5 camere compacte ideale chiar și pentru profesioniști

Este ușor să uităm că o cameră foto compactă, deși nu are obiective interschimbabile, poate fi extrem de performantă în ziua de azi. Progresele incredibile ale senzorilor, versatilitatea, calitatea impresionantă a imaginilor și satisfacția utilizatorilor recomandă multe modele de camere compacte chiar și pentru profesioniștii care în vacanță vor să-și lase DSLRul sau mirrorless-ul full frame acasă, ori pur și simplu au nevoie de mai multă discreție sau natura activității nu le permite să care echipamente mai voluminoase.
Prezentăm și noi câteva astfel de aparate, deși lista ar putea fi cu siguranță mai lungă.
De altfel, te invităm să ne sugerezi și alte modele sau să ne spui care este preferattul tău.
Sony RX 100 IV

Sony RX100 IV continuă tradiția seriei RX100 și oferă tehnologie de top și optică excepțională într-un corp foarte compact. Senzorul Exmor RS BSI face parte din noua generatie de senzori retroiluminați și împreună cu procesorul de imagine BIONZ X este capabil de viteze extreme.
Sony RX10 IV fotografiază în rafală de 16 fps la rezoluție maximă, filmează UHD 4K la 30fps sau Slow Motion în Full HD, la 960fps. Obiectivul Zeiss Vario-Sonnar T* oferă o distanță focală echivalentă în format 35mm de 24-70mm și o diafragmă maximă f/1.8-f/2.8. Vizorul electronic OLED tip pop-up oferă o experiență de fotografiere autentică, grație nivelului ridicat de definiție și a
timpului de răspuns foarte scurt. Sony RX100 IV a promis să întrunească exigențele fotografilor profesioniști, așa că nu vei simți lipsa DSLRului în vacanță.
Poți citi de asemenea un review complet realizat de Alin Popescu, aici.
Olympus Stylus 1s

La fel ca precursorul său, Olympus Stylus 1s este un aparat foto compact premium care îmbină liniile retro ale modelului OM-D cu funcții și tehnologii de ultimă generație. Obiectivul i.Zuiko cu distanță focală echivalentă în format 35mm de 28-300mm și diafragmă maximă f/2.8 constantă pe toată plaja focală și este prevăzut cu stabilizare optică de imagine.
Modelul Stylus 1s introduce opțiunea de zoom în trepte (9 trepte), funcția de intervalometru și o nouă posibilitate de focalizare, denumită “small target”.
Amatorii de focalizare manuală au la dispoziție opțiunea de a mări zona de interes pe ecran, precum și un nou mod pentru “Peaking Focus”. Olympus Stylus 1s oferă autonomie sporită, grație acumulatorului BLS-50 (producătorul garantează 450 de cadre per ciclu de încărcare).
Capturarea de imagini RAW, Wi-Fi încorporat, vizorul electronic de înaltă definiție – 1.440.000 de puncte sunt doar alte câteva dintre specificațiile care fac din Olympus Stylus 1s un aparat capabil să facă față și exigențelor profesioniștilor.
Fujifilm Finepix X100T

Fujifilm X100T ste un este un aparat foto compact ce dispune de tehnologie de ultimă generație și performanțe deosebite înglobate într-un corp cu un design clasic, ce va fi cu siguranță îndrăgit de cei pasionați de fotografia clasică. A obținut de altfel premiul TIPA 2015 pentru cel mai bun aparat foto premium. X100T este dotat cu un vizor inovator, hibrid opto-electronic, conferindu-i astfel aparatului un aspect asemănător aparatelor foto clasice, tip rangefinder.
Obiectivul 23mm (35mm în echivalent în format 135) este foarte luminos, cu o diafragmă maximă f/2, putând fi utilizat pentru o multime de subiecte fotografice, de la peisaje, fotoreportaj până la portrete. Obiectivul dispune de elmente optice din sticlă cu dispersie scăzută și tratamente multiple ce vor preveni apariția aberațiilor cromatice, oferind totodată imagini cu un contrast ridicat și culori mai vii.
Poți citi un review al aparatului aici, concluzia fiind că Fuji X100T îți pune imaginația la treabă, așa că merită să-l ai în trusa foto.
Canon PowerShot G1 X Mark II

