ar interesa daca livrati aceste shadow boxes dar nepersonalizate.
    Ma intereseaza ca marime 25 pe 25 si 50 pe 50 in culorile alb si negru cu geam de sticla.
    Astept raspunsul dvs.
    Multumesc.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *