EL-Skyport Plus HS – cel mai avansat transmițător de la Elinchrom

După 10 ani și aproape 400.000 de transmițătoare vândute, Elinchrom a decis nu numai să ridice standardul, dar să meargă chiar mai departe, lansând EL-Skyport Transmitter Plus HS (sau Skyport HS prescurtat).
Este cel mai avansat Skyport de până acum, oferta utilizatorilor Elinchrom posibilitatea de a vedea și controla configurația de putere pentru toate luminile direct de pe Skyport, plus abilitatea de a declanșa la viteze de până la 1/8000 în modul Hi-sync.
transmitator blit
Interfață nouă
Ecranul LCD de dimensiuni mari prezintă control pe două direcții, printr-o interfață vizuală nouă care permite utilizatorului să vadă puterea exactă a fiecărui bliț din configurația avută, direct pe transmițător. Utilizatorul controlează puterea blițurilor și configurarea lămpii de modelare direct de pe Skyport, care arată imediat noua configurație de putere. Acest lucru oferă un control și o comunicare inegalabilă pe două direcții pentru fiecare lumină utilizată direct de pe aparat.
Funcția Hi-sync deschide și mai mult posibilitățile fotografiei cu blițuri
Tehncologia Elinchrom Hi-sync permite trecerea dincolo de viteza de sincronizare standard a apartului foto. Fotografii pot trece pe modul Hi-sync pentru a accesa viteze de sincronizare de până la 1/8000sec, pentru înghețarea mișcării, fotografia în soare puternic, pentru a întuneca fundalul sau pentru utilizarea diafragmelor luminoase.
Noua funcție ODS (over drive sync) permite utilizatorului să ajusteze fie semnalul Skyport-ului HS pentru a optimiza expunerea la timpi scurți, câștigând până la 2 f-stopuri de lumină.
Skyport-ul are 20 de canale de frecvență care pot fi folosite pentru viteze normale sau în mod Hi-sync. Transmițătorul se atașează ușor și sigur pe aparat cu ajutorul mecnismului de blocare rapidă și este alimentat de 2 baterii AA. În plus, este prevăzut cu o lampă de asistență la focalizare și un port USB pentru instalarea firmware-ului. Utilizatorii își pot da seama de modul de sincronizare după culoarea ecranului: verde pentru modul normal, respectiv roșu pentru modul Hi-sync. De asemenea, utilizatorii se pot bucura de o rază de acțiune de până la 200m în exterior și până la 60m în interior.
Noul Skyport continuă tradiția calității oferită de Elinchrom, conferind fotografilor soluții pentru a-și îmbunătății experiența fotografică.
Skyport-ul HS reprezintă o extensie a familiei EL-Skyport, fiind compatibil cu toate cele trei generații de unități flash anterioare (inclusiv transceiver-ul EL-Skyport RX pentru sistemele Syle RX, Digital RX și Ranger RX, plus modulele integrate pentru BRX, D-lite RX, ELC Pro HD și seria ELB). Skyport-ul HS aduce în plus capabilitatea de sincronizare și controlul pe două direcții pentru toate luminile Elinchrom cu compatibilitate EL-Skyport.
Skyport-HS este primul dintr-o serie de tehnologii realizate în colaborare cu partenerul de design Phottix, permițând o calitate ridicată și o fiabilitate pe măsură.
Elinchrom
„Skyport-HS oferă o accesibilitate și fiabilitate crescută față de alte transmițătoare. Totodată, încorporează multe tehnologii noi, avansate, conferind o nouă deschidere fotografiilor realizate cu blițuri. Nu am fost de mult timp atât de entuziasmat de lansarea unui nou produs.”, a declarat Michael Clark-fotograf de acțiune.
Transmițătorul EL-Skyport Plus HS este disponibil momentan pentru Canon și Nikon, urmând să apară în viitorul apropiat și versiunea pentru Sony.
Funcții EL-Skyport Transmitter Plus HS:
• Ecran LCD cu afișaj în timp real al setărilor de putere
• Butoane de acces și rotiță de control
• 20 de canale și 4 grupuri pentru fiecare mod de operare
• Mod Normal și mod Speed
• Sincronizare de până la 1/8000sec
• Distanță maximă de operare de până la 200m (la exterior)
• Lampă de asistență AF
• Patină metalică și mecanism de blocare
• Conector mini-USB pentru upgrade de firmware
EL-Skyport
Specificații tehnice:
– Frecvența: 2.4 GHz
– Canale 40 (20 în modul Normal – verde / 20 în modul Speed – roșu)
– 4 grupuri: 1, 2, 3, 4
– Sincronizare în modul Normal: limitat la viteza de sincronizare a camerei
– Sincronizare în modul Hi-Sync: până la 1/8,000 sec.
– Sincronizare  cu a doua cortină
– Raza maximă de operare – 200m la exterior; 60m la interior
– Lampă de asistență AF
– Conector mini-USB pentru update de firmware
– Jack 2.5 mm pentru telecomandă
– Alimentare: 2 baterii AA
– Dimensiuni: 84.1 x 68.3 x 58.5 mm
– Greutate: 120 g – fără baterii
[products ids=125021909,125021910]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.