G1 X Mark II ste un aparat foto compact ce dispune de o tehnologie de excepție: un senzor CMOS de 1.5″ și obiectivul de 24-120 mm foarte luminos, cu o optică extraordinară, oferind astfel imagini de cea mai înaltă calitate.
Senzorul mare de tip 1,5 al camerei foto PowerShot G1 X Mark II are o suprafaţă similară senzorului APS-C, de 18,7 x 14,0 mm. Este un senzor cu o rezoluţie de 12,8 megapixeli (3:2) care utilizează tehnologie Canon CMOS pentru a furniza imagini de calitate DSLR. Utilizaţi senzorul multi-aspect pentru a realiza fotografii de 12,8 MP cu raportul de aspect 3:2 sau de 13,1 MP cu raportul de aspect 4:3, cu aceeaşi distanţă focală efectivă.
Ecranul LCD 3.0″ tactil și rabatabil cu 1,040,000 pixeli, sensibilitate ISO de până la 12800, filmarea la calitate Full HD sau conectivitate Wi-Fi, aduc și ele un plus acestui aparat novator, robust și compact, Canon Powershot G1X Mark II răspunzând deopotriva exigențelor fotografilor amatori cât și a celor profesioniști, ce-l pot utiliza ca aparat foto de rezervă sau în situatii care necesita discreție.
Leica X (Typ 113)

Leica X (Typ 113) – un aparat foto ce dispune de tehnologie de ultimă oră și performanțe deosebite,
ingrate într-un body cu un design clasic, simplu și elegant.
Compact, robust și versatil, mulțumită obiectivului cu distanță focală 23mm (35mm echivalent în format 135), cu o luminozitate f1.7, Leica X este companionul ideal în vacanță și călătorii, fiind potrivit pentru fotoreportaj, peisaje, portrete etc.
Senzorul de imagine CMOS, format APS-C 23.7 x 15.7 mm și 16,3 megapixeli permite surprinderea unor imagini extrem de detaliate, chiar și în condiții de iluminare slabă.
Monitorul LCD de înaltă rezoluție, de 7,5 cm (3 inchi) cu 920k de puncte și tratamente antireflex, oferă imagini detaliate și culori saturate chiar și în lumina puternică a soarelui.
Leica X dispune de o optică de excepție, obiectivul fix având elemente optice cu dispersie scăzută, elemete asferice și numeroase tratamente multistrat, toate pentru a reduce aberațiile cromatice și pentru a oferi imagini bogate în detalii și cu contrast ridicat.
Nu uitați nici de filmarea Full HD 1920 x 1080 (30 fps).
De ce l-ai alege? Prețul e mai mare comparativ cu al concurenților, însă construcția de calitate este cu
siguranță un motiv pentru care Leica X va avea mereu de câștigat. În plus, unii chiar nu pot sta deoparte de Leica. 🙂
Bonus:
Nikon Coolpix P900
compacte pro
Un aparat foto inovator, cu un zoom optic de 83x cu adevărat extraordinar, permițând fotografierea oricărui subiect, indiferent cât de îndepărtat este acesta. Acest aparat se pretează pentru orice fel de abordare fotografică, de la fotoreportaj la portrete sau wildlife.
Sistemul de autofocus este foarte rapid iar declanșarea fără întârziere permite fotografierea instantanee, în timp ce sistemul de stabilizare a imaginii permite fotografierea din mână cu timpi de până la 5 trepte mai lungi.
Cât de surprinzător e zoom-ul? Poți vedea aici:


Tot nu te-ai convins? Te așteptăm în showroom sau pe chat-ul online pentru a vorbi cu unul dintre consultanții noștri despre aceste produse.
[products ids=125018898,125018101,125014662,125014663,125016759,125011118,125014873,125017591]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Pe de parte cea mai buna compacta existenta la ora actuala este Panasonic LX100.

  • Wow! Ce zoom are ultimul aparat!!! Incredibil! 🙂

  • Ar trebui adaugata seria Nikon P7x00

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.